.

Zitec anunță deschiderea perioadei de înscrieri pentru cel de-al treilea internship din acest an. Compania vizează organizarea de astfel de programe și pe parcursul anului viitor. "Anul acesta am derulat două sesiuni de internship în urma cărora 3 candidați au râmas pe poziții entry-level în cadrul companiei. Succesul înregistrat de acestea și atitudinea profesionistă a candidaților, ne-a determinat să luăm decizia lansării și a celui de-al treilea program", precizează Florentina Greger (foto), Human Resources Manager Zitec.

Compania a alocat în acest an un buget de 40.000 de euro pentru inițierea de programe internship. Primele două au fost derulate pe dezvoltare web - tehnologie PHP Drupal și pe SEO& Online Marketing, desfășurându-se pe o perioadă de trei luni. Cel de-al treilea va fi începe în noiembrie și va fi axat pe programarea PHP Drupal.

„Pentru noul program punem la dispoziția candidaților 5 posturi de Junior Developer pe tehnologie web PHP Drupal. În primul rând, candidatul trebuie să dețină cunoștințe de bază de PHP și să aibă în portofoliu proiecte web dezvoltate în această tehnologie. În același timp, dorința de a se dezvolta în domeniul programării web și interesul de a se alătura echipei Zitec la finalizarea stagiului, reprezintă aspecte importante în procesul de selecție", precizează Florentina Greger.

Aceasta a subliniat că noul internship se va întinde pe o perioadă de șase luni, participanții beneficiind de un program de lucru part-time și de flexibilitate pe durata sesiunii de examene, fiind în același timp remunerați.

14 noi angajați de la începutul anului

Dincolo de internship-uri, Zitec a alocat în acest an un buget de 5.000 de euro pentru certificări profesionale, cât și pentru organizarea unor workshop-uri din sfera soft-skills pentru angajați. De asemenea, de la începutul lui 2011 compania a recrutat 14 persoane pe posturi precum PHP Developer, Web Designer, HR Assistant, Quality Assurance Specialist, Account Manager și Online Marketing Specialist. În prezent, echipa Zitec depășeste 40 de angajați.

„În perioada următoare vom continua procesul de recrutare pentru postul de PHP Developer. Totodată, ne propunem să extindem echipa de programare Drupal prin organizarea internship-ului amintit, dar ne interesează și dezvoltatori pe platforme mobile Android si iPhone", precizează Florentina Greger. Și pentru anul viitor, Zitec mizează pe extinderea echipei, menținând aceiași tendință de angajare ca și în acest an.

Compania și-a bugetat pentru 2011 venituri de peste 1,25 milioane euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. La 6 luni, estimările sunt confirmate de realizarea unei cifre de afaceri de peste 0.5 milioane euro.