.

Cea mai mare problemă de securitate a datelor în mediile enterprise rămâne controlul asupra informațiilor confidențiale de pe laptopuri și de pe dispozitivele mobile. Există în continuare un număr mare de calculatoare pierdute sau furate, iar studiile recente au dezvăluit că angajații, în special cei tineri, nu sunt foarte îngrijorați de regulile de securitate ale companiei. Ei conectează la calculatoarele de la birou playerele MP3, iPod-urile, driverele USB și camerele personale. Fiecare dintre acestea reprezintă o amenințare în ceea ce privește scurgerea de date din moment ce primesc / stochează ușor și rapid o mare cantitate de informații mai puțin controlate și protejate.

 

 

Cele mai simple probleme de securitate a informațiilor pentru utilizatorii enterprise

 

Toate problemele de securitate a informațiilor amenință afacerile: de la securitatea fizică a dispozitivelor finale până la protejarea informațiilor pe aceste dispozitive prin intermediul unei criptări puternice și a prevenirii pierderii de date prin soluțiile de criptare a dispozitivului și de control al portului. Nu este nevoie de o cantitate mare de informații sau de un număr de fișiere pentru a crea o problemă serioasă de securitate legată de scurgerea de informații (angajați confidențiali / înregistrări ale clientului, informații confidențiale legate de produse etc.).

 

 

Importanța folosirii împreună a regulilor și a instrumentelor tehnologice

 

Legile și regulamentele regionale dau un impuls pentru ca marile companii să adopte măsuri stricte de securitate cu scopul de a proteja informațiile confidențiale ale angajaților / clienților. Legile privind divulgarea datelor confidențiale care au fost puse în aplicare în SUA au fost unele dintre cele mai eficiente legi deoarece cer o notificare publică din partea oricărei companii care s-a confruntat cu o scurgere de date. Nicio companie nu vrea să aibă de-a face cu publicitatea negativă și, de aceea, se acordă mai multă atenție măsurilor / tehnologiilor potrivite care trebuie implementate pentru a securiza complet informațiile confidențiale pe calculatoarele companiei. Ca urmare a acestui fapt, legile și regulamentele regionale au generat mai mult interes în ceea ce privește cele mai bune tehnologii de securitate totală a datelor.

 

 

Posibilitățile de criptare a instrumentelor / echipamentelor mobile

 

Check Point oferă o soluție de criptare puternică pentru toate platformele mobile obișnuite (Windows Mobile, Palm, Symbian și Pocket PC). Această soluție oferă același nivel de protecție ca soluția Check Point de criptare în întregime a discului. Este creată special pentru platformele mobile. În plus, Check Point Endpoint Security-Media Encryption oferă criptare pentru dispozitivele mobile (de ex: driverele USB) și protecția portului pentru a controla ce informații de pe dispozitive pot fi copiate și criptarea acestor date.

 

 

Soluțiile Pointsec în portofoliul Check Point

 

Soluția Check Point Endpoint Security încorporează criptarea în întregime a discului, criptarea datelor cu protecția portului, firewall, control al programului, NAC, AV/AS VPN pe un singur agent. Clienții arată un mare interes în ceea ce privește simplificarea securității la punctul de lucru, reducerea TCO -ului, înlăturarea conflictelor de interoperabilitate asociate produselor de securitate variate pe fiecare dispozitiv și instalare urgentă. Primul contact al cliențiilor cu produsul Check Point Endpoint Security este foarte bun. Aceștia realizează rapid beneficiile securității complete de la un singur vendor pentru a reduce costurile IT și pentru a crea eficacitate pentru administratori.

 

 

Despre tehnologiile de securitate ale viitorului

 

Tehnologiile de securitate a datelor vor continua să se adreseze noilor platforme (cum ar fi Mac OSX) și celor mobile. Vom observa o evoluție continuă în DLP, care cere efort suuplimentar pentru a perfecționa clasificarea și controlarea datelor.  Cea mai mare provocare de astăzi este aceea de a schimba comportamentul utilizatorului final / al angajatului.  Trebuie să-i facem să înțeleagă importanța securizării informațiilor confidențiale pe care le controlează și implicațiile extinse generate de nerespectarea regulilor de securitate ale companiei (pierderea locului de muncă, litigii, mediatizare etc.).

 

 

David Vergara, Product Marketing Director, Data Security, Check Point.

