.

Lenovo a prezentat în avanpremieră două noi stații de lucru - ThinkStation S20 și D20 – concepute în exclusivitate pentru profesioniști specializați din domenii precum design asistat de computer, creație de conținut digital și industria de țiței și gaze. Folosindu-se de acest prilej, Lenovo prezintă și o nouă platformă pentru e-commerce, Lenovo eLounge, pentru a le oferi clienților săi o modalitate nouă, interactivă – o premieră absolută pentru a experimenta soluțiile de calcul Lenovo în orice loc de pe glob.

 

 

“Designerii, inginerii, dezvoltatorii și oamenii de știință au nevoie de cele mai înalte niveluri de performanță pentru computerele pe care le folosesc, pentru a-i ajuta să producă inovații revoluționare,” a declarat Tom Tobul, Executive Director,

Enterprise , Software and Peripherals, Lenovo. “Noile stații de lucru ThinkStation vor oferi nu doar cel mai înalt nivel de performanță, ci și un design axat pe utilizator, cu accent pe operare silențioasă, chiar și în perioadele de procesare intensă."

 

 

Performanță Turbo

 

Stațiile de lucru Lenovo vin cu echipare turbo pentru a fi capabile să obțină performanțe remarcabile nu numai la nivel de companie ci și în plan personal, permițând profesioniștilor să inoveze mai rapid și să reducă intervalul de timp necesar pentru transformarea unei idei într-un produs. Adăugând platforma NVIDIA Tesla C1060 GPU acestor stații de lucru, există 240 core-uri suplimentare de putere de procesare dedicată, care contribuie în mod substanțial la accelerarea calculelor. Pe lângă această super-impulsionare a performanței și experiența de calcul mai silențioasă față de generațiile anterioare de stații de lucru Lenovo, noile stații de lucru oferă și cele mai recente tehnologii de înaltă performanță, între care:

 

 

  • Diverse modele de procesoare Intel Xeon recent lansate, pentru un nivel crescut de eficiență și performanță, putând fi dotate opțional cu Tehnologia  Intel® Turbo Boost pentru performanțe și mai bune, în timpul perioadelor extrem de solicitante;

     

  • Diverse modele din cea mai recentă linie NVIDIA Quadro de plăci grafice profesionale sau opțional plăci video ATI FirePro;

     

  • Certificare acordată de cei mai mari distribuitori independenți de software, pentru a contribui la asigurarea compatibilității stațiilor de lucru cu principalele aplicații

     

  • Pachetul Windows Vista cu suport pentru RedHat Enterprise Linux 5.2.

  • "S-a produs o adevărată revoluție în industria de grafică pentru construirea stațiilor capabile să lucreze cu fișiere grafice, iar acum descoperim că, în cazul modelelor 3D de mari dimensiuni, deschiderea și lucrul cu astfel de fișiere durează foarte mult,” a declarat Tom Toot, IT manager, Anshen + Allen.  “Am constatat că Lenovo ThinkStation D10 are un nivel de performanță mai bun decât stațiile de lucru cu specificații similare oferite de alte companii. Așteptăm cu nerăbdare să vedem următoarea generație de stații de lucru de la Lenovo."   

     

     

    Soluții de calcul ecologice

     

    Noua generație de stații de lucru de la Lenovo nu aduce doar un nivel de performanță mai ridicat, ci și caracteristici ecologice. Lenovo contribuie la orientarea industriei către utilizarea de materiale reciclate, pentru ambele stații de lucru, folosind în proporție de 50% conținut reciclat. În cazul stației de lucru ThinkStation D20, aproape 30% din materialele folosite la asamblare, provin din conținut reciclat post-consumator, ceea ce echivalează aproximativ cu greutatea a 19 sticle de plastic pentru apă de băut. De asemenea, Lenovo a testat stațiile de lucru pentru a fi certificate GREENGUARD, ceea ce înseamnă că produsele întrunesc standardele a peste 2 000 teste chimice.

     

     

    În plus, stațiile de lucru corespund criteriilor de eficiență energetică Energy Star 5.0 care vor intra în vigoare în iulie, iar anumite modele de stații de lucru sunt clasificate “Gold” de Electronic Product Environmental Assessment Tool pentru atributele lor ecologice.

