.

 

 

 

 

Realizând un progres semnificativ în convergența dintre comunicații și computing, Intel Corporation și Nokia își unifică binecunoscutele lor platforme software Moblin și Maemo. Această inițiativă va crea o platformă unificată bazată pe Linux, ce va rula pe numeroase platforme hardware dintr-o gamă largă de dispozitive de calcul, incluzând computere mobile de dimensiunea unui buzunar, netbook-uri, tablet PC-uri, telefoane media, sisteme de tip connected TV și in-vehicle infotainment.

<!--
--><!--
--><!-- BBelements one2many Position: Chip.ro(11416) / Content(2) / Rectangle(1) / Rectangle 300x250(7) --><!-- HowTo: Place this code into the html page there the ad should appear. --><!--

--><!--

--><!--

-->

<!-- -->

Denumită MeeGo, platforma software deschisă va accelera inovația din industrie și timpul de lansare pe piață, pentru generarea cât mai multor aplicații și servicii bazate pe Internet, precum și a unor experiențe de utilizare extraordinare. Se estimează că primele dispozitive bazate pe MeeGo, create de Nokia și alți producători, vor fi lansate până la sfârșitul acestui an. Anunțul de astăzi întărește relația dintre Nokia și Intel și extinde vasta colaborare strategică stabilită de cele două companii în iunie 2009. Intel și Nokia invită acum comunitățile globale din jurul platformelor Maemo and Moblin, precum și companiile din industriile de comunicații și computing, să adere la MeeGo. „Viziunea noastră de comunicare fără limite între dispozitivele de computing de acasă, din mașină, de la birou sau chiar din propriile buzunare, face astăzi un mare pas înainte, prin introducerea MeeGo", a spus Paul Otellini, Președinte și CEO Intel. „Este un progres esențial în evoluția relației noastre cu Nokia. Unificarea celor două resurse într-o platformă open source este critică pentru a putea oferi o experiență uimitoare pe o gamă largă de dispozitive, precum și pentru a câștiga sprijinul industriei".

 

http://www.chip.ro/stiri/intel_si_nokia_isi_unifica_platformele_software_pentru_a_crea_meego.html

Chip

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C