.

HP a lansat un nou serviciu de consultanță care se adresează proiectelor complexe și reduce riscurile asociate proiectării și construirii centrelor de date. Serviciul HP Trusted Advisor le permite clienților să colaboreze îndeaproape cu echipe de consultanți HP astfel încât să acopere toate aspectele legate de operațiuni de business, infrastructură și facilități IT, precum și de implementarea de tehnologii noi, cum ar fi soluții de cloud computing sau de procesare cu impact redus asupra mediului. Astfel, clienții pot pune la punct o strategie IT și un centru de date integrat, care să răspundă cerințelor și obiectivelor lor de business.

„Resursele de timp și capital ale clienților noștri sunt limitate, ceea ce înseamnă că nu există loc pentru greșeli în construireacția sau modernizarea unui centru de date", precizează Rick Einhorn (foto), director al diviziei Critical Facilities Services HP la nivel global. „Specialiștii HP în domeniul centrelor de date au abilitatea unică pe piață de a oferi un cadru integrat de livrare a serviciilor dintoate zonele de interes pentru clienți astfel încât aceștia să poată lua decizii complexe, respectând, în același timp, estimările inițiale de timp și de buget."

Consultanții HP Trusted Advisor, un serviciu care face parte din portofoliul HP Critical Facilities, reprezintă parteneri de încredere pentru clienți pe tot parcursul unui proiect de construcție a unui centru de date. Pentru acest tip de serviciu, gândit pentru a putea fi inclus într-o strategie de creare a unei Infrastructuri Convergente, se prevede o abordare în etape pentru susținerea întregului ciclu de viață a unui centru de date. Astfel, HP Trusted Advisor include servicii de analiză și recomandări pentru accelerarea procesului de aprobare a planului de lucru, precum și servicii de planificare, proiectare, construcție, inaugurare și procese de migrare.

Steel ORCA LLC proiectează, construiește și operează centre de date alimentate cu ajutorul unor diferite surse de energie. Utilizând serviciul HP Trusted Advisor în proiectele sale, această companie poate transforma un fost spațiu industrial într-un centru de date performant și complex, ideal pentru a susține servicii de interconectivitate pentru diferiți clienți.

Noul centru de date, Steel ORCA Bucks County DC, va oferi mai multe soluții de centre de date la cheie, printre care se numără și servicii de interconectivitate și servicii profesionale de hosting. Steel ORCA Bucks County DC va utiliza în mod eficient resursele de energie de care dispune cu cheltuieli mai mici, venind astfel în întâmpinarea nevoilor clienților Steel ORCA, dar oferind și beneficii clare comunității locale.

„Noi suntem capabili să construim un centru de date care să răspundă nevoilor unui număr mare de clienți de centre de date prin soluții care reduc emisiile de dioxid de carbon, oferind, de asemenea, procesare de mare performanță", precizează David Crocker, Chairman și CEO al Steel ORCA LLC. „Serviciul HP Trusted Advisor ne-a ajutat să dezvoltăm unul dintre cele mai bune programe de strategie și un design unic la nivel mondial pentru centrele de date. De aceea, specialiștii HP sunt acum responsabili pentru proiectarea, construirea și inaugurarea noului centru de date."

Serviciul HP Trusted Advisor este disponibil la nivel global prin divizia HP Technology Consulting Services. Prețul variază în funcție de regiunea geografică și de tipul de implementare. Mai multe informații sunt disponibile în studiul de caz Steel ORCA LLC HP.

Infrastructura Convergentă HP este un element de bază al realizării conceptului Instant-On. Într-o lume permanent conectată, o companie care aplică viziunea Instant-On include tehnologia în toate activitățile care deservesc clienții, angajații, partenerii și cetățenii pentru a răspunde instant nevoilor lor.

Cel mai important eveniment HP pentru clienți, HP DISCOVER, va avea loc între 6 și 10 iunie la Las Vegas, SUA și respectiv 29 noiembrie și 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezintă companiilor modul prin care pot iniția procesul de transformare într-o companie Instant-On.