.

KLM si IBM au anuntat faptul ca KLM Royal Dutch Airlines a devenit prima companie de transport aerian care utilizeaza cel mai nou software IBM ce ruleaza pe mainframe-uri System z pentru prelucrarea in timp real a unui numar ridicat de operatiuni cum ar fi rezervarea zborurilor. Ca urmare, calatorii beneficiaza de un proces securizat de eliberare a biletelor de calatorie precum si de informatii referitoare la zboruri ori de cate ori au nevoie.

 

 

Compania KLM, care asigura servicii de transport pentru peste 23 milioane de pasageri in fiecare an, utilizeaza o noua versiune a software-ului IBM ce ruleaza pe mainframe-uri extrem de performante (software numit "z/Transaction Processing Facility" sau z/TPF) pentru a gestiona baza de date a pasagerilor, informatiile legate de zboruri si sistemul de administrare a rezervarilor.

 

 

Z/TPF este utilizat pe scara larga in cadrul sectorului public, bancar/financiar si de transport din toata lumea, datorita capacitatii sale de a prelucra pana la zeci de mii de tranzactii pe secunda, operatiuni realizate de sute de mii de utilizatori finali.

 

 

„Managementul volumului ridicat de operatiuni, gradul ridicat de securitate si disponibilitate, timpul rapid de raspuns, eficienta costurilor si un mediu deschis de dezvoltare sunt toate extrem de importante pentru noi”, a afirmat Sven Postma, vicepresedinte ICT Operations, KLM Royal Dutch Airlines. „Mainframe-ul IBM System z impreuna cu z/TPF contribuie la consolidarea pozitiei noastre de lideri ai industriei aeriene, lucru care ne face sa fim increzatori in ceea ce priveste capacitatea noastra de a raspunde cerintelor clientilor si pe viitor”.

 

 

KLM a profitat de multe din beneficiile z/TPF, realizand inclusiv modernizarea platformei de dezvoltare printr-un mediu Linux bazat pe standarde deschise. KLM foloseste in intreaga companie pachetul software care poate rula pe orice tip de platforma, pentru a beneficia de pe orice sistem de acelasi set de abilitati necesare pentru dezvoltarea de aplicatii de inalta performanta in vederea prelucrarii diferitelor tranzactii.

 

 

Decizia KLM de a migra catre z/TPF a fost una usoara, data fiind abilitatea z/TPF de a se adapta cu usurinta la cerintele sistemelor pe care este implementat, posibilitatea de a adopta SOA pentru integrarea si dezvoltarea de aplicatii flexibile utilizate in cadrul companiei si datorita beneficiilor aduse de catre TPF modelului financiar si de business al KLM.

 

 

KLM considera ca investitia in sistemul de management al zborurilor, impreuna cu adoptarea standardelor deschise pentru a sustine dezvoltarea actuala si ulterioara, va integra sistemul de prelucrare al diferitelor operatiuni in cadrul mediilor IT orientate pe servicii.

 

 

Despre KLM

 

 

Pentru mai multe informatii referitoare la compania aeriana, va rugam vizitati http://www.klm.com.

 

 

Despre IBM

 

 

Pentru mai multe informatii referitoare la IBM System z, va rugam vizitati http://www-03.ibm.com/systems/z/

KLM

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C