.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) anunță achiziționarea în proporție de 100% a acțiunilor companiei Bizitek, cel mai important integrator de sisteme pentru susținerea afacerilor. Această achiziție va permite Ericsson să își întărească atât departamentul local de R&D, cât și poziția de lider în domeniul integrării de sisteme.

 

 

Bizitek va completa portofoliul de servicii al Ericsson cu o serie de competențe strategice dobândite din vasta experiență acumulată în domeniul sistemelor pentru susținerea afacerilor. Aceste noi competențe vor întări abilitatea Ericsson de a ajuta operatorii să răspundă provocării de a transforma rețelele în all- IP și de a optimiza propriile sisteme operaționale și de asistență.

 

 

În același timp, ca urmare a acestei tranzacții, Ericsson va putea oferi soluții end-to-end pentru operațiuni de plată, provizionare, facturare și pentru administrarea relațiilor cu clienții.

 

 

Anders Lindblad, președinte Ericsson Turcia și Israel, subliniază importanța încheierii acestui acord care întărește și  mai mult poziția de lider a Ericsson în domeniul serviciilor. „Această înțelegere reprezintă un moment istoric în cei 118 ani de prezență Ericsson în Turcia. Integrarea de sisteme este un domeniu cheie pentru Ericsson, în condițiile în care operatorii încep să implementeze din ce în ce mai multe programe de transformare a rețelelor”.

 

 

Murat Sahinoglu, directorul general al Bizitek, a declarat: „Suntem încântați să facem parte din grupul Ericsson, un grup dedicat dezvoltării viitoare a telecomunicațiilor atât în Turcia, cât și în restul lumii. În momentul în care am luat această decizie strategică, am fost convinși că sinergiile derivate din achiziție vor duce la crearea unor oportunități pentru angajații noștri, pentru clienți și chiar pentru întreg sectorul telecom.”

 

 

Mehmet Ali Tombalak, CEO al Probil Group Companies, a adăugat: „De când am fondat Bizitek în anul 2000, am colaborat strâns cu clienții și partenerii noștri ca să creăm o companie care să-și dovedească importanța la nivel local. Acum suntem încrezători că, sub îndrumarea Ericsson, Bizitek este pregătită să se dezvolte la potențial maxim.”

 

 

Conform acordului încheiat, toți cei 116 angajați ai companiei vor fi transferați în echipa Ericsson. Fuziunea celor două companii se va încheia în următoarele 12 luni.

 

 

Ericsson este cel mai important furnizor de servicii telecom pentru operatori și liderul industriei de sisteme de integrare a noilor servicii pentru consumatori și a proceselor de business ale operatorilor.

 

 

NOTA EDITORULUI

 

 

 

Ericsson Global Services

 

www.ericsson.com/ericsson/press/facts_figures/doc/global_services.pdf       

 

Conținutul multimedia al Ericsson este disponibil pe www.ericsson.com/broadcast_room

 

 

Ericsson este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de tehnologie și servicii pentru operatorii de telecomunicații. Lider de piață în domeniul tehnologiilor mobile 2G și 3G, Ericsson oferă servicii de comunicații și administrează rețele care servesc peste 250 de milioane de abonați. Portofoliul companiei cuprinde infrastructură pentru telefonie mobilă și fixă, precum și soluții broadband și multimedia pentru operatori, companii și dezvoltatori. Compania în joint-venture Sony Ericsson oferă consumatorilor dispozitive mobile personale cu funcții dintre cele mai complexe.

 

 

Ericsson  își materializează viziunea de a oferi „comunicații pentru toți” prin intermediul inovației, tehnologiei și soluțiilor sustenabile de afaceri. Activi în 175 de țări, cei peste 70.000 de angajați au generat, în 2008, venituri de 27 miliarde USD (209 miliarde coroane suedeze). Fondată în 1876 și având sediul la Stockolm, în Suedia, Ericsson este listată la Bursa Nordică OMX din Stockolm și pe NASDAQ.

Ericsson

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C