.

Cisco a lansat recent noile tehnologii și soluții „medianet”, care vor permite transformarea rețelelor IP în platforme pentru o nouă generație de aplicații și servicii video și rich media. Această nouă clasă de tehnologii este destinată facilitării experiențelor avansate în comunicații, colaborare și divertisment pe baza rețelelor furnizorilor de servicii, ale companiilor și de domiciliu optimizate pentru comunicații video și conținut Rich Media, cunoscute sub denumirea de „medianets” („rețele media”).

 

 

Comunicațiile bazate pe date sunt înlocuite cu cele video și rich media, fapt care solicită arhitecturile rețelelor, atât publice cât și private, pentru consumatori și companii. Această transformare a rețelelor către rețele optimizate pentru conținut rich media stă la baza strategiei Cisco privind comunicațiile video și reprezintă impactul în creștere al comunicațiilor Internet asupra vieții de zi cu zi a consumatorilor și a profesioniștilor în egală măsură.

 

 

Rețelele Internet și IP, așa cum le cunoaștem în prezent, suferă transformări. În viitorul apropiat, 90% din traficul în rețea al consumatorilor va fi video și Rich Media, iar noile tehnologii și dispozitive ‘medianet’ vor impulsiona evoluția nu doar către rețele de tip nou, ci și către experiențe noi și intense posibile prin combinarea comunicațiilor video, Rich Media, de voce și de date într-o platformă unică de rețea. Deoarece companiile urmăresc reducerea costurilor și creșterea productivității, soluțiile ‘medianet’ vor permite dezvoltarea de noi metode de colaborare și virtualizare în rețea, cum ar fi, de exemplu, traducerea neîntreruptă în cadrul Cisco TelePresence, eliminând obstacolele comunicaționale de la locul de muncă,”  a declarat Marthin De Beer, Senior Vice President, Emerging Technologies Group, Cisco.

 

 

Tot recent, au fost comunicate și concluziile privind comunicațiile video din Prognoza pentru 2007-2012 a Cisco® Visual Networking Index (VNI), care furnizează rezultate noi privind diverse tendințe în comunicațiile IP pentru utilizatorii individuali și companii, influențate în principal de utilizarea pe scară tot mai largă a conectivității sociale bazate pe comunicații video și Web 2.0 și a aplicațiilor colaborative în rețea:

 

·         Conținutul video profesionist/tradițional va reprezenta în anul 2012 80% din conținutul video de pe Internet vizionat pe PC-uri/laptopuri.

 

·         În perioada 2008 – 2012, traficul asociat cu livrarea de conținut video generat de utilizatori se va tripla.

 

·         Până în anul 2012 se vor furniza lunar peste 4 miliarde de fluxuri video prin dispozitive set-top box cu capacități Internet*. (*Dispozitivele set-top box cu capacități Internet includ dispozitive set-top box IPTV, dispozitive set-top box pentru comunicații prin cablu de generație următoare, console pentru jocuri și dispozitive set-top box autonome de la terți.)

 

·         În perioada 2007 – 2008, traficul VoD global practic s-a dublat (a crescut cu un factor de 2,4).

 

 

În prezent, comunicațiile video reprezintă o forță transformatoare. Observăm că întreprinderile și consumatorii folosesc forța conținutului video pentru a dezvolta comunicațiile, divertismentul și colectarea de informații.  Cisco prevede o nouă generație de experiențe video și multimedia bazate pe Internet funcționând pe ‘medianets’, care vor crea oportunități noi pentru furnizorii de servicii, furnizorii de conținut și companii – și experiențe complet noi pentru consumatori, ” a spus Tony Bates, Senior Vice President and General Manager, Service Provider Business Group, Cisco.

