.

ASCENTA, divizia de consultanță IT a Grupului Softwin anunță semnarea unui contract cu Agricola Bacău, ce presupune implementarea unui sistem informatic integrat de gestiune a producției. Proiectul se bazează pe soluțiile norvegiene Scase, Ascenta încheind un parteneriat cu producătorul scandinav la începutul lunii iulie a.c.

 

 

Facilitățile oferite de noul sistem informatic vor permite producătorului de carne planificarea mai eficientă a resurselor, eficientizarea distribuției, precum și colectarea, procesarea și arhivarea datelor din mai multe terminale. Un alt beneficiu al proiectului se referă la asigurarea trasabilității produselor: jurnalizarea, monitorizarea, cântărirea, scanarea și etichetarea diferitelor produse și procese, conform cerințelor UE.

 

 

Decizia implementării acestui sistem a fost una firească, prin prisma nevoii de creștere a nivelului de planificare și control al producției. Rezultate vor fi vizibile prin minimizarea pierderilor, dar, totodată, soluțiile Scase ne vor asigura și un sistem complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare internă și externă cu coduri de bare” a declarat Dl. Grigore Horoi, Vice-Președinte Agricola Bacău.

 

 

Investiția în implementarea unei astfel de soluții se poate recupera într-o perioadă între 6 luni și 1 an. Analiza ia în calcul o creștere medie a productivității de 2,5%, ceea ce înseamnă o valoare între 3.000 și 5.000 euro/zi, corespunzătoare unei producții de circa 100t/zi.

 

 

Proiectul informatic presupune atât componente software, cât și hardware. În cazul Agricola Bacău, acestea vor fi integrate cu sistemul SAP deja existent. ASCENTA va oferi servicii de analiză, consultanță, implementare, integrare, localizare, training, urmate de mentenanță și auditare periodică. Contractul presupune și asigurarea Managementului Incidentelor. Pe toată durata proiectului, compania va furniza servicii de Help Desk, în vederea soluționării posibilelor incidente.

 

Proiectul ASCENTA la Agricola Bacău se va finaliza în martie 2009 și va implica o echipă de 5 specialiști.

 

 

Scase Food Merit este conceput pe procesele specifice industriei cărnii iar acest avantaj este dublat de faptul că se poate implementa treptat, în funcție de nivelul de dezvoltare la care se află producătorul. Expertiza partenerului nostru înseamnă peste 30 de ani de experiență și clienți în întreaga lume” a declarat Horațiu Berdilă, Director General ASCENTA.

 

 

În contextul aderării la Uniunea Europeană, implicit al impunerii anumitor standarde comune țărilor membre, dar și datorită creșterii competivității, specialiștii apreciază că, pentru a-și dezvolta afacerea, toți producătorii și procesatorii români de carne vor avea nevoie, în maxim 2 ani, de sisteme inteligente de gestiune. Acestea le vor permite obținerea unui nivel mai ridicat de eficiență, precum și îndeplinirea cerințelor de trasabilitate impuse de UE în industria alimentară.

 

 

Despre ASCENTA

 

ASCENTA este brandul sub care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanță IT și soluții software specifice din cadrul grupului Softwin. Misiunea ASCENTA este de a oferi consultanță IT pe procese de

business și soluții integrate companiilor și instituțiilor din domeniile: administrație publică, asigurări, financiar-bancar, logistică-distribuție, manufacturing, retail, telco și utilități.

 

ASCENTA este o divizie cu peste 100 de specialiști de top: consultanți, dezvoltatori, project manageri, specialiști de calitate. ASCENTA continuă experiența de peste 17 ani a Softwin în domeniu și își propune să devină o forță pe piața regională a soluțiilor complexe de business bazate pe IT. www.ascenta.ro

 

 

Despre Agricola Bacău

 

De peste 15 ani, Agricola Bacău reprezintă o soluție completă prin gama diversă de produse din carne oferite pe piața din România. Cu această ocazie, Agricola Bacău demonstrează încă o dată că este o companie care își respectă promisiunea de a oferi produse de calitate, gustoase și sigure și dovedește consecvență printr-un comportament responsabil față de consumatori, angajații proprii și partenerii din țară și străinătate.

Softwin

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C