.

Reprezentanța Comisiei Europene în România și membrii Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) vă invită să sărbătoriți Ziua europeană a limbilor, sâmbătă - 26 septembrie, la Librăria Cărturești și Grădina Verona, între orele 11.00- 17.00. Sub motto-ul „Ai știință de limbă, ai parte de vorbă!”, organizatorii propun mini-lecții demonstrative în 12 limbi europene, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Accesul este liber și se face în limita locurilor disponibile, fără înscriere prealabilă.

Care este programul evenimentului
Grădina Verona va găzdui, de asemenea, standurile organizatorilor, unde publicul este invitat să descopere bogăția culturală a spațiului european prin jocuri lingvistice și concursuri. Cei care vor trece pe la toate standurile și vor participa la activitățile propuse vor avea posibilitatea de a câștiga premii atractive constând în cărți, dicționare, ghiduri turistice sau de conversație, CD-uri și multe alte surprize. Programul Zilei europene a limbilor la București și alte informații sunt disponibile pe site-urile organizatorilor și pe pagina:www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti.

Ce este Ziua europeană a limbilor
La inițiativa Uniunii Europene și a Consiliului Europei, Ziua europeană a limbilor este celebrată anual pe 26 septembrie, începând cu 2001. Cetățenii europeni sunt invitați să învețe cât mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei. Diversitatea lingvistică reprezintă fundamentul unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al UE. Ziua Europeană a Limbilor la București este un proiect al clusterului EUNIC București, coordonat în 2015 de către Institutul Francez și organizat împreună cu: Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc, Goethe-Institut, Fundația Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Polonez, Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Delegaţia Valonia-Bruxelles și Reprezentanța Comisiei Europene în România. Partenerii evenimentului sunt Cărturești și Grădina Verona.

Documentație utilă
1. Lista evenimentelor organizate de Comisia Europeană cu ocazia Zilei europene a limbilor
2. Ziua europeană a limbilor

Sursa: Ion VACIU