.

Ericsson anunță colaborarea cu T-Mobile USA, Inc. pentru extinderea unor porțiuni din rețeaua de broadband mobil 4G (HSPA+) a companiei, făcând posibile viteze de transfer de date de până la 42 Mbps pentru peste 170 de milioane de oameni din SUA. Susținând planul agresiv de dezvoltare al T-Mobile, plan ce prevede dublarea vitezei de transfer de date susținută de rețea până la mijlocul lui 2011, proiectul de extindere a rețelei le va permite utilizatorilor companiei telecom să se bucure de streaming video, download de fișiere și browsing web mai rapid.

„Vitezele superioare oferite de tehnologia de broadband mobil și o capacitate mai mare de transfer de date sunt elemente cheie pentru a transforma viziunea unei societăți permanent conectate, în care orice dispozitiv ce poate beneficia de pe urma unei conexiuni la Internet va avea una, în realitate", precizează Angel Ruiz (foto), șeful Ericsson America de Nord. „Odată cu trecerea rețelei către standardul HSPA+ și viteze de transfer de până la 42 Mbps, Ericsson și T-Mobil USA își consolidează partneriatul lor de durată."

Având la bază rețele HSPA existente, HSPA+ poate susține viteze și performanțe îmbunătățite și poate răspunde nevoii operatorilor de a dispune de capacitate mai mare, dar și cerințelor utilizatorilor finali, care își doresc transfer de date mai rapid. În același timp, HSPA+ le oferă operatorilor o alternativă viabilă de dezvoltare a rețelei în contextul creșterii exponențiale a cererii externe pentru broadband mobil. Ericsson estimează că, până în 2016, numărul total de utilizatori de broadband mobil se va ridica la aproape 5 miliarde la nivel mondial.

„Datorită colaborării cu Ericsson, de acum vom putea să permitem unui număr mai mare de utilizatori să acceseze rețeaua HSPA+ de 42 Mbps", precizează Neville Ray, Chief Technology Officer al T-Mobile USA.„Ericsson este un partener esențial în proiectul de extindere a rețelei noastre HSPA+, proiect care ne va ajuta să le oferim utilizatorilor viteze 4G, capacitate, fiabilitate și securitate."