.

Platforma Instagram pregătește o serie de instrumente online anti-hărțuire pe care utilizatorii săi le-ar putea folosi chiar din următoarele săptămâni, conform website-ului theverge.com, care citează cotidianul american The Washington Post. Chiar dacă pe Instagram acest fenomen online de hărţuire este abia în fază incipientă, liderii aplicaţiei social media se gândesc la protejarea utilizatorilor săi, pe când rivala Twitter, o reţea foarte expusă hărţuirii, nu-şi pune problema.

Începe democratizarea anarhiei online
Instagram va permite utilizatorilor să-și alcătuiască o listă proprie de cuvinte interzise pe care aceștia le consideră că provoacă hărțuirea online. Dacă utilizatorul bifează un cuvând ca fiind pentru lista neagră, a hărţuirii, atunci va putea opri automat toate comentariile care vor conține acele cuvinte trecute în listă şi făcute pe marginea unor fotografii din aplicaţie, susţine cotidianul american citat de Agerpres. Utilizatorii Instagram vor avea, de asemenea, posibilitatea să suspende postarea comentariilor prin care se va răspunde la o fotografie cu o altă fotografie, sau chiar să dezactiveze complet comentariile dacă aceştia vor.

Unele reţele blochează hărţuirea, altele dimpotrivă
Hărțuirea online a devenit o problemă deosebit de serioasă la adresa căreia orice rețea de socializare ar trebui să adopte măsuri ferme şi necesare pentru combaterea fenomenului. Cu toate acestea, pe Instagram fenomenul nu are încă amploarea de pe rețeaua Twitter, însă specialiştii acesteia din urmă nu-şi pun încă problema blocării hărţuirii on-line, care ar putea afecta interacţiunea instant dintre membrii reţelei sociale media globale. Reţeaua Instagram a început deja testarea noilor instrumente de blocare, iar într-o primă fază aceste noi funcționalități vor fi puse la dispoziția conturilor foarte mari. Noile funcții de filtrare a mesajelor vor urma să fie publice în următoarele săptămâni. În timp ce Instagram admite că toți utilizatorii vor beneficia de unele versiuni ale funcțiilor de filtrare a comentariilor, la acest moment se analizează dacă toți utilizatorii rețelei vor beneficia de posibilitatea de întrerupere a postării comentariilor.

Metrici Instagram
Instagram a anunţat la mijlocul lunii iunie că a trecut de 500 de milioane de utilizatori lunar, peste 300 de milioane dintre aceştia utilizând serviciul în fiecare zi. Numai în SUA sunt peste 100 d emilioane de utilizatori lunar baza globală de utilizatori dublându-se odată la doi ani. Instagram atinsese limita de 400 de milioane de utilizatori în septembrie 2015, după ce trecuse de 300 de milioane de utilzatori în decembrie trecut. Oficialii companiei susţin că o yi tipăcă pe Instagram înseamnă peste 95 de milioane de fotografii şi video distribuite, cu o rată medie de like-uri de 4,2 miliarde. 

Sursa: Ion VACIU