.

Intel a numit-o pe Monica Ene – Pietroșanu (foto) în funcția de Country Manager al Intel Romania Software Development Center (IRSDC). Centrul de Cercetare și Dezvoltare software Intel a fost deschis în București în noiembrie 2010, în urma unei investiții de mai multe milioane de euro a Intel Software and Services Group. Centrul a fost inaugurat inițial pentru a dezvolta platforma open source MeeGO de către o divizie a Open Source Technology Center. În ultimele șase luni centrul și-a extins domeniul de activitate prin formarea unei echipe specializate de ingineri de la Platform Technologies and Analysis Center, care se ocupă de benchmarking-ul chipseturilor și al procesoarelor, urmărirea și optimizarea performanțelor.

În calitate de Country Manager al Intel Romania Software Development Center, Monica Ene – Pietroșanu va fi responsabilă cu supravegherea activităților centrului, cu identificarea și dezvoltarea unor noi oportunități de business, dar și cu relația cu cei mai importanți jucători din industria IT. De asemenea, Monica va coordona relațiile Intel cu mediul academic și cu sistemul public.

Înainte de a se alătura echipei Intel, Monica a lucrat la Microsoft atât în Statele Unite, cât și în România. Din poziția de Site Manager al Global Technical Support Center al Microsoft din București, Monica a ajutat la inițierea și dezvoltarea afacerilor Microsoft pe piața locală.

Monica Ene – Pietroșanu are o experință de peste 15 ani în securitatea sistemelor de calcul și criptografie, domeniu în care deține mai multe patente. A publicat patru cărți despre securitatea sistemelor de calcul și criptografie, are un doctorat și licența în Știința Calculatoarelor de la Universitatea Politehnică București și licența în Matematică la Universitatea București.