.

HP anunță lansarea unor soluții noi, complexe din punct de vedere tehnologic, și un program extins pentru antreprenori pentru a le permite IMM-urilor să se dezvolte, să îmbunătățească productivitatea angajaților și să își protejeze activele.

Reprezentând o piață mondială în valoare totală de $234 de miliarde, IMM-urile se confruntă zilnic cu o serie de provocări, de la nevoia de a controla costurile la administrarea productivității angajaților și simplificarea accesului la finanțare externă. HP își dorește să livreze soluții tehnologice, de finanțare și programe dedicate care să le permită clienților să își redirecționeze resursele pentru a se dezvolta pe viitor și a stimula inovația.

HP a adăugat, de asemenea, 40 de centre de training în cadrul programului său HP Learning Initiative for Entrepreneurs (HP LIFE), menit să le ofere IMM-urilor și micro-întreprinderilor suport în identificarea unor noi surse de venit. De aceea, compania a investit peste $20 de milioane în acest program din 2007 până în prezent, contribuind astfel la crearea a peste 20.000 de locuri noi de muncă și a mai mult de aproximativ 6,500 de companii.

Maximizarea productivității angajaților prin colaborare

HP le oferă IMM-urilor posibilitatea să aleagă dintr-o gamă largă de tehnologii cu potențial de reducere a costurilor, de îmbunătățire a eficienței și de stimulare a colaborării între angajați, făcându-i astfel mai productivi.

Noile soluții le permit clienților:

-Să îmbunătățească productivitatea cu ajutorul serverului HP ProLiant ML110 G7, un echipament entry-level ce poate fi instalat și administrat foarte ușor. Acesta poate susține aplicații de bază de birou, cum ar fi mesagerie online, baze de date mici, procese de listare și imprimare, precum și aplicații verticale mici.

-Să optimizeze performanța cu ajutorul serverului HP ProLiant DL120 G7, un server entry-level foarte puternic, optimizat pentru a rula o gamă mai largă de aplicații dedicate, inclusiv aplicații pentru infrastructura IT, pentru web, mesagerie, operațiuni de listare și imprimare, aplicații simple de Internet și acces comun la web.

-Să simplifice implementarea și administrarea rețelei cu ajutorul switch-ului HP V1810-48G, ce poate fi administrat online. Acest switch cu 48 de porturi se integrează ușor în rețele cu echipamente de la vendori diferiți și se adaptează cerințelor de performanță, care cresc pe măsură ce companiile se dezvoltă.

-Să reducă costurile legate de energie cu ajutorul seriei ușor de instalat de switch-uri standard HP V1410 Fast Ethernet. Primele switch-uri compatibile cu standardul IEEE Energy Efficient Ethernet pot fi utilizate direct din momentul implementării lor în rețea, oferindu-le IMM-urilor o soluție de rețelistică entry-level, dar foarte accesibilă ca preț.

-Să îmbunătățească performanța cu ajutorul HP P2000 G3 Modular Smart Array (MSA). Fiind una dintre primele soluții de stocare entry-level din industrie care oferă suport pentru VMware API for Array Integration și VMware vCenter, echipamentul HP P2000 MSA le permite clienților IMM-uri să beneficieze de un nivel de performanță rezervat, de obicei, soluțiilor companiilor mai mari, ca și de ușurință în administrarea mediilor VMware. Mai mult decât atât, HP Insight Control Storgge Module Manager pentru VMware vCenter permite administrarea și monitorizarea serverelor și a resurselor de stocare și rețelistică pentru mașini virtuale din consola vCenter.

Întreruperi în procedura de control cu protecție de business

Creșterea explozivă a cantității de date și emailuri din companii creează riscuri tot mai mari și crește complexitatea activității, precum și costurile legate de proceduri recurente de disaster recovery pentru IMM-uri.

Aceste noi soluții răspund provocărilor de pe piață, permițându-le IMM-urilor:

-Să micșoreze costurile de administrare cu până la 30% și să reducă riscurile prin consolidarea tehnologiei cu ajutorul soluției HP Branch Office Consolidation. Această soluție la cheie oferă un software de administrare cu un plan de business concis care ajută companiile mici și mijlocii să simplifice, să automatizeze și să integreze infrastructura pentru a crește eficiența, a reduce riscul operațional și a susține birourile din subsidiare.(2)

-Să minimizeze timpul necesar backup-ului de date cu 90% și să accelereze procedurile de recuperare a acestora cu 87%(3) prin intermediul HP Business Risk Mitigation. Această soluție cuprinzătoare de infrastructură include configurații ce permit modernizarea serverelor, a stocării și a rețelei, precum și software de administrare pentru PC-uri, imprimante și alte tehnologii pentru a oferi protecție și disponibilitate maximă a datelor, securitate și acțiuni de disaster recovery în teren.

Identificarea oportunităților viitoare de dezvoltare și venituri

Valorificarea datelor unei companii pentru a avea acces la informații importante care să permită luarea deciziilor corecte este un element ce poate reprezenta un avantaj competitiv important. Până în prezent, acest proces a fost, însă, prea complex și prea costisitor pentru multe companii de talie medie. HP a completat portofoliul HP AppSystem cu soluții de business intelligence ideale pentru companii mai mici care își doresc să caute și să utilizeze datele despre clienți pe care le dețin. De aceea, clienții pot:

-Să accelereze analiza surselor de date noi și existente cu HP Business Decision Appliance. Această soluție completă de business intelligence a fost simplificată și este acum disponibilă companiilor de mărime mijlocie, ea reunind platforme HP și Microsoft pentru a le permite tuturor angajaților din organizație să folosească mai eficient informațiile de care dispun.

-Să mărească veniturile și fidelitatea clienților prin HP Business Data Warehouse Appliance, disponibilă acum și clienților companii medii, ce include, într-o singură platformă, software preinstalat și preconfigurat pentru a valorifica puterea analizei datelor în timp real.

Administrarea fondurilor și acces mai ușor la creditare

HP Financial Services oferă programe flexibile de finanțare pentru a ajuta IMM-urile să achiziționeze soluții HP în condiții avantajoase. Decizia companiilor mici și mijlocii de a închiria echipamente, le ajută, în general, să evite necesitatea de a plasa avansuri mari, să își optimizeze bugetul pentru a beneficia de o soluție mai complexă, să plătească doar în măsura beneficiilor pe care le obțin de pe urma IT-ului și să evite riscurile asociate deținerii de echipamente.