.

Acționarii Acer au aprobat dividendele în numerar pentru 2011, în valoare de 3,6 NT$ per acțiune, precum și reducerea bonusului pentru angajați cu 40% pentru 2010. De asemenea, acționarii au ales un nou Consiliu Director. Acționarii au ales un nou Consiliu Director pentru următorii trei ani. Consiliul proaspăt ales este format din J.T. Wang (foto), Stan Shih, Hung Rouan Investment Corp., Philip Peng, care reprezintă Smart Capital Corp., Hsin-I Lin (fost președinte al Institutului de Cercetare pentru Tehnologie Industrială), Dr. F.C. Tseng și Sir Julian Horn-Smith.

Noi în cadrul Consiliului sunt directorii independenți Dr. F.C. Tseng și Sir Julian Horn-Smith. Acer estimează că experiența și cunoștințele lui Sir Julian și Dr. Tseng vor aduce beneficii companiei, amândoi fiind persoane recunoscute în industrie la nivel global. Contribuția lor la strategia companiei, formulată dintr-un punct de vedere independent și combinată cu experiența Consiliului, va permite crearea unei echipe puternice, temeinic alcătuite, care va asigura progresul corporației și va îmbunătăți guvernarea acesteia.

Acer a anunțat la începutul lui iunie că va diminua stocul de produse pentru canalele de distribuție în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), furnizând 150 milioane de dolari ca deducere din vânzările brute. De asemenea, Consiliul Director a acceptat voluntar ca remunerația să fie redusă cu 50%. Acționarii au aprobat și reducerea bonusului angajaților cu 40%, de la 1,5 miliarde NT$ la 900 milioane NT$. Valoarea în numerar a dividendelor rămâne neschimbată, la nivelul de 3,6 NT$ per acțiune.

Dr. Tseng este co-fondator al Companiei Taiwaneze de Producție de Semiconductori (TSMC). Membru de bază al managementului TSMC, el este considerat un veteran al industriei semiconductorilor. Sir Julian Horn-Smith, membru fondator al Vodafone Group, este privit drept principalul arhitect al dezvoltării strategiei internaționale a Vodafone. El s-a retras în iulie 2006 din Consiliul Director al Vodafone unde a deținut funcția de CEO adjunct. Sir Julian Horn-Smith este o personalitate în industria globală a comunicațiilor mobile.