.

VMware și Cisco au anunțat în cadrul VMworld 2011 noi inovații tehnologice și îmbunătățiri ale soluțiilor combinate de virtualizare care vin în ajutorul clienților pentru accelerarea ritmului de adoptare a tehnologiilor cloud. Valorificând o relație strategică și o colaborare tehnologică de peste patru ani, companiile, în colaborare cu parteneri din industrie, au anunțat o realizare semnificativă în virtualizarea rețelelor, care va extinde gama de mobilitate a mașinilor virtuale în numeroase centre de date și medii cloud. Companiile au anunțat și îmbunătățiri aduse unei serii de soluții de virtualizare desktop și infrastructură cloud menite să dezvolte scalabilitatea, securitatea și performanța.

VXLAN: realizare revoluționară în virtualizarea rețelei

•Rețeaua locală virtuală extensibilă, adică VXLAN, este următorul pas important pe calea spre rețele logice, virtuale care pot fi create la cerere, oferind companiilor posibilitatea de a utiliza capacitatea de calcul și stocare pentru aplicații critice – oriunde aceasta este necesară.

•Pentru aplicațiile care funcționează în cloud, managerii IT trebuie să controleze accesul la date și aplicații al fiecărui utilizator cu ajutorul rețelelor logice pentru fiecare etapă a aplicației. VXLAN va putea fi scalat astfel încât să integreze milioanele de rețele logice necesare funcționării aplicațiilor în cloud, cu valorificarea eficientă a resurselor rețelei.

•VXLAN va suporta și aplicațiile care funcționează în sisteme cloud hibride unde capacitatea de calcul provine dintr-o gamă de resurse din sisteme cloud private și publice. VXLAN va oferi o tehnică de încapsulare a rețelei cu identificatori de segment pentru a crea milioane de rețele logice și pentru a permite deplasarea ușoară a volumelor de muncă între centre de date și infrastructuri cloud.

•VXLAN, care se bucură de sprijinul multor distribuitori importanți din industrie, a fost transmisă către Internet Engineering Task Force (IETF –organizația de promovare a standardelor în Internet) în vederea standardizării, iar pe pagina web IETF este disponibilă și o versiune preliminară a specificațiilor pentru VXLAN.

Cisco și VMware – performanță record în virtualizare:

•Sistemul de calcul unificat (UCS) al Cisco a stabilit un nou record mondial pentru standardul VMmark® 2.1 al VMware, standardul de performanță cloud în industria de profil.

•Cisco UCS a obținut cel mai mare scor înregistrat vreodată pentru standardul VMware VMmark 2.1 cu o performanță de peste 21% față de alte servere cu un număr identic de nuclee de procesare.

•Standardul VMware VMmark 2.1 modelează un mediu cloud tipic, folosind caracteristici cheie VMware vSphere® cum ar fi VMware vMotion®, VMware Storage vMotion® și VMware Distributed

Resource Scheduler pentru a echilibra volumul de muncă în toate resursele disponibile în cloud.

Extinderea soluțiilor de virtualizare desktop de la Cisco și VMware

•Virtualizare desktop: În noiembrie anul trecut, Cisco și VMware au anunțat o soluție de virtualizare a desktop-ului bazată pe sistemul Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) și pe VMware View™ 4.5. Cisco și VMware extind soluția VXI pentru a suporta VMware View 5, dar și integrări cu suita Cisco de soluții de colaborare.

•Spațiu de lucru colaborativ: VMware View și Cisco Unified Communications oferă un spațiu de lucru colaborativ care va cuprinde controlul apelurilor și o scalabilitate sporită cu VMware vSphere 5, VMware View 5, Cisco Unified Communications (UC) și Cisco Unified Computing System (UCS).

•Clienți desktop virtual: VMware View 5 va fi disponibil pe terminalele Cisco Cius și Cisco Virtualization Experience Clients (VXC) 2100 și 2200, oferind utilizatorilor un acces foarte sigur și în timp real la conținutul și aplicațiile de afaceri, oricând și oriunde, fără compromisuri în ceea ce privește experiența extrem de colaborativă a utilizatorului.

•Click-to-Call: VMware View cu WebEx Connect 7 permit comunicarea de tip Click-To-Call între utilizatorii care folosesc WebEx Connect în interiorul desktop-urilor virtuale VMware View, permițând utilizatorilor să comunice mai eficient.

Infrastructura cloud: ridică ștacheta pentru livrarea IT sub formă de serviciu

•Platformă îmbunătățită pentru infrastructură cloud: Soluțiile combinate de la Cisco și VMware au fost îmbunătățite cu cele mai noi soluții VMware vSphere 5 și Cisco UCS 2.0 pentru a oferi o bază solidă în cloud computing. Soluțiile îmbunătățite oferă capacități mai bune de gestionare cloud pentru virtualizarea celor mai dificile aplicații și volume de lucru critice în afaceri.

•Infrastructură cloud la cerere: Tehnologia VXLAN va fi suportată în switch-ul virtual VMware vSphere 5, VMware vCloud® Director 1.5 și Cisco Nexus 1000V, oferind o infrastructură cloud la cerere care îmbunătățește experiența utilizatorului final. Pe lângă tehnologia VXLAN, Cisco Nexus 1000V și VMware vCloud Director 1.5 vor oferi capacități de auto-desfășurare pentru a simplifica instalarea și livrarea izolării rețelei pe bază de VXLAN care facilitează depanarea și gestionarea aplicațiilor care funcționează în cloud.

•Infrastructură cloud sigură: Pentru a îmbunătăți și mai mult securitatea în infrastructuri cloud cu locatari multipli, Cisco prezintă o demonstrație de firewall Virtual ASA pentru Nexus 1000V și intenționează să integreze firewall-ul Virtual ASA de la Cisco cu VMware vCloud Director.

•Gestionare simplificată: Cisco UCS 2.0 automatizează dotarea cu hypervisor prin integrarea VMware vSphere 5 Auto Deploy cu UCS Manager. Administratorii pot desfășura acum mai multe noduri VMware vSphere legate la o singură imagine boot Auto Deploy într-o singură operațiune, spre deosebire de mai multe etape manuale cu sisteme tradiționale. Această integrare accelerează livrarea serviciilor IT și reduce posibilitățile de producere a erorilor prin impunerea politicilor de configurare a serverului și rețelei cu imagini VMware vSphere.