.

La 4 luni după lansarea SeniorERP Online, primul client care a optat pentru formula Software as a Service oferită de Senior Software, vorbește despre reducerea cheltuielilor la fiecare nivel din organizație:

 

Principalul beneficiu pentru o companie care implementează SeniorERP este reducerea cheltuielilor: ERP-ul te ajută sa identifici pierderile într-o afacere și să le elimini la timp. Concret, un ERP implică o mai bună organizare, vizibilitate în timp real asupra tuturor activelor firmei și implicit, permite luarea de decizii în timp util.

 

Lansarea SeniorERP Online ne-a ajutat să accesăm un sistem complex, încadrându-ne într-un buget modest. Am externalizat o serie de cheltuieli care ar fi triplat costul investiției într-un ERP. Cristiana Alexandru, Director Financiar Sea Bell Trading

 

SeniorERP Online aduce ca principal beneficiu faptul că nu necesită costuri de licențiere, infrastructură hardware/software de tip server sau mentenanță aferente unei implementări ERP. Stocarea datelor și managementul infrastructurii de tip server revin în responsabilitatea furnizorului de software, în timp ce clientul accesează funcționalitățile și datele online, în timp real și din orice locație, în baza unui abonament lunar de la 69 de EURO pe utilizator.

 

SeniorERP Online se adresează companiilor care:

 

• Au mai puțin de 20 de utilizatori ai sistemului ERP;
• Au mai multe puncte de lucru în țară și doresc informație în timp real;
• Doresc implementarea unui ERP complex, matur, specializat;
• Au nevoi de integrare simple, ce nu necesită customizări extinse;
• Doresc un timp foarte scurt de implementare;

• Dispun de resurse tehnice limitate sau care nu doresc să investească în infrastructură hardware;
• Nu doresc angajarea de personal permanent specializat în IT;
• Doresc extinderea costurilor totale de proprietate (TCO) asupra  sistemului ERP pe o perioada mai îndelungată de timp;

 

“Varianta SeniorERP Online s-a dovedit cea mai aproape de nevoile noastre în condițiile în care aveam un număr mic de utilizatori, nu aveam departament de IT și se cerea achiziția de noi servere. Această variantă presupune accesarea și operarea SeniorERP online,  pe baza unui abonament lunar. Datele noastre pot fi accesate în timp real din sistem, indiferent de locație. Cristiana Alexandru, Director Financiar Sea Bell Trading

 

Principalele rețineri referitoare la acest tip de soluții online se referă la siguranța stocării datelor unei companii în Data Center și la faptul că nu se transferă dreptul de proprietate asupra sistemului, clientul având în schimb drept de proprietate asupra datelor proprii. În cadrul interviului oferit Senior Software, dna. Cristiana Alexandru, director financiar Sea Bell Trading identifică aceste contra-argumente ca fiind, de fapt, avantaje competitive pentru companie:

 

 

„Hostarea datelor într-un Data Center s-a dovedit o alternativă la fel de sigură, și mai puțin costisitoare la stocarea datelor pe serverele proprii. Ne-am dat seama că este o acțiune la fel de firească precum externalizarea contabilității sau a altor activități din firmă, acest fapt urmând să ne eficientizeze nouă munca. Dreptul de proprietate asupra licențelor este compensat de dreptul de utilizare a aplicației, în baza acelui abonament lunar, care ne scutește de cheltuieli adiționale cu servere și mentenanță IT. Ne-am facut un calcul și practic, pe varianta Enterprise, pe lângă investiția inițială, plăteam cel puțin costul abonamentului lunar pe mentenanța sistemului. „

Implementarea unui sistem ERP în variantă Online, urmând modelul Software as a Service, este o nouă tendință spre care tind tot mai mulți furnizori de software, în încercarea de a reduce investiția inițială pentru sistemele de business. Despre condiția ca o astfel de implementare să constituie un succes, dna. Cristiana Alexandru afirmă:

 

 

„Deschiderea și verticalitatea furnizorului de software sunt cele care garantează succesul implementării. Faptul că am știut în fiecare moment problemele care ar putea să apară și am primit soluții pentru fiecare situație în parte, ne-a ajutat să trecem cu ușurință peste provocările specifice unei implementări ERP.

 

În cazul nostru, sprijinul primit de la departamentul de suport al Senior Software a fost extraordinar, prompt. Nu am simțit lipsa implicării unui om de IT intern, tocmai pentru că suportul ne-a ajutat foarte mult, chiar atunci când am avut nevoie de configurări suplimentare. ”

 

 

Pentru a citi varianta integrală a interviului, intrați pe www.seniorERP.ro

 

 

Despre SeniorERP

 

SeniorERP este sistemul software de tip Enterprise Resource Planning, conceput pentru a răspunde nevoilor complexe ale companiilor de Import, Distribuție, Servicii.  SeniorERP integrează cea mai nouă platformă tehnologică într-un sistem eficient pentru companiile în creștere și, în același timp, într-un instrument puternic adaptat strategiei și nevoilor complexe ale marilor companii.  

 

Cele peste 70 de companii de distribuție care au implementat SeniorERP beneficiază de siguranța și scalabilitatea unei soluții mature, de un suport real și un factor de stabilitate în interiorul organizației. Obiectivul nostru este să aducem inovația tehnologică în sprijinul companiilor de distribuție, astfel încât acestea să se bucure de creștere susținută și competitivitate.

 

Despre Senior Software

 

Senior Software este o companie privată cu capital integral românesc ce oferă servicii de dezvoltare de aplicații informatice și consultanță pentru managementul afacerilor. Senior Software este Microsoft Certified Partner iar soluția proprietară, SeniorERP, este certificată Microsoft și Veritest pentru Windows Server, .NET și Web Services.

 

Senior Software este certificată conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calității. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calității a avut ca scop principal definirea unor procese și obiective măsurabile și garantarea replicării calității la standarde înalte în orice activitate desfășurată pentru clienții companiei.

 

Printre clienții Senior Software se numără:

 

Regency Company, General Parmafood, Rosim's Unic, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Mergeani, S&D Pharma, Dianflex, Immergas, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Sarcomex, Bohemia/Koh-I-Noor, Eximod/Pneumatic,  Hofigal,  Biochefarm, Mim Team, Com-Gex/Office Media, Mirano International, KG Rulmenti,  PetLine,  Dinamic 92 Distribution,  Felder Gruppe, Vitap Echipamente,  General Beauty Supply,  Sea-Bell Trading,  Ficosota Sintez Romania, Cyrom Romania, General Industry, UPS Romania etc.

seniorERP

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C