.

Sistemul integrat județean <EuDiS> reprezintă soluția optimă de îmbunătățire a condițiilor de lucru în activitatea curentă a funcționarilor publici din România, punând accent pe aspectele referitoare la ameliorarea relațiilor dintre cetățeni sau mediul de afaceri cu Administrația județului Mehedinți.

 

 

Uniunea Europeană, prin Strategia Lisabona și-a fixat tinta de a deveni o administrație modernă, de a promova servicii de eGuvernare interoperabile la nivel european, care să faciliteze circulația informației între toate administrațiile europene și în final de a asigura un standard înalt de servicii publice cetățenilor.

 

 

In 2000, Uniunea Europeană și-a fixat drept obiectiv atingerea performanțelor din domeniul eGuvernării pe care

sau Japonia le înregistrau. S-a stabilit o metodologie europeană de evaluare și bune practici anuale a serviciilor de eGuvernare, metodologia Capgemini pentru servicii online de eGuvernare. Acest raport anual arată perfomanța țărilor Europene și nivelul de sofisticare pentru fiecare serviciu în parte G2C, G2B.

 

EUDIS (European District System) reprezintă primul proiect de informatizare a administrației publice la nivel județean. Este un partenereiat Public-Privat cu CJ Mehedinți, asigurând servicii IT&C pentru un număr de peste 90 de clienți din județ (primării, învățământ, etc) de tip SAAS (software as a service) sau servicii externalizate IT&C.

 

 

EUDIS este soluția care răspunde apelului făcut de Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dl. Gabriel Sandu, în luna martie către toate consiliile județene  și primării de a sprijini drumul către România digitală "în care să funcționeze administrația publică minimală, e-guvernarea va face mai mult decât să îmbunătățească serviciile, să reducă costuri, să

eficientizeze procesul de lucru și să  încurajeze activitatea independentă, va reuși chiar să faciliteze transparența comunicării între cetățeni și administrația publică" conform comunicatului de presa a MCSI din data de 26.03.2009.

 

 

EUDIS  gestionează întreaga infrastructura IT&C a Județului Mehedinți, fiind unica soluție care răspunde celor mai exigente cerințe tehnologice și care ține cont atât de resursele umane din teritoriu, cât și de integrarea echipamentelor hard pentru integrarea și interoperaționalitatea aplicațiilor soft. Viața echipamentelor este limitată în timp la maxim 3-5 ani, tehnologia se schimbă permanent, acest proiect este unul permanent actualizat, de tip DBO ( design, build and operate). Proiectul are o infrastructură proprie complexă, care respectă condițiile necesare impuse de politica MCSI și legislația și instrucțiunile CE în  politica  e-government, fiind construită pe 4 piloni importanți:  infrastructura  integrata de comunicații, infrastructura integrată hardware; infrastructura integrată software, plan permanent de pregătire profesională și utilizare aplicații soft.

 

 

Strategia de soluții integrate de comunicații în proiectul EuDis se bazează pe capacitatea unică de a furniza companiilor soluții dedicate de voce și de date, fixe și mobile, la un standard înalt de calitate, într-o singură rețea performantă de comunicații. Monitorizarea și raportarea este centralizată într-un singur punct <data warehouse> pentru întreg județul, iar suportul este asigurat printr-un call center și echipe tehnice mobile de intervenție.

 

 

Pentru soluția de date s-a ales o infrastructură bazată pe conexiuni de date calibrate în funcție de necesitățile de trafic actuale, dar cu posibilitatea de creștere ulterioară. Independent de nivelul de securizare oferit de providerul folosit pentru servicii de transport, se preferă și securizarea conexiunilor prin VPN cu IPSEC cu criptare avansată DES/3DES/AES, realizate prin routere locale (AT-AR 745, AT-AR 410s, AT-AR415s și AT-AR750s)- echipamente robuste, extrem de performante, furnizate de producătorul japonez Allied Telesis.

 

 

În acest fel s-a realizat un înalt grad de securizare, cu soluție proprie, criptarea și decriptarea realizându-se la nivelul routerelor din fiecare locație, independent de transportator. Allied Telesis a furnizat și soluția de monitorizare centralizată a echipamentelor menționate, dispecerii putând reacționa în timp real la orice întrerupere a comunicațiilor.