     

     

    Stațiile de lucru alimentează experiența virtuală e-commerce

     

    Lenovo eLounge creează o nouă platformă de e-commerce, combinând serviciile pentru clienți disponibile în locațiile din viața reală cu confortul cumpărăturilor făcute online. Construită pe Unreal Engine de la Epic Games și pusă în funcțiune de o stație de lucru ThinkStation Seria D,această platormă de la Lenovo oferă clienților o modalitate nouă și interactivă prin care să afle mai multe detalii despre soluțiile de calcul de la Lenovo și să le achiziționeze.

     

     

    Clienții pot pătrunde în lumea virtuală din orice loc și în orice moment, dacă au o conexiune la Internet, creează un avatar și navighează prin prezentările de produse, discutând direct cu reprezentanții de vânzări ai Lenovo. De asemenea, eLounge extinde ideea de cumpărături “în colaborare”. De exemplu, dacă un tată și fiul său locuiesc în orașe diferite, dar decid să meargă împreună să cumpere un PC, în Lenovo eLounge pot să cumpere PC-ul și să primească răspunsuri în timp real de la reprezentanții Lenovo, pentru a-i ajuta să aleagă tehnologia care li se potrivește cel mai bine. Clienți pot vizita eLounge în timpul programului normal de lucru din SUA.

     

     

    Inovații pentru dezvoltatorii de jocuri

     

    Lenovo colaborează cu Epic Games, autorul seriei de jocuri “Unreal” și al francizei “Gears of War”, pentru a prezenta cele mai recente evoluții ale Unreal Engine 3 pe noile stații de lucru  ThinkStation S20 și D20, la standul Epic Games (ES#144) din cadrul Game Developers Conference de la San Francisco, derulată în perioada 25 – 27 martie 2009.

     

     

    “Stațiile de lucru ThinkStation sunt foarte bine construite, silențioase și rapide,” a declarat Mark Rein, Vice President, Epic Games. “Serviciile și asistența oferite de Lenovo au fost de asemenea remarcabile. Noi solicităm foarte puternic stațiile de lucru când lucrăm pentru jocuri și tehnologii de motor, iar stațiile de lucru ThinkStation ne-au demonstrat că sunt instrumente valoroase și fiabile.”

     

    Lenovo va oferi câteva stații de lucru câștigătorilor Fazei a 3-a a Epic Games $1 Million Make Something Unreal Contest. În acest concurs, dezvoltatori de jocuri aspiranți modifică versiunea PC a Unreal Tournament 3 în cadrul mai multor categorii, între care niveluri, personaje, arme, tipuri de joc, instrumente, vehicule și multe altele.

     

     

    Prețuri și disponibilitate1

     

    Stațiile de lucru ThinkStation S20 și D20 vor fi disponibile începând din primul trimiestru, cu prețuri între aproximativ 1 070 USD și respectiv 1 550 USD. Stațiile de lucru vor fi disponibile prin parteneri și pe www.lenovo.com.

     

     

    Despre Lenovo

     

    Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie care se axează pe realizarea de calculatoare personale cu o structură excepțională. Lenovo dispune de un model de afaceri bazat pe inovație, eficiență operațională și satisfacția clienților care vizează și investițiile în piețele emergente. Formată în urma achiziției fostei divizii IBM Personal Computing de către Grupul Lenovo, compania dezvoltă, produce și comercializează în întreaga lume servicii și produse tehnologice fiabile, de înaltă calitate și ușor de folosit. Lenovo deține centre de cercetare importante în Yamato, Japonia; Beijing, Shanghai și Shenzhen, China; și Raleigh, Carolina de Nord. Pentru informații suplimentare, vizitați www.lenovo.com.

     

     

    1 Prețurile nu includ taxe sau costuri de expediție și se pot modifica fără un avertisment prealabil. Prețurile la reselleri pot să difere. Prețurile nu includ toate caracteristicile pentru care se face reclamă. Toate ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil. Lenovo își rezervă dreptul de a modifica ofertele de produse și specificațiile acestora în orice moment, fără un avertisment prealabil.

     

     

     

    Epic, Epic Games, Gears of War, Unreal, Unreal Engine, și Unreal Tournament sunt mărci sau mărci înregistrate ale Epic Games, Inc. atât în Statele Unite ale Americii cât și în alte tări.

Lenovo

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C