.

D-Link anunță disponibilitatea primelor sale soluții 802.11n WLAN concepute special pentru piața companiilor mici și mijlocii (IMM). Punctele de Acces (AP-urile) wireless oferă un nivel superior de lățime de bandă și rază de acoperire, multiple moduri de operare, posibilități flexibile de administrare și capabilități Power over Ethernet (PoE).
        La ora actuală este disponibilă o versiune cu carcasă Plenum-rated pentru AirPremier® N Dual Band Access Point (DAP-2590). Aceasta oferă funcții robuste, adaptate la cerințele IMM și este protejată de o carcasă de metal rezistent, pentru a respecta regulile stricte de protecție contra incendiilor, referitoare la amplasarea echipamentelor în zone cu aerisire.
        De asemenea, în ultima parte a anului 2008 va fi disponibilă versiunea non-Plenum-rated pentru Dual Band Access Point (DAP-2553), o soluție versatilă pentru companiile în creștere, care caută să implementeze următoarea generație de 802.11n Wireless Local Area Networks (WLAN). Este concepută special pentru mediile din IMM-uri, oferind administratorilor de rețea opțiuni pentru dual band wireless LAN, sigur și ușor de administrat.
          Pentru instalare avansată, ambele AP-uri D-Link® de mare viteză includ suport integrat 802.3af PoE, permițând montarea dispozitivului în locații unde sursele de alimentare cu energie nu sunt ușor disponibile.
         Având trei antene detașabile, ambele AP-uri noi oferă o rază de acoperire optimă, cu niveluri maxime de semnal wireless de până la 300Mbps* fie pe 2.4GHz, fie pe 5GHz wireless band. Având în plus și suport pentru funcții  Wi-Fi Multimedia™ (WMM®) Quality of Service, ambele devin puncte de acces ideale pentru aplicații de date, video și voce.
        “Aceste noi AP-uri Wireless N oferă toate funcțiile avansate ale Seriei AirPremier, inclusiv multiple moduri de operare și capabilități flexibile de administrare,” a declarat A.J. Wang, Chief Technology Officer, D-Link. “Sunt concepute special pentru IMM-urile care caută avantajele unui punct de acces dual band selectabil, dar vor și compatibilitate cu variantele anterioare, 802.11a și 802.11g. Sunt ideale pentru montarea în interior, pentru că oferă opțional o carcasă Plenum-rated”, subliniază Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România.
        Pentru a contribui la menținerea siguranței rețelei wireless, AirPremier N Dual Band Access Points suportă ambele versiuni, Personal și Enterprise, ale WPA și WPA2 (802.11i), cu suport pentru RADIUS server backend, și Microsoft Network Access Protection (NAP), ce restricționează accesul în funcție de identitatea PC-ului clientului și respectarea politicilor corporatiste.
Alte măsuri de siguranță includ: MAC Address Filtering, Wireless LAN Segmentation, Disable SSID Broadcast, Rogue AP Detection și Wireless Broadcast Scheduling.
        Ambele puncte de acces wireless de clasă business sunt dotate cu multiple moduri de operare, cum ar fi AP, Wireless Distribution System (WDS), WDS with AP și Wireless Client, ca urmare pot fi configurate astfel încât să optimizeze performanța rețelei. De asemenea, pot fi configurate astfel încât să se conecteze între ele, oferind simultan și acces în rețea pentru alți clienți.
        D-Link AirPremier N Dual Band PoE Access Points includ și funcții avansate, cum ar fi: Load Balancing pentru administrarea volumului de trafic și Spanning Tree Protocol.
Oferta include gratuit și software-ul AP Manager II de la D-Link, care permite administrarea în limitele subnet. AP Manager II simplifică procesul de administrare, permițând utilizatorului să administreze noile DAP-2590 și DAP-2553, dar și AP-urile de generație anterioară, între care DWL-3200AP, DWL-8200AP, DWL-2700AP și DWL-7700AP, oferind utilizatorilor opțiunea de a combina și asambla aceste modele în diverse variante, monitorizate dintr-un punct central.

 


###

 

 

Despre D-Link:

 

Sărbătorind 21 de ani de "rețele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer și producător mondial de produse pentru rețele, aplicații cu lățime mare de bandă, electronice digitale și comunicare de voce și date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depășit doar de Cisco. Soluțiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuința digitală, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și marile companii. D-Link a fost recent inclusă în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

 

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de importanță critică pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informații, accesați www.dlink.co.uk

D-Link

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C