.

Intel Corporation a prezentat a treia generaŃie a suitei sale de tehnologii PC desktop pentru companii - Intel® vPro™ - care îmbunătăŃesc securitatea, reduc timpul si costurile aferente întreŃinerii, permiŃând PC-urilor “să gândeascăsi acŃioneze efectiv pe cont propriu. Noua Tehnologie vPro Technology pentru PC-uri desktop deschide si calea către noi modele PC virtualizate si produse create special pentru necesităŃile companiilor mici si mijlocii. Noua Tehnologie Intel vPro (cu nume de cod “McCreary”) combină performanŃa cu consum redus de energie a procesoarelor Intel® Core™2 quad-core sau dual-core cu noul Cipset Intel® Q45 Express si Conexiunea la ReŃea Intel® 82567LM Gigabit, precum si cu tehnologia

Intel® Active Management 5.0.

Printre noile inovaŃii tehnologice din clasa business pe care le oferă, această nouă versiune extinde pentru prima dată posibilităŃile companiilor de servicii IT de a proteja si administra PC-urile mai bine decât o fac în prezent sistemele de firewall ale companiilor. Cu noua funcŃie Remote Alert, un PC care are probleme – chiar si unul care este oprit – si prezintă simptome care nu se încadrează în anumiŃi parametri prestabiliŃi poate “să solicite” asistenŃă IT pe cont propriu. Folosind noua funcŃie Remote Scheduled Maintenance, administratorii IT pot să programeze PC-urile pentru reglaje regulate si pentru a se conecta automat la un program de administrare IT, pentru întreŃinere. De asemenea, cu ajutorul noii funcŃii Fast Call for Help, utilizatorul poate primi imediat asistenŃă prin intermediul unui link out-of-band, intrând într-o secvenŃă-cheie, chiar si în cazul în care computerul este complet afectat iar sistemul de operare sau hard drive-ul a devenit inoperabil. “Tehnologia Intel vPro s-a dovedit a fi un câstig urias pentru industria IT si industriile conexe. În fiecare an am prezentat inovaŃii unice pentru a rezolva cele mai mari provocări cu care se confruntă departamentele de IT,” a declarat Gregory Bryant, Intel Vice President & General Manager, Digital Office Platform Division. “Pentru 2008, Tehnologia vPro continuă această tendinŃă, oferind funcŃii automate de reparare si întreŃinere care nu numai că descongestionează programul profesionistilor IT, dar si scurtează mult intervalul de timp după care utilizatorii pot începe să lucreze din nou.”În plus, pentru noua versiune, Intel a adăugat două funcŃii noi de securizare a accesului. Astfel, Access Monitor conectează complet si mai sigur activitatea IT pe sisteme, restricŃionând potenŃialele încălcări interne ale securităŃii sistemelor. De asemenea, platforma oferă prima tehnologie încorporată care autentifică PC-urile utilizând Microsoft* Network Access Protection* si permite derularea de servicii de întreŃinere protejate, out-of-band, de la distanŃă, pentru sistemele bazate pe tehnologia Intel vPro.

Noua soluŃie adăugată pentru companiile mici si mijlocii

Pentru prima dată, Intel a modelat tehnologia Intel vPro într-o formă special adaptată la necesităŃile companiilor mici si mijlocii, ale căror sisteme computerizate sunt foarte probabil administrate de persoane mai puŃin pregătite în domeniul IT. Conceput pentru companii cu mai puŃin de 25 de PC-uri notebook sau desktop, Intel® IT Director oferă un “dashboard” foarte usor de utilizat, care prezintă principalele setări ale sistemului si parametrii de operabilitate ai  acestora, poate bloca o conexiune către dispozitive USB cu factor de risc ridicat si dispune de FuncŃia de back-up, care permite utilizatorilor să lucreze fără întreruperi, chiar si în condiŃiile în care hard-drive-ul cedează. Pentru companiile mici si mijlocii, care au nevoie în mod periodic de ajutor imediat pentru problemele PC-urilor lor, Intel a prezentat Tehnologia Intel® Remote PC Assist. Aceasta conectează respectivele companii cu furnizori de servicii care pot asista un utilizator final când intră într-o secvenŃă-cheie. Odată conectat, furnizorul de servicii poate beneficia de capabilităŃi out-of-band, funcŃii de securitate si administrare oferite de Tehnologia vPro pentru a rezolva problemele existente, de la distanŃă. Pentru furnizorul de servicii, Tehnologia Intel Remote PC Assist reprezintă sansa de a oferi servicii îmbunătăŃite, de a-si reduce costurile de operare si de a avea acces la clienŃi pe scară mai largă. Pentru început, Tehnologia Intel Remote PC Assist va fi disponibilă în America de Nord. Intel a mai prezentat două plăci de bază care susŃin toate noile funcŃii ale Intel vPro. Create pentru clienŃi cu nevoi complexe, acestea sunt: Intel® Desktop Board DQ45CB – pentru PC-uri cu dimensiuni standard; si Intel® Desktop Board DQ45EK, pentru sisteme cu factor de formă redus.

Crearea de noi modele de computing, pentru securitate si usurinŃă în administrare

Mai multe companii din domeniul IT caută noi tehnologii care să le îmbunătăŃească ivelul de securitate si administrare, diminuând în acelasi timp costurile totale de proprietate. ehnologiile Dynamic Virtual Client (DVC) create de Intel pentru un nou grup de modele de omputing funcŃionează în combinaŃie cu Tehnologia Intel vPro, pentru a centraliza securizarea atelor si administrarea aplicaŃiilor pe un server, “orientând” însă aplicaŃiile la cerere spre un PC esktop sau laptop unde rulează la puterea de procesare a PC-ului respectiv. În acest mod, DVC ăstrează nivelul de mobilitate si performanŃă al utilizatorului, simplifică administrarea si ecurizarea IT si, spre deosebire de modelele thin-client, nu reprezintă o povară pentru centrele e date. Citrix, Lenovo si Microsoft au anunŃat recent produse sau programe DVC care eneficiază de Tehnologia Intel vPro.

Despre Intel

Intel Corporation [NASDAQ: INTC], liderul mondial în domeniul inovaŃiilor pe bază de siliciu, creează tehnologii, roduse si iniŃiative pentru a îmbunătăŃi continuu modul în care lucrăm si trăim. InformaŃii suplimentare despre Intel unt disponibile la www.intel.com/pressroom si blogs.intel.com.

Intel

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C