.

Cei mai buni antreprenori europeni au fost recompensați pentru inovație, viziune, curaj și implicare în proiecte internaționale cu distincția "Noii Campioni Europeni". Irina Socol, Președinte și Director General al SIVECO Romania, a primit acest titlu onorant alături de manageri ale unor firme din Croația, Rusia, Ucraina, Slovenia, Polonia, Letonia, Ungaria, Macedonia, Cehia și Croația. Distincția i-a fost acordată de către Forumul European al Antreprenorilor, pentru leadership și rezultate excepționale în management. Evenimentul a fost organizat de Forumul European pentru Cercetări Antreprenoriale (European Forum for Entrepreneurship Research EFER) în colaborare cu IESE Business School Barcelona și Școala Economică (SGH) din Varșovia.

Proiectul identifică antreprenorii care au reușit să construiască companii de succes în Europa Centrală și de Est și care și-au extins dezvoltarea pe piața internațională. "Europa are antreprenori de mare talent care sunt gata să se dezvolte peste granițele țării lor și să devină competitivi într-o lume din ce în ce mai globalizată. Felicităm toți câștigătorii acestei competiții care au dovedit că antreprenorii europeni sunt inovatori și competitivi la nivel internațional. Am dorit să onorăm aceste eforturi deosebite și să inițiem un proces de dezvoltare a unor lecții educaționale despre antreprenoriat care să constituie exemple de best practices și de educare a viitoarei generații. Educația antreprenorială are un impact deosebit atunci când se referă la cazuri de succes locale la care orice student din regiune se poate raporta. Vom scrie o carte care va cuprinde studiile de caz despre cei 25 de premianți. Aceasta va fi folosită în universități și în organizațiile antreprenoriale din toată lumea. Vom oferi astfel, în premieră, un material didactic actual și valoros celor care doresc să ajungă la rândul lor antreprenori de succes", a declarat Bert Twaalfhoven, președinte și fondator EFER.

"Sunt onorată să fiu în rândul noilor campioni europeni în antreprenoriat. Aici, în SIVECO Romania, facem lucruri mari de 19 ani, cu multă pasiune și determinare. Soluțiile noastre sunt folosite azi de milioane de utilizatori din țări de pe trei continente. Dorim să devenim un lider regional în furnizarea de soluții integrate de top. În România soluțiile noastre informatice eficentizează activitatea firmelor firme private și publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, MCSI, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe. Referințele pe care le-am dobândit în proiecte complexe precum cele implementate la CNAS, APIA, APDRP, ANOFM, Vamă sunt argumentele noastre forte atunci când afirmăm că deținem expertiză în derularea de proiecte complexe, de anvergură, cu impact social deosebit", a declarat Irina Socol, Președinte și Director General SIVECO Romania.

În 2010, Irina Socol a primit trofeul "Prix scientifique" într-o ceremonie organizată la Palatul Parlamentului European din Bruxelles, fiind prima femeie de afaceri din România premiată în competiția "Antreprenoriatul feminin european".

Statisticile arată că, la nivelul Uniunii Europene, doar 30% dintre femei sunt antreprenoare, autoritățile comunitare manifestând un interes crescut pentru eliminarea diferențelor de acest fel.