.

Fujitsu lansează  astăzi noul său portofoliu global de soluții de stocare  sub marca ETERNUS. Acesta pune la dispoziția clienților o gamă largă de soluții de stocare și protecție a datelor pentru orice tip de afacere.

 

Confirmându-și noua orientare către piața golbală, Fujitsu propune un portofoliu de soluții de stocare standardizat, ce intenționează să ofere clientelei sale în continuă creștere sisteme de stocare ETERNUS versatile, larg disponibile și de cea mai înaltă calitate.

 

Seriei ETERNUS i se alătură acum noile modele RAID entry-level ETERNUS DX60 și DX80, ce oferă noi caracteristici cum ar fi un consum mai redus de electricitate și o administrare simplificată a fișierelor, venind în întâmpinarea cerinței din ce în ce mai acute a întreprinderilor mijlocii de  îmbunătățire a redundanței datelor.

 

De asemenea, Fujitsu anunță lansarea  ETERNUS LT, un sistem entry-level de stocare pe bandă magnetică, și a  versiunii 4.1 a ETERNUS CS, cunoscut înainte sub denumirea de CentricStor VT, principala soluție de stocare virtuală pe bandă magnetică  destinată marilor centre de date. Ambele produse oferă clienților soluții practice de protecție a datelor, extinzând gama soluțiilor de arhivare și backup disponibile de la aplicațiile virtuale pe bandă magnetică pentru întreprinderi, până la soluții automatizate entry-level  extrem de  ieftine și eficiente. Noua versiune a ETERNUS CS  are  performanțe substanțial îmbunătățite și un hardware adus la zi. Prin nivelul ridicat de protecție a datelor și perfecta integrare a sistemelor pe disc și  bandă magnetică, ETERNUS CS este mai scalabil ca niciodată.

 

„În ziua de azi, organizațiile au nevoie de un partener IT care să le asigure o gamă largă de soluții de stocare sigure, dar și  inovatoare, care să-i ajute să facă față creșterii rapide a volumului de date și unor nevoi de administrare a informației  aflate într-o continuă  schimbare, spune Richard Villars, Vice President, Storage Systems and IT Strategies la IDC. „Prin intermediul mărcii ETERNUS, globalizarea portofoliului de stocare al Fujitsu va permite companiei să ofere clienților săi din întreaga lume  o gamă mai largă de soluții de stocare, backup și protecție a datelor.”

 

„Noile modele ETERNUS DX marchează  debutul prezenței noastre pe piața de stocare globală și continuă povestea de succes a  mărcii ETERNUS,” remarcă Dr. Helmut Beck, Vice President Storage Business la Fujitsu Tehnology Solutions. „Conformându-se principiilor directoare ale mărcii ETERNUS, noile modele oferă centrelor de date cea mai înaltă calitate, siguranță și flexibilitate.”

 

ETERNUS DX60 și DX80, noile produse din segmentul entry-level, se bazează pe generația anterioară de sisteme FIbreCAT SX60 și SX 80 și ETERNUS 2000, constituind un excelent exemplu al înaltei calități  a produselor noastre.

 

Ambele sisteme ETERNUS DX oferă disponibilitate, siguranță și viteză la un preț atractiv.  Modelele, scalabile de la 292 GB la 120 TB (DX80) au componente redundante și utilizează tehnologia Fibre Channel de  4, sau 8 GB/sec., propunând și un  număr de funcții noi ce asigură o mai mare disponibilitate și o mai rapidă recuperare a datelor, inclusiv opt imagini de backup (ce pot fi extinse până la 1024) ce permit crearea unor backup-uri rapide. Pe lângă toate acestea, un sistem  de criptare ușor de activat împiedică accesul neautorizat la datele confidențiale. Modelele seriei ETERNUS DX au și o funcție EcoMode, bazată pe tehnologia MAID (Massive Array of Idle Disks) ce permite unităților de stocare care nu mai sunt folosite (cum ar fi hard discurile rezervate backup-urilor zilnice) să fie închise pentru a conserva energia – funcție destinată centrelor de date „ecologice”.

