.

Huawei Consumer Business Group (CBG) a dezvăluit pe 25 februarie, în cadrul unui eveniment exclusivist ce a precedat târgul de tehnologie MWC 2018 din Barcelona, notebook-ul Huawei MateBook X Pro și seria de tablete Huawei MediaPad M5. Noile produse Huawei surprind atât la nivel de design, unde compania își pune amprenta încă o dată în industrie, punând la dispoziție utilizatorilor produse fabricate din materiale premium, cu un design unic, atât la interior cât și la exterior, cât și la nivel de performanță, oferind o experiență de utilizare de ultimă generație, nu doar când vine vorba de activitățile de la birou, ci și în privința celor din timpul liber.
 
 “În zilele noastre, consumatorii își doresc din ce în ce mai mult ca tehnologia să fie puternică, precum și personalizată nevoilor lor, iar Huawei demonstrează încă o dată angajamentul de-a crea dispozitive care nu numai că răspund acestor așteptări, ci oferă mult mai mult decât atât: experiențe extraordinare materializate în produse de top.”, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. Tot acesta continuă: “Notebook-ul Huawei MateBook X Pro și seria de tablete Huawei MediaPad M5 reprezintă începutul unei noi generații de dispozitive mobile care îmbogățește și aduce un plus de valoare semnificativ fiecărui aspect al vieții noastre.”.
 
 
Huawei MateBook X Pro și Huawei MediaPad M5 reprezintă combinația perfectă dintre tehnologie și inovație: un display clar, bine definit, îmbunătățiri remarcabile la nivel hardware și progrese inteligente la nivel de software:
 
Huawei MateBook X Pro
 
Un notebook ultra-subțire, complet echipat, de 13.9 inci, cu un nou display capacitiv 3K Huawei FullView și un raport ecran-carcasă de 91%;
 
Procesor Intel® Core ™ i7 / i5 de generație 8;
 
Baterie de 57,4 Wh (capacitate standard);
 
Grafică NVIDIA® GeForce® MX150 eficientă, cu 2 GDDR5 - ceea ce face din noul notebook Huawei unul dintre cele mai ușoare și mai puternice notebook-uri de pe piața la ora actuală;
 
Huawei MateBook X Pro este dotat cu sistemul de sunet Dolby Atmos® și difuzoare personalizate, menite să ofere o experiență unică, o acustică fină și clară, care îi va face pe utilizatori să simtă că se află în mijlocul acțiunii.
 
Huawei MediaPad M5
 
Proiectate ergonomic, cu un ecran de sticlă 2.5D și display 2 K HD îmbunătățit ClariVu 5.0, cele două modele performante de 8.4 inci respectiv 10.8 inci, dispun de difuzoare stereo Harman Kardon;
 
Tehnologia proprietară Huawei Histen oferă un sunet 3D captivant prin intermediul difuzoarelor și oferă suport Hi-Res complet pentru o calitate a sunetului excepțională;
 
Huawei MediaPad M5 Pro, cu o dimensiune a ecranului de 10.8 inci, este dotată cu un Huawei M-Pen ultra-precis, ce incorporează 4096 de niveluri de sensibilitate la presiune, pentru ca scrierea notițelor și desenul să fie cât mai ușoară și cu un efort minim.
 
Huawei MateBook X Pro
 
Huawei MateBook X Pro este primul notebook din portofoliul companiei care integrează display-ul Huawei FullView. Cu o dimensiune de 13.9 inci și un ecran 3K, noul MateBook X Pro are o rezoluție de 3000×2000 pixeli, un touchscreen complet nou de 10 puncte și un raport 3:2, transformând noul notebook în dispozitivul perfect pentru crearea de conținut creativ și nu numai. Design-ul din metal este realizat prin intermediul tehnologiei de tăiere cu diamant și a finisajului prin șlefuire, totul pentru a crea un dispozitiv ultra-subțire, de doar 14,6 mm, și ușor de transportat, dispozitivul cântărind doar 1,33 kg. Huawei MateBook X Pro este disponibil în două variante de culoare: Space Gray și Mystic Silver.
 
 
Design-ul premium al lui Huawei MateBook X Pro este completat perfect de performanța acestuia. Dotat cu procesorul de generația a 8-a Intel® Core™ i7/i5 și placa grafică dedicată NVIDIA® GeForce® MX150 GPU cu 2 GB GDDR5 , MateBook X Pro este unul dintre cele mai ușoare și puternice laptop-uri existente pe piață la ora actuală. Huawei MateBook X Pro este dotat cu difuzoare personalizate și un sistem audio certificat Dolby Atmos, ce oferă o finețe acustică deosebită și o experiență audio unică. Bateria de 57.4Wh (capacitate obișnuită) și modul inteligent de gestionare a bateriei oferă până la 12 ore de redare video în format 1080p, 14 ore de utilizare obișnuită sau 15 ore de navigare pe Internet .
 
