.

Grupul Alcatel-Lucent, cel mai mare producător de echipamente pentru rețele de telecomunicații fixe la nivel global, a anunțat că a vândut participația de 20,8% pe care o deținea la firma aerospațială franceză Thales către Dassault Aviation, potrivit ediției de miercuri a cotidianului Liberation.

Negocierile dintre Dassault Aviation și Alcatel-Lucent, prezent și în România, s-au încheiat luni. Potrivit aceluiași ziar, singurul motiv pentru care înțelegerea nu a fost făcută publică mai devreme ține de exercitarea pe viitor a managementului companiei, transmite Reuters.

În schimbul tranzacției, Alcatel-Lucent ar trebui să achite către stat o taxă de 1,6 miliarde de euro (2,24 miliarde de dolari). 

Conform termenilor tranzacției, directorul executiv al Thales, Denis Ranque, ar putea părăsi compania, ca urmare a posibilității ca Dassault și statul francez, care deține 26,6% din Thales, să încheie un nou parteneriat de afaceri.

Purtătorul de cuvânt al Thales și reprezentanții companiei Dessault Aviation au refuzat să comenteze informațiile. Purtătorul de cuvânt al Alcatel-Lucent a spus doar că grupul este "încrezător" în ceea ce privește rezultatul la care se va ajunge în urma discuțiilor.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/alcatel-lucent-a-vandut-companiei-dassault-aviation-20-8-din-actiunile-thales.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C