.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a anunțat un contract exclusiv cu 3 Italia care include un acord pe șapte ani de modernizare și îmbunătățire a rețelei existente WCDMA/HSPA cu tehnologii și arhitecturi Ericsson. Contractul mai include și extinderea înțelegerii existente pentru servicii de administrare a rețelei.

 

 

Printre previziunile acestui contract se numără modernizarea și actualizarea rețelei existente de acces mobile broadband, precum și celei de bază, transportul prin fibră optică și cel radio, nivelul de încărcare cu date, precum și sistemele și platformele dedicate serviciilor pentru clienți.

 

 

Înțelegerea extinde și contractul exclusiv de servicii de administrare încheiat în 2005, contract care cuprinde managementul integral al rețelei multi-vendor 3G deținute de 3 Italia, precum și cel al infrastructurii de telecomunicații IS&IT. Acest contract a fost prelungit pe o durată de 5 ani și are o valoare financiară mai redusă decât contractul anterior, ca rezultat al reducerilor obținute în urma contractării a terțe părți, precum și al implementării unui nou model de livrare de servicii, care permite sinergii la scară și la nivel de experiență în derularea operațiunilor. De asemenea, rețeaua optimizată este mai eficientă și are nevoie de un nivel mai redus de servicii de administrare. Inițial, costurile de tranziție și de transformare vor pune presiune asupra marginilor, dar profitabilitatea la nivelul întegului contract este satisfăcătoare.

 

 

Contractul combină modernizarea extensivă a tehnologiei și actualizarea rețelei cu îmbunătățiri ale proceselor operaționale și ale serviciilor de administrare, și vor furniza 3 Italia o rețea mobile broadband de clasă internațională și o excelentă eficiență operațională. La finele procesului de transformare și modernizare, rețeaua de mobile broadband a 3 Italia va fi implementată și administrată de Ericsson.

 

 

Vincenzo Novari, CEO al 3 Italia, a declarat: „Suntem încântați de colaborarea excelentă pe care o avem cu Ericsson. Această înțelegere a fost și va rămâne de referință pentru nivelul de inovație și dezvoltarea rețelelor de pe piața italiană. Prin intermediul acestui contract, trecem într-o nouă etapă de răspuns la cererile pe care consumatorii le au vizavi de conectivitate prin mobile broadband și servicii și, în același timp, creștem eficiența rețelei pe care o deținem în ceea ce privește ratele de trafic și calitatea experienței pe care o oferim clienților noștri.”

 

 

Cesare Avenia, Director al Diviziei Sud-Est Europene a Ericsson, spune: „Această înțelegere este o continuare a relației pe termen lung pe care o avem cu 3 Italia. Ea confirmă calitatea excelentă și încrederea în tehnologiile și serviciile noastre și prefigurează noi oportunități pentru industrie, într-un moment în care dinamismul și inovația sunt elemente cheie. Suntem mândri să oferim tehnologia, serviciile, expertiza și experiența noastră pentru transformarea rețelei de mobile broadband a 3 Italia.”

 

 

Această înțelegere vine în urma unei colaborări de lungă durată între Ericsson și 3 Italia, colaborare care a început în anul 2001, când 3 Italia a ales Ericsson ca partener principal în implementarea tehnologiei de bază 3G, și a continuat în 2005, când compania a optat pentru serviciile de administrare oferite de Ericsson pentru rețeaua sa multi-vendor și pentru infrastructura de telecomunicații IS&IT. Prin intermediul acestei propuneri de transformare ce vine în întmpinarea strategiei de dezvoltare a 3 Italia, Ericsson își întărește rolul de lider al industriei și de companie inovatoare în domeniu.

 

 

 

NOTA EDITORULUI

 

 

 

Conținutul multimedia al Ericsson este disponibil pe www.ericsson.com/broadcast_room

 

 

Ericsson este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de tehnologie și servicii pentru operatorii de telecomunicații. Lider de piață în domeniul tehnologiilor mobile 2G și 3G, Ericsson oferă servicii de comunicații și administrează rețele care servesc peste 250 de milioane de abonați. Portofoliul companiei cuprinde infrastructură pentru telefonie mobilă și fixă, precum și soluții broadband și multimedia pentru operatori, companii și dezvoltatori. Compania în joint-venture Sony Ericsson oferă consumatorilor dispozitive mobile personale cu funcții dintre cele mai complexe.

 

 

Ericsson  își materializează viziunea de a oferi „comunicații pentru toți” prin intermediul inovației, tehnologiei și soluțiilor sustenabile de afaceri. Activi în 175 de țări, cei peste 70.000 de angajați au generat, în 2008, venituri de 27 miliarde USD (209 miliarde coroane suedeze). Fondată în 1876 și având sediul la Stockolm, în Suedia, Ericsson este listată la Bursa Nordică OMX din Stockolm și pe NASDAQ.

Ericsson

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C