 

În sprijinul inițiativei „medianet”, Cisco a făcut următoarele anunțuri:

 

  • Cisco asigură procesare media bazată pe rețele avansate

     

Cisco Emerging Technologies Group a anunțat lansarea unei platforme de procesare media pentru companii, care simplifică partajarea live și la cerere a conținutului media pe PC-uri, dispozitive mobile și alte dispozitive digitale cu ecran, prin formatarea neîntreruptă a conținutului video și rich media pentru vizualizare pe orice dispozitiv. Pentru a crea o singură dată și a partaja oriunde, motorul Cisco Media Experience Engine 3000 asigură capabilități de convertire a conținutului media, de postproducție în timp real, de editare, de formatare și de distribuire în rețea într-o singură soluție de rețea care va ajuta companiile să dezvolte comunicații vizuale dedicate pentru fa duce la intimitate cu angajații și clienții.

 

·         A&T îmbunătățește AT&T Telepresence cu capabilități de conectivitate multipunct între companii ale soluției Cisco Telepresence

 

 

AT&T Inc. (NYSE:T) a anunțat disponibilitatea conectivității multipunct între companii, prin intermediul soluției AT&T Telepresence. Soluția permite companiilor să extindă întâlnirile multipunct Cisco TelePresence dincolo de granițe, pentru face posibile întruniri cu clienți, furnizori și parteneri care utilizează AT&T Business Exchange.

 

 

·         Compania portugheză Sonaecom îmbunătățește experiența IPTV a consumatorilor

 

 

Cisco a anunțat că Sonaecom, SGPS, S.A., firmă portugheză de prestigiu în telecomunicații, comunicații în bandă largă, furnizare de conținut media, software și informații de sistem, a ales tehnologia Cisco® Visual Quality Experience (VQE) pentru serviciul său de televiziune IP (IPTV) Clix SmarTV.  În prezent, Sonaecom oferă servicii de IPTV abonaților săi din Portugalia prin intermediul unei rețele ADSL și preconizează ca, până în anul 2010, să conecteze 1 milion de locuințe prin intermediul unei rețele de fibră optică de tip FTTH (fiber-to-the-home).

 

 

·         Facilitarea de performanțe video nonstop cu noul router Cisco ASR 9000

 

 

La lansarea la mijlocul lunii noiembrie a celui mai puternic router de periferie de rețea din domeniu, Cisco a anunțat că noul router Cisco ASR 9000 încorporează modulul Cisco AVSM (Advanced Video Services Module), o inovație importantă care permite fluxuri de mai mulți terabyte la periferia de agregare și oferind, în același timp, capabilități de antememorare (caching) de conținut, de inserare de reclame, de schimbare rapidă a canalelor și de corectare a erorilor. Modulul Cisco AVSM elimină necesitatea elementelor de rețea autonome pentru furnizare de conținut și preia toate caracteristicile de disponibilitate sporită ale routerului, care optimizează punctul de inserare în rețea pentru servicii de conținut avansate și mută sursele de conținut mai aproape de consumator. Schimbarea rapidă a canalelor și corectarea locală a erorilor pentru trafic video unicast și multicast asigură că erorile pot fi detectate de oricare STB și retransmise în câteva milisecunde pentru menținerea unei experiențe vizuale transparente și optimizate.

 

 

·          Capabilități îmbunătățite pentru sistemele Cisco TelePresence

 

 

Cisco a lansat Cisco TelePresence over Satellite pentru a face posibilă conectarea locațiilor care nu dispun de conexiuni cablate pentru lățime de bandă mare.  Această capabilitate a fost demonstrată recent în parteneriat cu Verizon și Wal-Mart prin conectarea militarilor din Afganistan și Irak cu familiile lor din Statele Unite. 

 

 

De asemenea, în cadrul comunicatului comun cu AT&T, Cisco a anunțat furnizarea de capabilități de conectivitate multipunct între companii și de criptare sporită pentru toate apelurile Cisco TelePresence precum și disponibilitatea soluției Cisco TelePresence Expert on Demand.  

 

Despre Cisco

 

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicațiile Internet. Informații despre Cisco se găsesc la adresa Web http://www.cisco.com. Pentru mai multe știri, accesați http://newsroom.cisco.com.

Cisco

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C