.

 

Cisco a anunțat continuarea inovațiilor în centrele de date și lansarea noilor oferte pentru portofoliul său Data Center 3.0, proiectat să scadă costurile și complexitatea asociate infrastructurii IT, să ofere suport mai bun pentru virtualizarea în centrul de date, și să îmbunătățească agilitatea afacerii pentru a livra avantaje competitive strategice.

 

Piesa de rezistență a lansării este a doua generație a Cisco Unified Computing System™, care accelerează și mai mult beneficiile virtualizării, oferind o arhitectură de calcul de performanță ridicată, ce reunește resurse de calcul, de rețea, acces la stocare și resurse de virtualizare într-un sistem unic, eficient din punct de vedere energetic. Serverele de generație următoare cu două și patru socketuri ce sunt adăugate portofoliului Unified Computing System oferă până la 50 la sută mai multe nuclee de procesare, 300 la sută mai multă performanță pentru aplicații, și de patru ori mai mult spațiu pentru memoria standard, fiind platforma ideală pentru cele mai multe sarcini de lucru corporative. Compania a extins și portofoliul Cisco Nexus™ cu produsele Nexus 2248 și Nexus 2232, livrând capacitate de 10-Gigabit Ethernet centrului de date în soluții eficiente din punctul de vedere al costurilor și lider în industrie.

 

Cu aceste inovații, arhitectura Cisco pentru centrul de date livrează:

   Până la de patru ori mai multă capacitate de calcul în același spațiu, comparat cu serverele Cisco Unified Computing System din prima generație;

   Până la de patru ori lățimea de bandă în același spațiu ca șasiul existent, comparat cu prima generație a Cisco Unified Computing System;

   Până la 92 la sută mai puține puncte de management decât au rețelele învechite;

   Până la 30 la sută mai mult tranzit pentru aplicații folosind Cisco Virtualized Interface Card;

   Consolidare mai mare a bazei de date cu până la 76 la sută folosind extensia de memorie Cisco;

   Consum de energie redus cu până la 10 la sută, comparat cu configurații similare oferite de competiție.

 

Aceste rezultate se traduc printr-o infrastructură cu întindere și complexitate reduse, costuri semnificativ scăzute, și o agilitate îmbunătățită a afacerii. Ca urmare, companiile și organizațiile din întreaga lume adoptă arhitectura Cisco pentru centrul de date.

 

Detalii:

 

Cisco UCS Manager permite integrare software mai rapidă

   Cisco a adăugat suport în cadrul Cisco Developer Network pentru companii care dezvoltă folosind UCS Manager XML API. Dezvoltatorii au acum acces online la unelte de ajutor, clipuri video de pregătire, mostre de cod, forumuri și la Unified Computing System labs pentru dezvoltare și testare;

   Folosind UCS Manager XML API, dezvoltatorii pot accesa o mulțime de puncte de interfață: peste 9000 de parametrii administrabili;

   Datorită acestui mediu foarte accesibil, Cisco Unified Computing System are acum o comunitate de dezvoltatori care crește cu rapiditate;

   Cisco lucrează îndeaproape cu furnizori de sisteme de management precum BMC, CA, HP, Microsoft și VMWare pentru a oferi soluții integrate cu Cisco UCS Manager;

   Datorită abordării sale de a oferi un API deschis și datorită strategiei susținute de parteneriate, Cisco răspunde majorității uneltelor de provizionare folosite astăzi.

 

Adăugări și îmbunătățiri aduse portofoliului Cisco Data Center 3.0

 

   Serverele Cisco de generație următoare Unified Computing System M2 B-Series și C-Series cu două socketuri se bazează pe noua serie de procesoare Intel® Xeon® 5600. Având cu 50% mai multe nuclee de procesare și memorie cache, combinate cu memoria extinsă și rețeaua sensibilă la virtualizare oferite de Cisco, serverele de generație următoare livrează cea mai bună eficiență și scalare operațională din clasa lor. Noile servere se livrează de la sfârșitul lui martie.

