.

 

·         Module Ericsson de broadband mobil 3G pentru routerele Netgear

·         Acces la Internet eficient din punct de vedere al costurilor pentru locații fără infrastructură de Internet prin cablu

·         Acces la Internet din autobuz, tren, mașină sau ambarcațiune

 

Netgear este una dintre cele mai importante companii de pe piața mondială de routere dedicate rețelelor de acasă sau companiilor mici și mijlocii. Ericsson (NASDAQ:ERIC) va furniza module de broadband mobil pentru Netgear.

Conexiunile mobile pentru routere devin tot mai populare în multe țări, fie ca modalitate de backup, fie ca alternativă la acess prin cablu la Internet broadband. Parteneriatul dintre Ericsson și Netgear își propune să extindă piața de broadband mobil în direcția unor noi segmente de aplicații și utilizatorii, ajutându-i astfel pe operatorii de telefonie mobilă să obțină venituri mai mari pe măsură ce consumatorii descoperă tot mai multe argumente să folosească rețele 3G ca suport pentru multiple aplicații de date.

Michael Clegg, vicepreședinte și director general Netgear Service Provider, a declarat: „Ne bucurăm să colaborăm cu Ericsson, lider mondial de piață în domeniul tehnologiei pentru broadband mobil 3G. Această colaborare ne ajută să ne consolidăm poziția în relația cu operatorii de telefonie mobilă, iar platforma mobilă pe care o construim va putea fi îmbunătățită și extinsă cu mai multe caracteristici. Este, cu siguranță, un parteneriat avantajos pentru ambele părți”.

Mats Norin, head of Mobile Broadband Modules în cadrul Ericsson, a adăugat: „Routerele care oferă conectivitate broadband mobil prin tehnologie HSPA prezintă o serie de oportunități noi de dezvoltare pentru segmentele de tehnologie pentru acasă sau pentru birouri mici SoHo (Small office Home office), precum și pentru utilizatorii mobili. Suntem bucuroși ca, prin intermediul routerelor Netgear, să putem implementa conectivitate broadband mobilă pe un nou segment de piață.”

Noul router Netgear combină tehnologia HSPA cu standardul wireless 802.11n și cu o rețea LAN bazată pe Ethernet. Acesta oferă viteze de 270 Mbps prin LAN wireless și include o aplicație firewall complet funcțională. Echipamentul permite, de asemenea, descărcarea mai rapidă a unor fișiere de dimensiuni mari și garantează playback media în timp real pentru filme, fotografii în format digital și fișiere MP3.

Tehnologia de broadband mobil 3G/HSPA este implementată în peste 300 de rețele din mai mult de 130 de țări. Pe lângă infrastructură și servicii de administrare a rețelei, Ericsson oferă și module de broadband mobil pentru HSPA. Până în acest moment, Ericsson a anunțat oficial încheierea unor acorduri cu LG, Toshiba, Dell, Lenovo și Sony.

Noul router cu 3G radio a fost prezentat la standul Ericsson din cadrul evenimentului GSMA Mobile World Congress, desfășurat luna trecută la Barcelona.

Ericsson

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C