.

Steve Jobs, co-fondator si presedinte al consiliului de administratie al Apple a murit la varsta de 56 ani. "Suntem profund indurerati sa va anuntam ca Steve Jobs a decedat. Stralucirea lui Steve, pasiunea si energia sa au reprezentat sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si imbunatatesc vietile noastre. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve", precizeaza comunicatul Apple, postat de pagina de Internet a companiei.

"Steve a murit astazi in pace inconjurat de familia sa. In viata publica, Steve era cunoscut ca un vizionar. In viata particulara, si-a indragit familia", a precizat familia lui intr-un comunicat separat. Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia sa.

Va reamintim ca Apple a anuntat la sfarsitul lunii august demisia presedintelui si co-fondatorului sau, fara a da mai multe detalii, precizand insa ca demisia lui Steve Jobs are efect imediat si ca acesta va fi inlocuit de Tim Cook, care ocupa functia de director operational al companiei. Intr-o scrisoare transmitea conducerii si "comunitatii" Apple, Jobs transmitea ca doreste sa ramana presedinte al consiliului de administratie.