 

 

Tehnologiile pe care le introducem impun noi standarde în privința fiabilității și a disponibilității

 

ETERNUS DX60 și DX80 protejează integritatea datelor de pe disc și din memoria cache prin intermediul Data Block Guard, o funcție ce poate detecta și corecta automat  coruperea datelor. În plus, în cazul unei întreruperi a alimentării cu electricitate, caracteristica CacheProtector a acestor sisteme rescrie conținutul memoriei cache a controller-ului RAID în memoria flash. Un condensator economisește curentul electric; spre deosebire de bateriile tradiționale, acesta se reîncarcă în numai câteva minute, permițând memoriei cache să fie folosită din nou foarte repede. Prin urmare, sistemul rămâne protejat în cazul unei pene de curent și revine la performanță maximă imediat ce alimentarea a fost reluată. Sistemele au și o nouă funcție de „Copie Redundantă”, ce intră în acțiune la primele semne  de avarie ale hardului, copiind automat datele de pe discul în chestiune. Ceea ce reduce drastic timpul de recuperare.

 

 

Ușor de instalat, ușor de administrat

 

O problemă ce dă multe bătăi de cap companiilor este complexitatea administrării infrastructurii  IT și timpul alocat acesteia. Sistemele ETERNUS DX oferă consumatorilor capacitate maximă de utilizare: un program de administrare preinstalat cu propria-i interfață grafică asigură o operare zilnică lejeră, lipsită de inconveniente – fără a necesita o pregătire specială din partea utilizatorilor.  În plus, programul ETERNUS SF simplifică administrarea și întreținerea sistemului de stocare, oferind, spre exemplu, un sistem de control centralizat al resurselor de stocare SAN/DAS/NAS și  sporind eficiența de operare.

 

 

Backup pe un mediu de stocare potrivit

 

ETERNUS DX60 și DX80 sunt echipate cu soluții de stocare SAS extrem de performante și cu hard discuri SAS nearline de mare capacitate. Alături de sistemele SSD ce vor fi disponibile în decursul acestui an, soluțiile oferă un set comprehensiv de opțiuni pentru administrarea datelor. Datele pot fi salvate pe mediul potrivit în funție de modul de utilizare necesar pentru îndeplinirea unor obiective precum costul, viteza, timpul de acces, durata de viață și accesibilitatea. Prin introducerea caracteristicii de migrare RAID, datele pot fi mutate în  timp real între diferitele rețele și hard discuri RAID.

 

Modelele ETERNUS DX au patru porturi, putându-se conecta la maximum 128 de servere într-o rețea SAN.  În prezent, aceste modele sunt livrate cu o interfață Fibre Channel, dar în curând vor dipune și de interfețe iSCSI și SAS.

 

Modelele ETERNUS DX60 și DX80 pot fi folosite pentru o mare varietate de aplicații, printre care și consolidarea stocării datelor și programe critice, cum ar fi accesul la bazele de date, sau e-mail, arhivarea și backupul.  Sunt ideale pentru utilizarea în medii de servere virtuale, cu platforme de infrastructură VMware VSphere și Microsoft Hyper-V.

 

 

Preț și disponibilitate:

 

Modelele ETERNUS DX60 și DX80 vor fi disponibile începând cu data de 1 iule 2009, pornind de la 3.800 de euro pentru configurația de bază.

 

 

Imagini de presă disponibile la:

 

http://mediaserver.ts.fujitsu.com/ms/go.cfm?itemid=30248&jumpfactor=18

 

 

Despre Fujitsu

 

Pe piața mondială actuală, Fujitsu este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții IT pentru mediul de afaceri. Cu aproximativ 175.000 de angajați ce deservesc clienți din 70 de țări, Fujitsu îmbină o rețea globală de specialiști în sisteme și servicii, cu echipamente de calcul și comunicații extrem de fiabile și tehnologii avansate pentru a oferi soluții competitive clienților săi. Sediul central din Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) raporteaza castiguri de aproximativ 4,6 bilioane de yeni (47$ miliarde) pentru sfârșitul anului fiscal, 31 martie 2009. Pentru mai multe informații vizitați: www.fujitsu.com

Fujitsu

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C