.

O întrebare legitimă, la care orice locuitor al Bucureștiului ar trebui să știe răspunsul. Pentru că este INDEPENDENT. Asta în ciuda „prietenilor" care vor să-i pună în cârcă toate nenorocirile românești de după revoluție. De ce trebuie ales Oprescu și în turul doi? Ca să oprească (scuzați tautologia) legăturile de gașcă transpartinică ce administrează de 18 ani primăria Bucureștilor. Poate numai Oprescu ar putea aduce proiectul NetCity pe calea cea bună, ca să fie o rețea cu adevărat metropolitană, nu una de partid.  

Cu fața lui puțin asimetrică și dură, probabil de la miile de operații (în carne vie), Doctorul poate să aducă pentru prima dată în București speranța că putem trăi european și pe malurile Dâmboviței. A făcut asta și la Spitalul Universitar și la Elias. Îl cunosc de peste 10 ani și am văzut cum an de an, încercând să intre în marile jocuri politice, mai ales la Primăria București, a fost faultat și trimis pe tușă chiar de către jucătorii din fosta lui echipă (PSD). O dată, de două ori, până când Doctorul și-a dat demisia din partid și împotriva tuturor evidențelor și a opreliștilor apărute, a ieșit câștigător la scor în primul tur al alegerilor, cu câteva procente în fața lui Vasile Blaga. „Buldogul" Blaga, susținut de PD-L, partidul înființat de președintele Băsescu, cu o orientare doctrinară foarte curioasă de stânga (PD) dreapta (L), va avea mari surprize în confruntările pentru turul II cu Doctorul. Pentru că Blaga nu este altoit cu tupeu și nici nu are nervul dâmbovițean și miștocăresc-cinic al lui Oprescu. Blaga poate fi cel mult ardeleanul polițist, care când se uită la tine vrea să te bage în sperieți. Ceea ce nu este cazul, în ceea ce ne privește pe noi, bucureștenii.
   
O altă cauză foarte profundă care îi dă câștig de cauză tot lui Oprescu este disprețul suveran cu care sunt tratați politicienii de către alegători. Parlamentul și Guvernul României sunt cele mai disprețuite instituții ale statului, în raport invers proporțional cu Biserica și Armata, exact ca la statele fundamentaliste. Aceste derapaje de la o democrație de tip european ar trebui să le dea mari bătăi de cap politicienilor, nu averile ilicite pe care aceștia încearcă zilnic să și le sporească. Un independent este pe placul fiecărui alegător. 

De ce poate câștiga definitiv bătălia electorală Oprescu? Pentru că trăim într-un oraș bolnav, mult mai bolnav decât mulți dintre noi, o capitală a prafului, mizeriei și a delăsării, a puturoșeniei ridicată la rang de artă decadentă. Această mare adunare populară, care se numește București, are nevoie de un Doctor, care să o scape de boală, care să o vindece, să o deparatizeze. Numai și pentru asta și noi, bucureștenii, merităm o experiență medicală la Primăria generală pentru următorii patru ani.

Dacă însă și peste două săptămâni tot numai 30% dintre locuitorii brezei Capitale se vor fi deranjat să-și utilizeze dreptul de a vota, ca în primul tur, șansele de a vedea o transformare sunt foarte mici. Pentru că Buldogul și câinii din jurul lui vor să adune o haită numeroasă care să le susțină ciolanele la fotoliul general. Alarma este foarte serioasă, Doctorul amenință toate contractele și șmenurile administrației Bucureștiului, ba chiar ale Cotroceniului și asta e grav, domnilor și doamnelor. Totul se poate contesta, până la ciolan. Acolo, atacul e grav și dureros. Însă am toate speranțele că Doctorul le va alina durerile cîinilor lui Băsescu. Nu cum a procedat primarul Băsescu, când a utilizat ultima soluție. Prin vot, stimați votanți, le putem altoi tuturor ciorditorilor din banii publici o joardă grozavă peste pieile lor grase, parfumate și nesimțite. Și sunt convins că o vom face!