 

 

 

Despre Check Point Software Technologies Ltd.

 

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) este lider mondial în soluții de securitate internet. Este lider de piață pentru enterprise firewall, personal firewall și VPN. Check Point se axează doar pe securitate. PURE (protecție, unificare, fiabilitate, extensibilitate) este un concept Check Point de focus pe securitatea IT prin portofoliul larg de soluții de securitate a rețelei, a datelor și a managementului securității. Prin platforma sa NGX, compania oferă o arhitectură unitară de securitate pentru o gamă amplă de perimetre, soluții interne și web care protejează comunicațiile și resursele, aplicațiile, angajații, birourile externe și rețelele partner extranet. Familia de produse Zone Alarm este cel mai apreciat pachet de aplicații de securitate pentru computerele personale, pachet compus din soluții de securitate premiate care protejează milioane de computere în fața hackerilor, spyware-ului și furtului de date. O dovadă a extinderii capabilității soluțiilor Check Point este Open Platform for Security (OPSEC), platformă dezvoltată de compania Check Point. Este o alianță, un cadru de lucru al industriei pentru nu mai puțin de 350 de companii lider în domeniu. Soluțiile Check Point sunt vândute, integrate și asistate tehnic de peste 2.200 de parteneri în 88 de țări, iar clienți noștri includ toate cele 100 de companii din Fortune 100, împreună cu mii de afaceri și organizații de toate dimensiunile. 

 

 

 

©2003-2007 Check Point Software Technologies Ltd. Toate drepturile rezervate.

 

 

Check Point, AlertAdvisor, Application Intelligence, Check Point Express, Check Point Express CI, logo-ul Check Point, ClusterXL, Confidence Indexing, ConnectControl, Connectra, Connectra Accelerator Card, Cooperative Enforcement, Cooperative Security Alliance, CoSa, DefenseNet, Dynamic Shielding Architecture, Eventia, Eventia Analyzer, Eventia Reporter, Eventia Suite, FireWall-1, FireWall-1 GX, FireWall-1 SecureServer, FloodGate-1, Hacker ID, Hybrid Detection Engine, IMsecure, INSPECT, INSPECT XL, Integrity, Integrity Clientless Security, Integrity SecureClient, InterSpect, IPS-1, IQ Engine, MailSafe, NG, NGX, Open Security Extension, OPSEC, OSFirewall, Policy Lifecycle Management, Provider-1, Safe@Home, Safe@Office, SecureClient, SecureClient Mobile, SecureKnowledge, SecurePlatform, SecurePlatform Pro, SecuRemote, SecureServer, SecureUpdate, SecureXL, SecureXL Turbocard, Sentivist, SiteManager-1, SmartCenter, SmartCenter Express, SmartCenter Power, SmartCenter Pro, SmartCenter UTM, SmartConsole, SmartDashboard, SmartDefense, SmartDefense Advisor, Smarter Security, SmartLSM, SmartMap, SmartPortal, SmartUpdate, SmartView, SmartView Monitor, SmartView Reporter, SmartView Status, SmartViewTracker, SofaWare, SSL Network Extender, Stateful Clustering, TrueVector, Turbocard, UAM, UserAuthority, User-to-Address Mapping, VPN-1, VPN-1 Accelerator Card, VPN-1 Edge, VPN-1 Express, VPN-1 Express  CI, VPN-1 Power, VPN-1 Power VSX, VPN-1 Pro, VPN-1 SecureClient, VPN-1 SecuRemote, VPN-1 SecureServer, VPN-1 UTM, VPN-1 UTM Edge, VPN-1 VSX, Web Intelligence, ZoneAlarm, ZoneAlarm Anti-Spyware, ZoneAlarm Antivirus, ZoneAlarm Internet Security Suite, ZoneAlarm Pro, ZoneAlarm Secure Wireless Router, Zone Labs  si logo-ul Zone Labs  sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Check Point Software Technologies Ltd. sau ale afiliaților săi. ZoneAlarm este o companie a Check Point Software Technologies, Inc. Toate celelalte produse menționate mai sus sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale proprietarilor respectivi.  Produsele menționate ]n acest document sunt protejate prin brevetele SUA numerele 5,606,668, 5,835,726, 6,496,935, 6,873,988, și 6,850,943 și pot fi protejate prin alte brevete americane, străine sau programe în curs de validare.

Check Point

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C