.

Prezent la cea de-a XV-a ediție a Zilei Comunicațiilor, cel mai prestigios eveniment al pieței locale de telecomunicații, Michele Gressani, Country Manager Ericsson Romania, a vorbit despre viziunea unei societăți permanent conectate. Aceasta reprezintă viziunea Ericsson pentru o societate în care orice lucru la care ne putem gândi va fi conectat și în care companiile, cunoștințele, oamenii, informațiile și dispozitivele vor fi interconectate, contribuind astfel la dezvoltarea societății și, într-un final, la crearea unei vieți mai bune pentru toți.

"A durat 100 de ani să putem să conectăm 500 milioane de locuri, fie că vorbim despre case sau birouri. A durat 30 de ani să conectăm 5 miliarde de oameni cu ajutorul telefoniei mobile. Acum, ne va lua doar 10 ani să conectăm 50 de miliarde de dispozitive. Știu că unii pot privi cu scepticism această viziune, dar sunt convins că avem la dispoziția noastră toate instrumentele de care este nevoie ca să o transformăm în realitate", precizează Michele Gressani (foto).

Gressani a vorbit, de asemenea, despre convergența a trei forțe tehnologice care, împreună, reprezintă baza societății permanent conectate: mobilitate, broadband și cloud. Popularitatea tot mai mare a smartphone-urilor le dă oamenilor șansa unică de a fi mai mobili și, cu ajutorul inovațiilor din domeniul conexiunilor broadband, să fie mai productivi. Internetul mobil de mare viteză le permite utilizatorilor să acceseze toată informația și serviciile de care au nevoie oricând și de oriunde. În ultima perioadă, soluțiile de cloud tot mai prezente pe piață au adăugat o nouă dimensiune acestui fenomen, oferind mai multă libertate și dându-le utilizatorilor posibilitatea să se bucure de aceeași experiență de utilizare de pe orice dispozitiv ar dori, fie smartphone-uri, laptopuri, netbook-uri sau tablete PC.

„Când o persoană se conectează la Internet, viața ei se schimbă radical", precizează Gressani la finalul discursului său. „Atunci când totul este conectat însă, întreaga lume se poate schimba și viziunea noastră pentru o societate permanent conectată urmărește să susțină cât mai mult realizarea acestei schimbări."

În ultimii 30 de ani, Ericsson a privit întotdeauna către viitor și a inovat constant pentru a susține dezvoltarea industriei de telecomunicații, a tehnologiei și a societății ca întreg. În acest moment, oferta de soluții tehnologice a companiei, de la serviciile de cloud susținute de Ericsson Device Connection Platform la soluții specifice pentru diferite segmente industriale, precum și servicii de consultanță de business și integrare de sistem, este pregătită pentru a transforma viziunea unei societăți permanent conectate în realitate.