.

EBS România, furnizor de servicii și solutii software integrate și partener SAP România din 2009, a finalizat cu succes implementarea soluției SAP Business All-in-One în cadrul companiei Ecolor din Cluj Napoca – unul dintre principalii furnizori IKEA. Ecolor Cluj a urmărit achiziția unui sistem complex care să asigure permanent fluxul de administrare a activităților principale oferind totodată și eficientizarea proceselor interne legate de aprovizionare, logistică și mijloace fixe.

Automatizarea și eficientizarea activității obținută prin implementarea soluției SAP Business All-in-One optimizează toate aspectele operațiunilor de la documentare până la facturare cu aproximativ 90%, reducând timpul de analiză cu peste 30%.

„În contextul creșterii volumului de business al companiei Ecolor, sistemul de contabilitate folosit nu mai făcea față cerințelor noastre. Am simțit nevoia unei mai bune evidențe financiar-contabile, dar și a unei planificări riguroase a achizițiilor, din punct de vedere al cantităților comandate și a stabilirii timpului de livrare. Eliminarea muncii duble și reducerea riscului de nerespectare a legislației au fost deasemenea printre aspectele importante vizate în implementarea unei noi soluții. Am ales sistemul SAP pentru că este un sistem stabil, matur, cu functionalități complexe, care a permis implementarea obiectivelor de management și control intern specifice Ecolor. Raportul calitate-preț, precum și faptul că EBS ne-a convins că vom reuși în termen scurt implementarea acestei soluții în cadrul companiei noastre, au contat și ele în alegerea solutiei și a furnizorului", precizează Tiberiu Bărăian, Project Manager Ecolor.

Procesul de implementare a soluției SAP All-in-One la Ecolor a durat aproximativ 3 luni. Proiectul a demarat în data de 01.04.2011, iar startul productiv al sistemului s-a facut la începutul lunii iulie 2011. În derularea etapelor de proiect s-a respectat metodologia de implementare ASAP FOCUS, fapt care a adus un plus de rapiditate și eficiență în implementarea soluției.

Soluția SAP Business All-in-One va include module specializate acoperind o arie foarte largă de procese de afaceri din cadrul companiei. În vederea utilizării sistemului, peste 12 de angajați ai Ecolor vor beneficia de pregătire, aceasta realizându-se pe mai multe direcții: administrare de sistem, personal de help desk și utilizatori finali.

„Importanța prezenței Ecolor Cluj pe piața de profil este dată în primul rând de calitatea produselor. Utilizând sistemul SAP Business All-in-One, compania va beneficia de un instrument de lucru bine structurat care va susține gestionarea corectă a activităților, sporind gradul de eficiență indiferent de cât de mult va crește echipa. Această soluție și-a confirmat fiabilitatea în sute de proiecte locale pe care le-am implementat până acum în România, fiind cea mai bună soluție pentru companiile medii, recunoscută și la nivel mondial", precizează Luminița Scarlat, Presales Senior Specialist, SAP România.

Totodată, sistemul implementat SAP va permite gestiunea financiară, gestiunea contabilă, gestiunea mijloacelor fixe, aprovizionarea și gestiunea stocurilor, planificarea si urmarirea producției, vânzări, managementul centrelor de cost înglobând cele mai bune practici pentru un flux eficient al afacerii.

În procesul de implementare al proiectului a fost implicată o echipă de 4 consultanți și 2 dezvoltatori ABAB din cadrul EBS România, urmând ca investiția să fie recuperată în următorii ani.