.

Allied Telesis, furnizor global de soluții de acces Ethernet/IP securizate și lider în dezvoltarea sistemelor IP Triple Play pe infrastructură de cupru și fibră optică, anunță astăzi lansarea noului switch AT-9000/28, primul switch din gama ECO cu consum redus de energie. AT-9000/28 este un switch Gigabit cu management si facilități avansate Layer 2, echipat cu 24 porturi Gigabit pe cupru și 4 porturi active combo Gigabit cupru / SFP, și reprezintă varianta îmbunătățită, ecologică a switch-ului AT-9000/24. AT-9000/28 consumă cu 334 KWh* mai puțină energie în operarea normală pe durata a 5 ani comparativ cu AT-9000/24, switch-ul pe care îl înlocuiește.

 

 

Proiectat cu un grad sporit de integrare, switch-ul folosește ultima generatie de silicon cu geometrie redusă și densitate sporită, având astfel mai puține elemente consumatoare de energie. Când este conectat printr-un cablu Ethernet, echipamentul detectează lungimea cablului și injectează mai puțină putere pe cablurile de dimensiuni mici. AT-9000/28 încorporează o sursă de energie internă  cu un coeficient de eficientă de 83%, reducând căldura disipată și crescând eficiența echipamentului.

 

 

AT-9000/28 are un comutator ECO unic, care activează modul de lucru cu consum redus de energie prin închiderea LED-urilor și a altor funcționalități neesențiale.

 

 

 “În climatul actual, companiile sunt tot mai interesate de crearea unei imagini ecologice, realizând totodată economii materiale și îmbunătățirea performanțelor. Pe lângă faptul că AT-9000/28 este un echipament cu adevarat ecologic, primul din seria acestor echipamente ale Allied Telesis, switch-ul oferă avantaje semnificative

companiilor prin caracteristicile sale deosebite și beneficiile legate de salvarea costurilor” a afirmat Melvyn Wray, Senior VicePreședinte Marketing la Allied Telesis .

 

 

AT-9000/28 are numeroase beneficii și este dotat cu 28 porturi active ce permit folosirea tuturor celor 24 porturi pe cupru atunci când porturile combo sunt activate ca uplink pe fibră. Acest fapt duce la diminuarea costului pe port în timpul instalării. AT-9000/28 este foarte siliențios în operare deoarece are un singur ventilator mic, amplasat intern pe chipset-ul principal, fiind astfel ideal pentru instalarea în săli de curs sau în magazine.  Acest switch este primul produs Allied Telesis ce dispune de tehnologia ECO-Switch, permițând utilizatorului să-l folosească efficient, la cea mai mică putere posibilă, doar prin apăsarea unui buton.

 

 

*Calculul puterii

 

24 porturi  operaționale, 9000/24  necesar 37.2W

 

24 porturi  operaționale, 9000/28 Eco necesar 29.58W

 

Diferența 7.62W

 

 

Puterea salvată pe o perioadă de 5 ani

 

Putere x Timp = 7.62 x 24h x 365zile x 5ani = 334 kWh

 

 

 

Despre Allied Telesis

 

 

Fondat în 1987, Allied Telesis este membru al Grupului Allied Telesis, furnizor global de soluții de acces Ethernet/IP securizate și lider în dezvoltarea sistemelor IP Triple Play pe infrastructură de cupru și fibră optică. Platformele integrate POTs-to-10G de tip Access pentru servicii multiple iMAP și  iMG - intelligent Multiservice Gateways, alături de soluțiile avansate de switching,  routing și de transport bazat pe tehnologii WDM, permit operatorilor și furnizorilor de servicii, publici și privați, să dezvolte rețele scalabile și perfomante de tip Carrier pentru furnizarea serviciilor de date, voce și video asigurând o mare flexibilitate în configurare și un bun raport calitate-preț.

Allied Telesis

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C