.

Tot mai multe supercomputere utilizează în prezent procesoare produse de Intel Corporation, potrivit celui mai recent Top500, acesta arătând că 379 dintre primele 500 sisteme din lume, inclusiv al treilea sistem pe lista celor mai rapide, conțin elemente Intel.

Intel pune în funcțiune 49 sisteme dintre primele 100 din lume. Platformele de super-computing bazate pe tehnologii Intel joacă un rol esențial în mai multe zone de cercetare, de la îmbunătățirea siguranței explorărilor spațiale până la prognozarea condițiilor de climă la nivel global.

Tot mai multe industrii "mainstream", cum ar fi serviciile financiare sau de sănătate, folosesc și ele sisteme cu tehnologii Intel pentru a obține mai rapid rezultate de mai mare acuratețe, accelerând ritmul inovației și îmbunătățindu-și avantajul competitiv.

Pe lângă hardware, Intel oferă comunității HPC o gamă largă de instrumentele software, între care compilatoare și biblioteci MPI. Aproximativ 75 la sută dintre sistemele din Top500 utilizează instrumente de software Intel.

"Suntem mândri că procesoarele și instrumentele de software de la Intel joacă un rol semnificativ în impulsionarea celor mai importante cercetări și progrese din lume," a declarat Kirk Skaugen, Vice President și General Manager al Intel's Server Platforms Group.

Lista semi-anuală Top500 este realizată de Hans Meuer de la Universitatea din Mannheim, Erich Strohmaier și Horst Simon de la Centrul Științific de Computing pentru Energie Națională al Ministerului Energiei din SUA, și Jack Dongarra de la Universitatea din Tennessee.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/tehnologiile-intel-sunt-utilizate-in-trei-sferturi-dintre-cele-mai-rapide-supercomputere.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C