.

HP își extinde portofoliul Converged Storage cu HP Peer Motion, un nou software ce le permite clienților să migreze transparent încărcarea aplicațiilor între resursele de stocare existente în data center, găzduite atât în mediile virtualizate de stocare, cât și în cloud.HP a introdus, de asemenea, noul HP P10000 3PAR Storage Systems, un echipament ce include caracteristici robuste pentru susținerea livrării serviciilor IT către companii în medii cloud publice și private, în sistem IT-as-a-Service.

Aceste caracteristici includ posibilitatea de a livra simultan servicii către mai mulți clienți prin consolidarea aplicațiilor cu variate cerințe de capacitate și performanță, tehnologii de thin provisioning avansate ce permit utilizarea eficientă a capacității disponibile și o soluție autonomă de reechilibrare a nivelului de încărcare a sistemului pentru a permite companiilor să fie mai agile.IDC estimează că, până în 2012, 85% dintre aplicațiile noi vor fi proiectate special pentru a fi accesate din cloud.

(1) Livrarea agilă a acestor aplicații virtualizate și de cloud necesită conectarea mai multor sisteme de stocare astfel încât acestea să se comporte ca o singură entitate de stocare. Cunoscut și sub forma conceptului de „storage federation", această caracteristică poate elimina nivelul suplimentar de aplicații de virtualizare, contribuind astfel la reducerea costurilor de administrare și a riscurilor de a diminua nivelul de disponibilitate al centrului de date. „Sistemele tradiționale de stocare de acum 20 de ani nu au fost proiectate pentru a face față unui mediu atât de dinamic, în care IT-ul este livrat în sistem as-a-service.

Acest fapt forțează companiile să inițieze proiecte de virtualizare costisitoare și ineficiente, fiind obligate să utilizeze elementele de care dispun deja", a declarat Chris Johnson, vicepreședinte HP Storage EMEA. „Adevărata federalizare a echipamentelor de stocare, integrată în soluțiile HP Converged Storage, poate răspunde mediilor imprevizibile cu funcționare continuă ce deservesc clienți diferiți, reducând, în același timp, cheltuielile, în special cele administrative, și riscul."Agilitatea necesară pentru a răspunde unor cerințe imprevizibile.

Noul software HP Peer Motion, disponibil pentru HP LeftHand și 3PAR Storage Systems, oferă, pentru prima dată în industrie, capabilitățile de peer-to-peer storage federation pentru produse de stocare entry-level (implementări ale Virtual SAN Appliance) și până la nivelul sistemelor de stocare medii și high-end. 3PAR și software-ul HP LeftHand Peer Motion le permite clienților:

-Să asigure un nivel constant de productivitate și să redistribuie datele fără să afecteze activitatea sistemelor de stocare ca răspuns la un mediu imprevizibil prin echilibrarea centralizată a încărcării echipamentelor de stocare din datacenter. - Să își optimizeze costurile de exploatare pe termen lung cu ajutorul tehnologiei federalizate de Thin Provisioning, ce transferă în mod transparent date către sisteme care au capacitate disponibilă, reducând nevoia achiziționării unor noi soluții de stocare.

-Să își îmbunătățească productivitatea prin mutarea datelor de pe echipamentele vechi de stocare către sisteme noi ce reunesc resurse autonome de stocare sub un sistem comun de administrare, eliminând astfel perioadele în care sistemele nu funcționează sau întreruperea serviciilor în timpul acitivităților de reînnoire a elementelor de stocare.

„Cercetările realizate de noi ne-au arătat ceea ce managerii IT din toată lumea intuiesc deja, și anume faptul că a recurge la aceeași abordare a stocării în centre de date moderne nu va conduce la rezultatele dorite", a declarat Steve Duplessie, fondator și analist senior Enterprise Strategy Group, o companie full-service de analiză și strategie pentru domeniul IT. „Noua platformă HP 3PAR îndeplinește aproape de fiecare dată cele mai exigente criterii referitoare la sisteme deschise pe care le-am luat în considerare pentru acest nou model de centru de date."

Administrare simplificată fără diminuarea performanțeiClienții pot fi siguri că elementul care face ca 3PAR să fie unic este includerea sa în HP. La doar un an după achiziția 3PAR de către HP, compania lansează HP P10000 3PAR Storage System cu două modele noi, V400 și V800 (HP 3PAR V-Class). HP 3PAR V-Class este un sistem de stocare mission-critical care susține simultan încărcături diverse și imprevizibile pe o singură platformă de mare performanță.

Această caracteristică unică este susținută de HP 3PAR Gen4 ASIC, ce simplifică procesul de administrare prin:- Consolidarea nivelelor imprevizibile de încărcare, cum ar fi informațiile de trading financiar și implementările de aplicații virtualizate, fără a necesita separarea manuală a acestora pe resurse sau sisteme diferite de stocare.

-Conectivitate de până la 1,5 ori mai mare per port și acces sporit la resurse de disc, precum și performanță triplă pentru încărcături secvențiale cum ar fi soluțiile de analiză de date față de sistemele 3PAR anterioare.

(2)- Echilibrarea automată a tuturor datelor din sistem printr-un singur click pe măsură ce sunt adăugate resurse noi, îmbunătățind performanța și disponibilitatea acestora.Eficiența necesară pentru a răspunde cerințelor creșterii explozive a cantității de date din companiiClienții care utilizează sisteme de stocare de la alți producători obțin, în general, rate de utilizare a datelor scrise de doar 10% până la 20%.(3) HP 3PAR V-Class elimină necesitatea achiziționării unui spațiu suplimentar de disc prin valorificarea completă a capacității disponibile prin:- Lățime de bandă de trei ori mai mare pentru conversia de la fat la thin provisioning, ceea ce le permite clienților să mute mai rapid datele către soluții thin mai eficiente, asigurând astfel o mai bună utilizare a capacității disponibile.

(3)- Identificarea și recuperarea capacității de stocare neutilizate în creșteri granulare pe măsură ce o aplicație scrie sau șterge date printr-un nou motor de „recuperare nano".

-Funcție de replicare de la distanță a datelor care detectează și elimină spațiul neutilizat din stocări tradiționale, reducând cerințele de rețea și de capacitate de la distanță.Noul HP 3PAR V-Class este o tehnologie de bază pentru noile soluții HP VirtualSystem și HP CloudSystem, soluții ce integrează elemente de hardware, software și servicii pentru a accelera implementarea unui cloud hibrid deschis.Sistemul de stocare HP 3PAR P10000 va fi disponibil începând cu data de 29 august prin canalul de parteneri ai HP. Clienții companie care au încheiat deja contracte de suport cu HP pot beneficia gratuit de avantajele noilor capabilități software, inclusiv HP 3PAR Peer Motion, printr-un upgrade al mediului software existent.