.

Intel Corporation a lansat, pe 19 ianuarie la București, 2010 Intel Core (i7, i5 și i3), familia de procesoare mobile, desktop și pentru sisteme încorporate, construite pe 32 nanometri (nm). Acestea sunt disponibile pe piața locală în sistemele partenerilor Acer, Asus, eMag, HP, Lenovo, Maguay, MSI, Pcfun, ProSys, RHS, Sony și Toshiba și în ofertele magazinelor Altex, Carrefour, Cel.ro, Domo, eMag și Flanco. Noua generație de procesoare 2010 Intel Core include Intel Turbo Boost, o tehnologie de mărire a vitezei de procesare dar și a robusteții comportamentului noilor chip-uri. Lansarea noilor procesoare confirmă investițiile de 7 miliarde USD anunțate de Intel la începutul anului 2009, în mijlocul recesiunii economice globale. Procesoarele 2010 Intel Core sunt create pe baza procesului de fabricație pe 32 nm al companiei Intel, care include a doua generație de tranzistori cu poartă de metal și constantă dielectrică ridicată. Această tehnică, împreună cu alte progrese realizate, ajută la creșterea vitezei computerului, diminuându-i în același timp consumul de energie.

Intel anunță relansarea industriei de PC-uri

Compania Intel a avut curajul să investească în continuare în educație, cercetare și dezvoltare (R&D) în plină recesiune economică globală și acum culege laurii gloriei. Intel este prima companie globală ce anunță fără reținere zorii unui climat economic stabil și chiar creștere economică în 2010. Și cum procesoarele sunt inima sau creierul fiecărui sistem computerizat, avem toate motivele să mergem pe mâna celor de la Intel. În privința situației financiare anunțate de compania americană, un adevărat barometru al industriei IT dar și al investițiilor din 2010, în cadrul trimestrului 4 (T4) din 2009, Intel a realizat un venit de 10,6 miliarde USD, profit operațional de 2,5 miliarde USD, profit net de 2,3 miliarde USD și profit per acțiune de 40 cenți. Profitul net realizat în T4 2009 este cu 875% mai mare decât profitul net din T4 2008. Pentru 2009, Intel a anunțat pe 15 ianuarie un venit de 35,1 miliarde USD, profit operațional de 5,7 miliarde USD, profit net de 4,4 miliarde USD și profit per acțiune de 77 cenți. „Rezultatele puternice din 2009 reflectă investițiile noastre în dezvoltarea de tehnologii și produse inovatoare, a precizat Paul Otellini, președinte și CEO Intel. Această strategie ne-a permis să generăm o eficiență operațională fără precedent, în timp ce am crescut business-ul nostru tradițional și am creat noi oportunități pe piață, chiar și în perioade dificile din punct de vedere economic. Faptul că am reușit să depășim această perioadă demonstrează că microprocesoarele sunt indispensabile în lumea noastră modernă. Privind în perspectivă, dorim să extindem beneficiile computerului către o arie vastă de produse, piețe și consumatori", a conchis Otellini.

Detalii tehnice 2010 Intel Core

„Familia de procesoare 2010 Intel Core cuprinde primele chip-uri intuitive din lume dedicate pieței mainstream, ce integrează cea mai avansată tehnologie disponibilă, fiind prezentă pe piață la toate categoriile de preț. Astfel, utilizatorii români dispun de o ofertă variată din care pot alege un laptop sau un desktop potrivit necesităților", a precizat Olaf Hoehne, product marketing manager Intel, la evenimentul de lansare a noilor tehnologii. Bazate pe microarhitectura „Nehalem", noile procesoare au un nivel ridicat de performanță inteligentă pentru a reda și edita muzică, jocuri, clipuri video, filme, fotografii, rețele sociale și alte aplicații mainstream solicitante. Procesoarele Core i7 și Core i5 includ în plus Tehnologia Intel Turbo Boost, ce accelerează în mod automat și inteligent performanța, printr-un proces dinamic de adaptare în funcție de solicitare.

Tehnologia Intel Hyper-Threading, inclusă în procesoare Intel Core i7, Core i5 și Core i3, asigură funcționarea inteligentă în regim de multi-tasking, permițând fiecărui nucleu de procesare să ruleze thread-uri multiple, ceea ce asigură utilizatorului un nivel excelent al performanței și al timpului de răspuns, completat de o eficiență energetică de vârf, pentru momentele când mai multe sarcini sunt procesate simultan. Suportând toate noile procesoare 2010 Intel Core, Chipset-ul Intel 5 Series este prima soluție single-chip a companiei. Acesta a evoluat de la stadiul de simplă conectare a componentelor până la furnizarea unei game întregi de inovații și capabilități la nivel de platformă. Familia Intel Core este dotată și cu tehnici de reducere a consumului de energie, precum „hurry up and get idle" sau „HUGI", ce permite procesoarelor să își finalizeze rapid sarcinile, conservând astfel durata de viață a bateriei.

Noua familie de procesoare e prima ce integrează grafică în procesoarele PC mainstream. Cu Intel HD Graphics, procesoarele oferă caracteristici vizuale uluitoare și redarea clipurilor video de înaltă definiție (HD). De asemenea, aceasta este prima soluție integrată din industrie ce oferă un sistem audio home theater multi-channel Dolby TrueHD și DTS Premium Suite. În plus, Intel HD Graphics suportă jocuri mainstream și 3-D, fără a fi necesară adăugarea unei plăci video suplimentare, oferind și un suport complet pentru noul sistem de operare Microsoft Windows 7. O altă caracteristică intuitivă, disponibilă utilizatorilor de notebook-uri mainstream, este Intel Switchable Graphics, ce permite pasionaților de jocuri foarte solicitante din punct de vedere grafic să treacă automat de la grafica integrată Intel la placa video dedicată, fără a fi necesară o repornire a sistemului, pentru atingerea unui nivel optim de durată de viață a bateriei și performanță.