.

Google a pierdut un director executiv în favoarea Groupon, site-ul de cupoane de reduceri pentru cumpărături, și a început implementarea unui serviciu care țintește direct acest segment de piață, denumit Google Offers. Groupon a anunțat că a angajat-o ca director operațional executiv pe Margo Georgiadis, vicepreședinte pentru operațiuni globale de vânzări la Google.

Google a început să introducă reclame pe mai multe site-uri prin care invită consumatorii din Portland, Oregon să folosească un nou serviciu, Google Offers. Rivalitatea dintre cele două companii pe piața advertising-ului online localizat a devenit tot mai intensă, fiecare jucător încercând să atragă afaceri mici, precum restaurante sau saloane de cosmetică. Google a încercat să cumpere Groupon pentru 6 miliarde de dolari în decembrie, însă oferta a fost respinsă, potrivit unei surse apropiate situației. Google Offers va permite clienților "să obțină deal-uri grozave, livrate chiar în inbox", potrivit unui comunicat al companiei.

Popularitatea așa-numitelor servicii de reduceri a crescut puternic de la lansarea Groupon, cu mai puțin de trei ani în urmă. Compania, nelistată la bursă, nu face publice rezultatele financiare, însă susține că a trecut pe profit din iunie 2009.