.

 

Star Storage, leader in solutii pentru stocare, arhivare si management al informatiilor (date si documente), anunta lansarea serviciilor de salvare a datelor la distanta pe benzi virtuale pentru orice organizatie in care se pune accent pe gradul de disponibilitate, scalabilitate si fiabilitate al datelor critice. Serviciul de protectie a datelor Virtual Tape Vaulting este oferit de Star Storage pentru a ajuta companiile medii si mari din domeniile financiar-bancar, retail, telecomunicatii, utilitati si nu numai, in planificarea, proiectarea, implementarea, integrarea, administrarea și optimizarea infrastructurii de stocare pentru backup, în funcție de nevoia existentă la un moment dat.

 

„Tinand cont de contextul economic actual, am dezvoltat serviciul Virtual Tape Vaulting plecand de la cateva aspecte foarte importante pentru companii: reducerea costurilor operationale, cresterea ROI, concentrarea pe „core business”, securitatea datelor, respectarea reglementarilor legale (Legea 135/2007 privind arhivarea documentelor in forma electronica) si nu in ultimul rand oferirea unor servicii adaptate fiecarei organizatii. Eliminam astfel costurile aferente stocarii fizice (spațiu, echipamente, administrare și servicii de mentenanță și suport hardware) sau cele generate de mutarea benzilor magnetice pentru asigurarea continuitatii operationale, prin salvarea si pastrarea datelor salvate pe benzi virtuale in Centrul de Date Star Storage - Tier 3.

 

Spre exemplu, pe baza tehnologiilor de deduplicare si compresie a datelor inainte de replicare, maximizam utilizarea legaturilor de date si reducem in acelasi timp ferestrele de back-up. Sunt reduse de asemenea ferestrele de restaurare a datelor in caz de dezastru (respectarea RTO), in acelasi timp asigurand securitatea datelor prin criptarea acestora si folosirea retelor VPN pentru transferul intre diferite locatii. Trebuie sa mentionez ca prin intermediul serviciilor Vitrual Tape Vaulting companiile isi pot dimensiona si contracta spatiul de stocare in mod dinamic, in functie de nevoia existenta la un moment dat, de nivelul de performanta dorit, gradul de disponibilitate ce trebuie asigurat sau numarul de sucursale pentru care se doreste centralizarea salvarilor de date” declara Viorel Delinschi, Business Development Manager in Star Storage.

 

Serviciile de replicare a datelor salvate pe biblioteci de benzi virtuale (VTL – Virtual Tape Library), in Centrul de Date Star Storage sunt impertite in trei categorii principale:

§  VTL on Virtual Machine – VTL instalat pe o masina virtuală (Ex. VMware) cu o capacitate de stocare utila de pana pana la 4TB

§  VTL Dedicated Appliance – echipament VTL dedicat avand capacitate de stocare utilă de peste 4TB (conectivitate Fibre Channel sau iSCSI)

§  VTL Clustered Dedicated Appliance – echipamente VTL dedicate in configuratie de tip cluster, pentru inalta disponibilitate si performanta ridicata, avand capacitate de stocare utila de peste 4TB (conectivitate Fibre Channel sau iSCSI)

Star Storage imbina eficient resursele unei echipe de profesionisti cu cele mai noi resurse tehnologice si experienta operationala rezultata din parteneriatele cu dezvoltatori de top la nivel mondial cum ar fi EMC, FalconStor, Quantum pentru a ajuta organizatiie in analiza, implementarea, integrarea si managementul eficient si dinamic al infrastructurii de stocare pe benzi virtuale în funcție de cerintele existente la un moment dat.

Centrul de Date Star Storage este un mediu flexibil si scalabil, suprafata initial lansata fiind de peste 800 mp, oferind toate facilitatile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) in concordanta cu cerintele standardelor internationale in vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) si Uptime Institute. Centrul de Date Star Storage ofera facilitati redundante pentru furnizarea de energie electrica (UPS si electroalimentare de urgenta cu generatoare diesel), sistem de climatizare si control al mediului precum si sisteme avansate de securitate, protectie antiseismica si prevenire / stingere incendiu. Sistemele de securitate si control sunt organizate cu sisteme de acces pe baza de autentificare biometrica si cartela de proximitate, monitorizare video si sisteme avansate de detectie a intruziunilor. Centrul de Date beneficiaza de prezenta principalilor furnizori nationali de servicii de date si Internet.

Despre Star Storage - The Information Management Company

 

Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, leader in solutii solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii (date si documente) in Romania. Cu peste 10 ani de experienta pe piata din Romania Star Storage si-a dezvoltat un portofoliul de solutii si servicii construit pe principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viata al documentelor. In cadrul celor 5 divizii de business dezvoltate compania ofera servicii externalizate de output management (productie documente), servicii externalizate de input management (servicii externalizate de arhivare electronica si externalizare a proceselor bazate pe documente), servicii externalizate de protectie si gestiune a datelor / aplicatiilor, solutii pentru infrastructura si solutii de business.

 

 

 

Star-Storage

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C