.

Trend Micro, unul dintre principalii producători mondiali de soluții de securitate IT, lansează și în România Trend Micro Communication & Collaboration Security, suită de soluții bazate pe tehnologia proprietară Trend Micro Smart Protection Network. Communication & Collaboration Security se adresează companiilor mari și asigură un mediu mai eficient de comunicare, cu un grad sporit de protecție atât la nivel de email cât și de aplicații instant messaging (IM) sau de colaborare.

 

 

Trend Micro Smart Protection Network monitorizează și securizează în timp real rețeaua companiei iar clienții beneficiază de protecție imediată la nivelul aplicațiilor Microsoft Exchange, SharePoint si Office Communications Server (OCS).

 

 

Soluție 4 în 1

 

 

Trend Micro Communication & Collaboration Security este prima soluție cu capabilități de management centralizat, special proiectată pentru aplicațiile Microsoft de email, IM și de colaborare. Soluția include: Trend Micro IM Security (pentru securizarea comunicării prin Instant Messaging), Trend Micro ScanMail™ pentru Microsoft Exchange (pentru comunicarea prin email), Trend Micro™ PortalProtect™ pentru Microsoft™ SharePoint și Trend Micro Control Manager™. 

 

 

„Securitatea pe care o oferă în mod tradițional orice aplicație de tip server de email sau client de email nu este suficientă pentru a face față ritmului rapid în care infractorii creează malware pentru a exploata toate zonele de comunicare în timp real. De aceea companiile mari au nevoie de soluții complexe pentru securizarea optimă a rețelelor”, spune Alexandru Molodoi, CTO la GECAD NET.

 

 

Deși comunicarea prin aplicații IM și software-ul de colaborare facilitează creșterea eficienței operațiunilor în cadrul unei companii, generează totodată și riscuri pentru organizația în care sunt utilizate, deschizând noi căi de atac pentru infractorii din mediul online.

 

 

Numărul și gravitatea amenințărilor informatice legate de colaborare și comunicare prin IM va spori odată cu creșterea gradului de utilizare a unor aplicații precum Microsoft SharePoint și a platformelor OCS. Jumătate dintre companiile care utilizează Microsoft Exchange folosesc și SharePoint, conform companiei de cercetare de piață Osterman Research. În același timp, 17% dintre companiile mari folosesc în prezent platformele OCS iar 37% intenționează să le implementeze în următoarele 12 luni.

 

 

Trend Micro Communication & Collaboration Security se conectează direct la Trend Micro Smart Protection Network, accesează în timp real bazele de date cu ultimele amenințări informatice și stopează imediat orice malware înainte ca acesta să afecteze rețeaua companiei.

 

 

“Trend Micro Communication & Collaboration Security furnizează o protecție inteligentă, sofisticată, imediată, care permite utilizatorilor dintr-o companie să comunice în siguranță prin email, IM sau software colaborativ, cu partenerii de afaceri de oriunde din lume, fără să pună în pericol securitatea infrastructurii informatice a companiei în care lucrează”, spune Thomas Miller, general manager în cadrul diviziei pentru afaceri corporate a Trend Micro.

 

 

În România, suita de soluții Trend Micro Communication & Collaboration Security este disponibilă prin GECAD NET, unic distribuitor pentru Trend Micro pe piața locală, dar și prin rețeaua sa de peste 70 de parteneri din întreaga țară. Prețul Trend Micro Communication & Collaboration Security pornește de la 43 de euro / utilizator.

Despre GECAD NET:

 

GECAD NET este o companie specializată în comercializarea și implementarea aplicațiilor software, furnizează opțiuni adecvate de licențiere, servicii IT integrate și asigură soluții profesionale de securitate IT sub brandul propriu SENTINET.

 

Cu o tradiție de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obținut numeroase premii și certificări din partea celor mai importanți producători mondiali. Compania deține în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller și Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.

 

GECAD NET este companie membră a Grupului GECAD.

 

Mai multe detalii puteți găsi la: www.gecadnet.ro; www.gecadshop.ro

 

 

 

Despre Trend Micro:

 

Trend Micro, lider global în securitatea datelor, își concentrează activitatea pe securizarea transferului de informații digitale între companii și consumatori. Trend Micro oferă tehnologii integrate pentru securitatea datelor cu scopul de a oferi continuitate în activitatea operațională a companiilor și de a proteja informațiile personale în fața celor mai noi amenințări web, inclusiv orice tip de malware, spam și chiar scurgeri de date.

 

 

Soluțiile sale flexibile, disponibile în multiple forme sunt susținute 24/7 de către experți în contracararea amenințărilor informatice, prezenți în toate colțurile lumii. Ca și companie transnațională, cu sediul în

Tokyo , Trend Micro comercializează soluțiile sale de securitate, în întreaga lume, prin intermediul unei rețele extinse de parteneri. www.trendmicro.com
GeCad

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C