.

Romtelecom Business Solutions lansează pe 1 iulie 2011 soluția GPS de urmărire prin satelit, prin care orice client companie își poate monitoriza flota de mașini. Romtelecom este primul operator telecom care lansează acest tip de soluție.

Monitorizarea prin GPS este o soluție completă pentru urmărirea flotelor de mașini ale clienților companii, care include un modul de monitorizare instalat pe fiecare dintre autovehicule, o conexiune de date și o aplicație web. Conexiunea de date este furnizată de COSMOTE Romania.

"Această nouă soluție Romtelecom, care se adresează în principal companiilor de transport sau celor care dețin o flotă de mașini, va aduce acestora beneficii imediate și relevante pentru o mai bună gestionare a cheltuielilor. Mai precis, această soluție va crește productivitatea afacerilor clienților, va duce la reducerea consumului de carburant cu aproximativ 20%, în timp ce, conform estimărilor noastre, costurile cu orele suplimentare vor fi mai mici și, de asemenea, va fi asigurată o administrare mai eficientă a flotei de mașini. Beneficiile au fost deja testate de Romtelecom care se află în plin proces de implementare a acestei soluții în cadrul propriei flote de mașini", a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, Segment Business, Romtelecom.

Printre opțiunile oferite prin intermediul acestei soluții se numără: urmărire în timp real pe hartă, hărți detaliate, stocare nelimitată a datelor pentru cel puțin 24 luni, urmărirea unei singure mașini sau a unui grup de autovehicule, istoricul călătoriei, rapoarte și alerte.

Instalarea unui modul GPS costă 10 Euro (fără TVA), iar abonamentul pentru soluția de urmărire este 9 Euro/lună, fără TVA, pentru contractele semnate pe 2 ani. Abonamentele pentru contractele semnate pe 1 an sunt de 14,5 Euro/lună, fără TVA. Tariful lunar pentru conexiunea de date la nivel național este de aproximativ 1,5 Euro, fără TVA, în funcție de volumul de trafic, aceasta fiind tarifată de COSMOTE Romania.

Mai multe detalii despre soluția de urmărire prin GPS sunt disponibile pe http://romtelecom.gpstracking.ro/.