.

Avangate, dezvoltator de soluții de eCommerce și management al partenerilor pentru companiile de software si Software-as-a-Service, a anunțat pe 14 iulie numirea lui Carl Theobald (foto) în calitate de Președinte și CEO. Carmen Sebe, care a condus compania din anul 2005, va avea rolul de COO (Chief Operating Officer) în noua organigramă. Sebe va prelua astfel responsabilitățile pentru dezvoltarea internațională a operațiunilor și produselor companiei, concentrându-se pe extinderea acestora, astfel încât Avangate să îndeplinească obiectivele de expansiune globală.

După o primă rundă de investiții din partea 3TS Cisco Growth Fund (vezi comunicatul de presă pentru mai multe detalii) și mizând pe creșterea interesului dezvoltatorilor de software și SaaS din întreaga lume de a utiliza soluții eCommerce pentru a-și administra și optimiza vânzările pe mai multe canale, Avangate vizează o creștere explozivă în următorii ani sub conducerea lui Theobald.

"Suntem foarte bucuroși să anunțăm numirea lui Carl Theobald ca președinte și CEO al companiei, " precizează Radu Georgescu, fondator și chairman (Președinte al Consiliului Director) al Avangate. "Faptul că vânzătorii de software trebuie să se adapteze cât mai rapid la comerțul online și la nevoile canalelor de distribuție aflate în plină evoluție reprezintă o oportunitate imensă pentru Avangate. Carl are o experiență valoroasă în industria de Software și Software-as-a-Service, inovație de produs și dezvoltare a vânzărilor, care ne va duce spre ceea ce anticipăm a fi o perioadă de creștere exponențială pentru Avangate", a completat Radu Georgescu.

Theobald, cu peste douăzeci de ani experiență în industria de software, va conduce Avangate într-o perioadă în care compania investește pentru a își accelera creșterea în comerțul online și al managementului partenerilor de distribuție, ambele sectoare aflându-se într-o evoluție foarte rapidă. Theobald a deținut posturi de conducere atât în companii mari de software, cât și în start-up-uri în plină expansiune, fiind Vice-Președinte la Oracle, fondator al RubiconSoft și Vice-Președinte Senior la Serena Software. La Oracle, Theobald a ajutat la înființarea diviziei de CRM, dezvoltând produse software pentru vânzări, marketing și eCommerce care au generat o creștere a veniturilor diviziei sale de peste 10 ori în decursul a doi ani. Cel mai recent, în calitate de Vice-Președinte Senior al diviziei de Produse si Servicii Clienți, a lansat prima soluție SaaS la Serena Software, cumpărată ulterior de Silver Lake Partners pentru suma de 1,2 miliarde dolari.

"Avangate se află într-o fază captivantă de creștere în această industrie dinamică în care companiile își transferă afacerile online", precizează Theobald. "Compania a înregistrat succese multiple, în special in regiunea EMEA. Vom continua să menținem acest succes și să creștem prezența globală a Avangate prin dezvoltarea operațiunilor companiei în America de Nord. În plus, viziunea Avangate de a oferi o soluție integrată pentru vânzările de software prin canale multiple ne plasează într-o poziție unică, aceea de a ne ajuta clienții să își mărească semnificativ vânzările online, la nivel international, atât direct cât și prin parteneri".

Carl Theobald face parte și din Consiliului Director al Avangate.

Informații despre întreaga echipă din managementul companiei sunt disponibile la avangate.com/company/team.php