.

LG Electronics (LG), lider global în furnizarea de tehnologii inovatoare și în echipamente electronice, anunță încheierea parteneriatului exclusiv cu REC Wafer, liderul norvegian în domeniul energiei solare, având ca scop achiziționarea de panouri de silicon care utilizează tehnologia celulelor multicristaline.

 

“Ne propunem să investim și să dezvoltăm soluții pentru reducerea consumului de energie folosindu-ne atât de experiența noastră în cercetare și dezvoltare cât și de întreaga expertiză în producția de masă. Relația pe care LG Electronics a dezvoltat-o cu REC ne oferă oportunitatea de a atinge obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a deveni lider global în tehnologii car folosesc energie solară și regenerabilă,” a declarat Dr. Woo Paik, Președinte și Chief Technology Officer (CTO) al LG Electronics.

 

Parteneriatul dintre LG și REC se va derula pe o perioadă de 5 ani, cu o investiție ce depășește 340 de milioane de dolari. LG va începe să primească panouri în volume limitate, urmând ca livrările să crească progresiv pe perioada contractului, până în anul 2014.

 

Erik Thorsen, Președinte și CEO al Grupului REC Group, a declarat “Suntem mândri să avem ca partener strategic un lider global în echipamente electronice. Colaborarea cu LG Electronics ne va oferi oportunitatea de a învăța din experiența vastă pe care LG a dobândit-o în domeniul producției de masă și a dezvoltării tehnologice.”

 

Prin inițiativa de a se implica în domeniul tehnologiilor ce folosesc energie alternativă, LG Electronics, alături de companiile din grupul LG, asigură un lanț valoric integrat pentru producerea de energie solară, incluzând și producția de componente cheie cum ar fi celulele și modulele solare. LG Electronics consideră dezvoltarea segmentului de energie solară ca un motor de creștere al companiei. În acest sens LG a numit o echipă specializată în domeniu, care va fi condusă de Dr. Woo Paik. De asemenea, LG Electronics continuă investițiile semnificative în cerecetarea și dezvoltarea tehnologiei bazate pe energia solară.

 

În luna octombrie a anului trecut, LG și-a anunțat intenția de a schimba linia de producție A1 a panelurilor de plasmă din localitatea Gumi, Coreea, cu o linie pentru producerea de celule solare.

 

LG intenționează să investească în prima parte a anului 2010, un buget de 220 miliarde de woni sud coreeni (aproximativ 162 de milioane de dolari) în 2 linii de producție pentru celule solare, urmând ca producția de masă să înceapă în prima parte a anului 2010. Fiecare linie va avea o capacitate anuală de 120 de megawati.

 

Experții estimează că până în anul 2010, industria celulelor solare pe bază de siliciu va reprezenta 80 % din tehnologia bazată de energie solară. În acest moment, piața tehnologiilor bazate pe energie solară este evaluată la peste 10 miliarde de dolari.

Despre LG Electronics, Inc.

 

LG Electronics, Inc. (Korea Stock Exchange: 06657.KS) este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informațiilor și comunicațiilor. Compania are peste 72.000 de angajați în cele 120 de birouri, care includ 80 de filiale deschise în întreaga lume. Alcătuită din  4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display și Digital Media cu vânzări globale de peste 34.7 miliarde USD (43.4 miliarde USD în vânzări consolidate) în 2005, LG Electronics este cel mai mare producător de terminale, aparate de aer condiționat, televizoare cu plasmă, sisteme de stocare optică, DVD playere și sisteme home theater de pe piața mondială. Pentru mai multe informații, vizitați www.lge.com

 

 

Despre REC

 

REC este poziționată ca una dintre cele mai integrate companii din industria energiei solare. REC Silicon și REC Wafer sunt lideri mondiali în producția de panouri pe bază de energie solară. REC Solar produce celule și module solare și se implică în proiecte de dezvoltare în domeniul panourilor fotovoltaice (PV). Grupul REC a avut în anul 2007 profituri de 6,642 milioane coroane norvegiene și profit operațional de 2,588 milioane de coroane norvegiene. Pentru mai multe informații, vizitați www.recgroup.com

LG

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C