.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată cu privire la fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SIBEX, dispunând înregistrarea menţiunilor de fuziune, majorarea capitalului social al BVB şi radierea Sibex, se arată într-un comunicat al Casei de Avocatură PeliFilip, care a asistat întreaga operaţiune, precizează Agerpres. În acest fel, România va avea o singură bursă de valori de la 1 ianuarie 2018, după fuziunea prin absorbţie dintre cel două burse.
 
La începutul lunii octombrie, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţa că a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) acceptul modificării autorizaţiei de funcţionare ca urmare a majorării capitalului social de la 76,74 milioane lei la 80,49 milioane lei, în urma fuziunii cu SIBEX.
 
Potrivit BVB, valoarea finală a majorării de capital social al societăţii, ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu SIBEX, rezultată în urma implementării operaţiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune şi aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor BVB, precum şi prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIBEX a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al BVB.