Declarație dl Iulian Pirianu, Director General EUDIS Mehedinți

 

Personal, îmi doresc ca administrația centrală să aprecieze efortul nostru, să ne susțină ideile în ceea ce privește interoperabilitatea soluției EUDIS cu soluțiile Ministerului de Finanțe, Ministerul Administrației si Ministerului Comunicațiilor si  Tehnologiei  informației și să promoveze  conceptul EUDIS, ca fiind unul de succes pentru un județ.

 

Consider ca acest proiect deschide canalele de comunicare on-line cu cetățeanul, pentru a veni in sprijinul lui, având la baza infrastructura de comunicații optimizata,  securizată și permanent supusă actualizării

 

 

Declaratie dl Ion Mitu, Prefect Mehedinti :

 

 « Infrastuctura hardware și software pusă la dispoziție de EUDIS  permite o “comunicare” permanentă, transparentă și un  transfer  de informații. Mă voi implica în mod direct ca toate serviciile deconcentrate aflate sub coordonarea instituției prefectului să beneficieze de serviciile Eudis, aceasta pentru a se asigura o coordonare eficientă. Trebuie să folosim aceste soluții rapide și moderne de comunicare. Economisim astfel timp și bani. Facilitățile oferite de EUDIS ne oferă și soluțiile de rezolvare rapidă a problemelor și sugestiilor venite din partea cetățenilor. »

 

 

  « Scopul nostru în calitate de investitor în acest proiect a fost să avem o bună analiză la nivel de procese de lucru interne Administrației Publice și care să țină cont de actualizările legislative permamente, să optimizăm  <timpul de raportare>, <efortul de operare>, <să asigurăm transparența în relația cu cetățeanul>,<să asigurăm securitatea în back-office-ul administrației publice>, folosind toate resursele fizice și umane posibile . La 5 ani de la "start-ul" implementării, putem spune că  județul Mehedinți este printre primele județe digital-izate. În final, cei mai importanți beneficiari din administrație sunt cetățenii din județ, pentru care  muncesc împreună, într-o  singură echipă, atât angajații  Eudis cât și funcționarii publici din județ” declară Cornel Giurgea, CEO CG&GC IT SA

 

 

 

Despre CG&GC

 

CG&GC Intelligent Technology S.A este prezentă de 19 ani pe piața de IT&C din România și deține un portofoliu complet de proiecte și soluții integrate IT&C, cu un număr de peste 50 de certificări de personal și ale firmei, obținute de la parteneri de renume internațional, cum ar fi: Allied Telesis ,Microsoft, Fujitsu Siemens Computers, Lexmark, HP, Konica Minolta, Toshiba,  Panasonic, Vodafone, Bitdefender. Firma pune un mare accent pe gama de servicii dedicate clienților săi, cum ar fi: consiliere profesionistă în vederea achiziționării echipamentelor, analiza costului total de exploatare, service autorizat și mentenanță on site, consultanță financiară, analiza de business, consultanță resurse umane, securitate, comunicații, rețelistică, hardware și software.

 

Din octombrie 2007, Divizia Software a format o nouă companie, CG&GC Software Solutions SRL, care, la acest moment, deține un număr de 25 de specialiști: manageri de proiect, consultanți, analiști-

 

implementatori, dezvoltatori, cu un plan de afaceri, în anul 2008, de un milion de euro pentru servicii în domeniul consultanței și implementării de soluții software profesionale.

 

Filiale în 16 reședințe de județ: București, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj- Napoca, Constanța, Craiova, Dr.Tr.Severin, Galați, Iași, Oradea, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara, Tulcea.

 

 

Despre Allied Telesis

 

Fondat în 1987, Allied Telesis este membru al Grupului Allied Telesis, furnizor global de soluții de acces Ethernet/IP securizate și lider în dezvoltarea sistemelor IP Triple Play pe infrastructură de cupru și fibră optică. Platformele integrate POTs-to-10G de tip Access pentru servicii multiple iMAP și  iMG - intelligent Multiservice Gateways, alături de soluțiile avansate de switching,  routing și de transport bazat pe tehnologii WDM, permit operatorilor și furnizorilor de servicii, publici și privați, să dezvolte rețele scalabile și perfomante de tip Carrier pentru furnizarea serviciilor de date, voce și video asigurând o mare flexibilitate în configurare și un bun raport calitate-preț.

Allied Telesis

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C