.

NVIDIA® Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală anunță astăzi sprijinul său pentru recent lansatul mediu de programare OpenCL 1.0, dezvoltat de organizația Khronos Group. OpenCL (limbaj deschis de programare) este o nouă platofrmă de programare care le permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pe arhitectura de procesare paralelă a unității de procesare vizuală (GPU). Lansarea noului limbaj OpenCL reprezintă un nou pas important în revoluția GPU și le oferă dezvoltatorilor NVIDIA o soluție avansată de programare.  

 

 

NVIDIA a început revoluția programării pe GPU odată cu lansarea tehnologiei NVIDIA® CUDA - arhitectura standard (ISA) de procesare intens paralelă. CUDA a fost concepută pentru a fi compatibilă cu orice interfață de procesare paralelă și va permite rularea în condiții optime a limbajului OpenCL. Tehnologia CUDA este prezentă pe mai mult de 100 de milioane de unități de procesare vizuală, îmbunătățind performanțele grafice ale sistemului într-o serie variată de aplicații. Astfel, CUDA furnizează o bază uriașă de platforme deja instalate pe care vor fi rulate aplicațiile care folosesc OpenCL. Fiind compatibilă și cu alte limbaje standard de programare precum C, Java, Fortran și Python, arhitectura CUDA oferă dezvoltatorilor posibilități multiple de programare, contibuind astfel la dezvoltarea aplicațiilor pe unitatea de procesare vizuală (GPU).

 

 

Introdusă pentru prima dată pe unitatea de procesare vizuală NVIDIA® GeForce® 8800 și fiind prezentă pe toate unitățile de procesare vizuală (GPU) NVIDIA de astăzi, arhitectura CUDA stă la baza strategiei NVIDIA în dezvoltatea procesării paralele. CUDA a fost adoptată cu entuziasm de comunitatea mondială a cercetătorilor, oferind o creștere de 20 până la de 200 de ori a performanței grafice în aplicațiile folosite de oamenii de știință, în comparație cu ceea ce poate oferi un procesor (CPU). Arhitectura este prezentă într-o gamă variată de sisteme de procesare, de la supercomputere și stații de lucru, până la computere personale. Astăzi, mai mult de 25.000 de dezvoltatori pot folosi arhitectura CUDA pentru realizarea diverselor aplicații.

“Lansarea limbajului OpenCL reprezintă o realizare extrem de importantă pentru industria programării, iar NVIDA se bucură de rolul activ pe care-l joacă în dezvoltarea unui nou standard care promovează procesarea pe GPU,” a declarat Manju Hegde, general manager al diviziei CUDA, NVIDIA. “De asemenea, suntem încântați de contribuția pe care a avut-o Apple la dezvoltarea limbajului OpenCL. Recunoașterea rolului important pe care unitatea de procesare vizuală îl va juca în dezvoltarea aplicațiilor generale a marcat un pas important în istoria procesării.”

 

 

Vice-președintele diviziei de conținut integrat din cadrul NVIDIA, Neil Trevett deține și funcția de Președinte al diviziei OpenCL din cadrul Khronos.

 


“Dezvoltarea unor interfețe de programare precum OpenCL reprezintă efortul unor lideri precum NVIDIA de a participa la creșterea heterogenă a pieței programării paralele prin realizarea unui nou standard deschis,” a declarat Trevett. “NVIDIA va continua să joace un rol activ în dezvoltarea OpenCL și va susține rularea OpenCL pe toate soluțiile sale, furnizându-le dezvoltatorilor un nou instrument de utilizare a puterii de procesare dezvoltate de arhitectura paralelă care se regăsește în unitățile noastre de procesare vizuală (GPU).”

 

 

 


Despre NVIDIA

 

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală și compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru stațiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri și dispozitivele mobile. NVIDIA deservește atât industria de divertisment și segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât și segmentul profesional, de design și vizualizare prin produsele sale Quadro™ și domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California și are birouri în Asia, Europa și America. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.nvidia.co.uk.

Nvidia

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C