Huawei a integrat în noul Huawei MateBook X Pro multe dintre tehnologiile inovatoare ale smartphone-urilor din portofoliul său, menite să asigure o experiență de utilizare ușoară și cât mai intuitivă. Creat special de companie pentru seria MateBook, Huawei MateBook X Pro dispune de butonul de deblocare 2.0 super-rapid, care asigură pornirea device-ului în doar 7,8 secunde atunci când este închis și pornirea acestuia în doar 6,6 secunde atunci când este în modul Sleep. În plus, Huawei MateBook X Pro este echipat cu prima cameră din lume încorporată în mod discret în tastatură: pentru a fi activată, utilizatorii trebuie să apese butonul, iar aceasta se va ridica, asigurând un plus de siguranță și confidențialitate atunci când nu este utilizată. Pe lângă acestea, se adaugă caracteristici care asigură utilizatorii că vor beneficia de o experiență completă: primul notebook cu display Huawei FullView, un adaptor multifuncțional care suportă încărcarea rapidă de tip USB-C, disponibilă și în cazul smartphone-urilor din portofoliu, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot avea un singur încărcător atunci când călătoresc, iar elaborarea unui protocol de transfer de mare viteză, Huawei Share, permite utilizatorilor un transfer de 100 de ori mai rapid decât cel realizat prin intermediul opțiunii Bluetooth, suportând viteze de până la 20Mbps.
 
Seria de tablete Huawei MediaPad M5 
 
Huawei MediaPad M5 este prima tabletă din lume cu ecran de sticlă 2.5D, care asigură experiențe vizuale remarcabile și o aderență excelentă. Tabletele de 8.4 inci respectiv 10.8 inci, duc design-ul emblematic al seriei la un alt nivel, prezentând un corp metalic elegant și un design al antenei în formă de U, ergonomic și plăcut din punct de vedere estetic. Tabletele sunt disponibile în două variante de culoare: Champagne Gold și Space Gray.
 
Ecranul îmbunătățit ClariVu 5.0 cu rezoluție 2K captează până și cele mai subtile detalii, în timp ce algoritmii inteligenți se asigură că redarea clipurilor video este clară și de cea mai bună calitate. MediaPad M5 integrează două difuzoare stereo (caracteristică disponibilă pentru varianta de 8.4 inci) și patru difuzoare stereo (caracteristică disponibilă pentru varianta de 10.8 inci) dezvoltate de Harman Kardon, care împreună cu tehnologia proprietară Huawei, Histen, asigură un sunet 3D captivant. Suportul audio Hi-Res oferit când sunt cuplate căștile, îi determină pe utilizatori să simtă că se află în mijlocul acțiunii.
 
Huawei MediaPad M5 duce și performanța la un nou nivel: procesorul Kirin 960 asigură putere și un flow cursiv indiferent că vorbim de jocuri, navigare pe Internet sau activități de rutină, precum verificarea email-urilor. În plus, în tandem cu interfața EMUI 8.0, noul notebook asigură o experiență de utilizare plăcută și fără lag. Bateria cu o durată de viață mare de 5100 mAh (specificație disponibilă entru varianta de 8.4 inci) și 7500 mAh (specificație disponibilă pentru varianta de 10.8 inci), este asigurată de tehnologia Huawei QuickCharge.
 
În ceea ce privește varianta Huawei MediaPad M5 de 10.8 inci, sistemul de operare Android a fost optimizat cu funcția ‘Desktop View’, îmbunătățind și ușurând astfel task-urile privind activitățile de business, crescând astfel considerabil productivitate la locul de muncă. Această funcție include un Taskbar, ce permite accesul ușor la fișiere pentru partajare și editare. De asemenea, Huawei MediaPad M5 de 10.8 inci integrează funcția ‘Pogo Pins’, ce permite consumatorilor să conecteze o tastatură , facilitând astfel îndeplinirea task-urilor și finalizarea lor cât mai repede.
 
Disponibil exclusiv împreună cu Huawei MediaPad M5 Pro de 10.8 inci, Huawei M-Pen integrează 4096 de niveluri de sensibilitate la presiune, pentru ca scrierea notițelor și desenul să fie cât mai ușoară și să se realizeze cu un efort minim.