.

Orientarea Grupului S&T către furnizarea de servicii profesionale IT reprezintă o rețetă câștigătoare și este perfect adaptată realităților pieței. Acest lucru este certificat de rezultatele publicate de companiile de cercetare de piață. Cel mai recent studiu dat publicității de Pierre Audoin Consultants, „ERP Romania 2008”, stabilește ierarhiile companiilor care distribuie aplicații ERP și a celor care furnizează servicii asociate acestor tipuri de soluții, ierarhii stabilite în baza rezultatelor obținute în anul 2007. Conform acestui studiu, S&T România este al treilea jucător pe piața locală de produse și servicii ERP, după producătorii de aplicații SAP și Oracle, și cel mai important furnizor de servicii și sisteme integrate ERP.

 

Cu prezență doar în zona de servicii și sisteme integrate, S&T România deține în această piață o cotă de peste 14%. Consecventă în îndeplinirea obiectivelor sale, compania și-a îndeplinit și în 2007 misiunea de a crește cel puțin în ritmul pieței. Astfel, S&T România a înregistrat performanțe superioare cu aproximativ 23% în comparație cu cele înregistrate în 2006, comparativ cu creșterea de 21,7% marcată la nivelul întregii piețe.

 

Primele trei companii clasate în topul furnizorilor de servicii și sisteme integrate ERP dețin împreună 40% din piață.

 

Deși potențialul pieței soluțiilor ERP și a serviciilor asociate continuă să fie semnificativ, pentru anii 2008-2009 analiștii PAC estimează o atenuare a ritmului de creștere, o rearanjare pe eșichier a jucătorilor și o repoziționare a clienților în raport cu oferta existentă.

 

„Într-un mediu economic marcat de incertitudine, abilitatea de a furniza soluțiile și serviciile IT cu impact semnificativ asupra performanțelor organizațiilor va face diferența între jucătorii din piață. Suntem încrezători că, așa după cum arată și studiul PAC, suntem pregătiți să răspundem alături de clienții noștri provocării de a construi sisteme IT adaptate proceselor lor de afaceri,” a declarat Christian Rosner, CEO S&T.

 

„Bazându-se, în România, pe un portofoliu de proiecte ERP foarte mari, mari și medii, S&T a reușit să își păstreze poziția de lider în clasamentul PAC pentru 2007. Compania deține avantajul de a face parte din Grupul S&T și, ca urmare, are acces la clienți internaționali și regionali. Afacerile în domeniul ERP nu reprezintă un simplu generator de venituri și profit marginal, ci și un atu și un diferențiator pentru S&T într-o piață orientată pe infrastructură, cum este cea din România,” spune Eugen Schwab-Chesaru, Partner & Managing Director al Pierrre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală și de Est.

 

 

Direcție strategică de dezvoltare

 

Rezultatele obținute subliniază contribuția pe care subsidiara din România o are în susținerea eforturilor Grupului S&T de a-și consolida poziția de lider în furnizarea de servicii IT și de consultanță în regiunea Europei Centrale și de Est.

 

S&T adaugă valoare pentru clienții săi pe întregul lanț de servicii IT furnizate. Grupul continuă să promoveze intensiv soluțiile ERP și deține competențele necesare în acest sens. Pentru a transfera know-how-ul acumulat pe soluțiile ERP în cadrul Grupului, dar și către clienții săi, S&T operează și continuă să dezvolte centre de competență pentru soluții ERP.

 

Grupul va continua să se concentreze pe furnizarea de soluții dedicate verticalelor industriale și pe integrarea soluțiilor ERP cu soluții specifice verticalelor industriale. De asemenea, competențele pe care le deține în dezvoltarea de software îi vor permite Grupului să construiască soluții adaptate conform cerințelor specifice ale clienților săi.

 

 

Despre S&T România - www.snt.ro

 

S&T România, un important funizor de servicii IT, este membră a grupului S&T AG, listat la Bursa din Viena și care își derulează activitatea în 22 de țări, prin intermediul a peste 70 de birouri locale. Cu o cifră de afaceri de 522,2 milioane Euro în 2007, S&T AG este cel mai important furnizor de consultanță, soluții și servicii IT pentru clienții din Europa Centrală și de Est și din regiunea țărilor vorbitoare de limbă germană (Germania, Austria, Elveția). S&T România face parte din Regiunea Est a grupului alături de subsidiarele din Rusia, Bulgaria și Turcia.

 

În cei 14 ani de activitate, S&T s-a implicat constant în dezvoltarea infrastructurii informaționale din România. Compania oferă soluții informatice adaptate necesităților clienților, bazate pe un portofoliu bogat de aplicații software, infrastructură hardware și o gamă completă de servicii de consultanță, proiectare, implementare de soluții IT complexe, management de proiect, dezvoltare de software, pentru clienți din domeniile guvernamental, telecomunicații, producție industrială, servicii financiare, producerea și distribuția de energie, îngrijirea sănătății.

 

S&T furnizează servicii de suport tehnic și mentenanță pe bază de SLA și servicii de tip outsourcing.S&T România este certificată ISO 9001:2000, ISO 14001:2005, OHSAS 18001:2008 și ISO/CEI 27001:2005, SRAC, IQNet și TÜV CERT - TÜV Thüringen și deține premiul J.M.Juran pentru excelență în managementul calității.

S&T

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C