.

GTS Central Europe a anunțat câștigarea licitației pentru construirea unei rețele WAN pentru Ministerul Justiției din Polonia. Contractul, în valoare de 6 milioane de euro, a fost semnat pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data demarării serviciului. "Am câștigat cu succes clienți din sectorul public, ceea ce corespunde strategiei de dezvoltare pe termen lung a companiei. Suntem conștienți de amploarea celui mai recent contract pe care l-am câștigat, însă suntem pregătiți să îl ducem la îndeplinire, datorită vastei experiențe și potențialului deosebit în construirea de rețele WAN la nivel național și local. Ca membri ai Grupului GTS Central Europe, oferim soluții avantajoase din punct de vedere economic. Punem în mod deosebit accentul pe un nivel ridicat de calitate și generarea de economii reale, un lucru extrem de important pentru entitățile din sectorul public", precizează Piotr Sieluk (foto), CEO GTS Polonia.

GTS Polonia va construi de la zero o rețea IP VPN privată securizată pentru a conecta entitățile subordonate Ministerului Justiției de pe întreg teritoriul Poloniei. Proiectul prezintă o importanță strategică, având în vedere fluxul de informații între cele 483 de locații ale Ministerului. Datorită serviciului furnizat de GTS, se vor reduce costurile de telecomunicații ale Ministerului, finanțate din fonduri publice de la bugetul de stat.

Noua rețea va include:

• Unități pentru gestionarea Registrelor Centrale ale sistemului judiciar;

• Centre de Management al Informațiilor (IMC);

• Sistem de management contabil și resurse umane (ERP);

• Aplicația centrală SAWA

• Sistemul de înregistrare audiovideo a audierilor în instanță.

Mai mult, GTS va asigura conexiunea între:

• Centrele de teletransmisii ale Ministerului de Justiție și rețelele VPN ale tribunalelor;

• Centrele de teletransmisii ale curților de apel, judecătoriilor și tribunalelor regionale și altor unități organizaționale ale Ministerului de Justiție.

Noua rețea va fi construită folosind tehnologie IP și va avea parametri tehnici mult mai buni, comparativ cu soluția anterioară, care va fi înlocuită în totalitate cu tehnologia furnizată de GTS. Următoarele mari companii de telecomunicații au participat la licitația care a durat 2,5 luni: consorțiul TP S.A., Exatel S.A. și ATM S.A. - ATM SI S.A., precum și Netia S.A.