 

   Serverele Cisco Unified Computing System B-Series și C-Series cu patru socketuri sunt oferte noi disponibile în trimestrul 3 al anului fiscal 2010 care completează portofoliul Cisco. Încorporând noile procesoare Intel® Xeon® 7500, serverele vor avea performanțe de trei ori mai bune comparate cu sistemele tradiționale cu patru socketuri, având o capacitate a memoriei dublă și o creștere de nouă ori a lățimii de bandă a memoriei. Noile servere folosesc arhiectura inovativă de calcul unificat oferită de Cisco și management simplificat pentru a livra o alternativă sigură eficientă din punct de vedere al costurilor la sistemele bazate pe arhitecturi RISC.

 

   Noua arhitectură Cisco FEX-link, încorporată atât în Cisco Nexus cât și în Cisco Unified Computing System Fabric Extenders, oferă punte de acces la server deschis, flexibil, care acum suportă orice infrastructură cu 100Mb, 1Gb și 10Gb Ethernet, Fibre Channel nativ precum și Fibre Channel pe Ethernet (FCoE), InifiniBand pe Ethernet, iSCSI și NAS. Cisco FEX-link simplifică administrarea și este suportat acum de Cisco Unified Computing System și de Cisco Nexus 5000 Series, devenind disponibil în curând și pe switchurile din seria Nexus 7000. În plus, arhitectura FEX-link va permite Cisco Unified Computing System să ofere până la 160Gb de lățime de bandă per blade în anul următor.

 

   Noua generație de extinzătoare de infrastructură Cisco Nexus - Nexus 2248 și Nexus 2232, oferă managerilor IT flexibilitate și scalabilitate crescute pentru medii eterogene, și reduc cablarea cu până la 70%, energie și răcirea cu până la 30%, și cheltuielile capitale cu până la 40%.

 

   Managerii IT pot reduce consumul energetic din centrul de date cu până la 10% comparat cu sisteme configurate identic, folosind arhitectura superioară a Cisco Unified Computing System. Unind puterea de calcul cu rețeaua, sunt necesare mai puține componente, și performanța superioară a sistemului permite consolidarea pe mai puține sisteme. Infrastructura unificată, fluxul de aer cu eficiență ridicată, și DIMM-urile de 1.35V de la Samsung ajută la reducerea consumului de energie. Tehnologia pentru memorie DDR3 pe 40nm de la Samsung poate de asemenea să extindă scalabilitatea, eficiența și performanța totală.

 

Cisco UCS Manager ajută la crearea unor centre de date mai verzi: Noile procesoare Xeon® 5600 de la Intel permit o mai bună administrare energetică a procesorului, totuși managerii IT nu au dorit să folosească soluții de control al energiei centrate pe hardware pentru că le lipsește vizibilitatea în aplicațiile care rulează pe acel hardware, și ar putea, din greșeală, să încetinească aplicații critice. Folosind UCS Manager, administratorii IT pot acum să lege politicile energetice și de răcire cu UCS Service Profiles în mod inteligent. Folosind această inovație, personalul IT

   poate alinia consumul energetic cu cerințele sarcinii de lucru, furnizând capacitate în mod dinamic într-un mod foarte simplu. Managerii IT pot acum să implementeze cu încredere politici energetice pentru a crea centre de date mai verzi, fără teamă sau impact negativ asupra aplicațiilor afacerii.

 

   Noul Cisco Nexus 1010 Virtual Services Appliance suportă mediile de virtualizare cu performanță și disponibilitate îmbunătățite, și cu servicii flexibile.

 

   Noul Cisco MDS 9148 Multilayer Fabric Switch este optimizat pentru spațiu și energie, cu 48 de porturi 8GB Fibre Channel per unitate de rack, oferind cea mai mare densitate a lățimii de bandă din industrie. Noul switch oferă flexibilitate pentru mediile de servere virtuale, securitate și disponibilitate de nivel enterprise, plus scalare facilă și eficientă din punct de vedere al costurilor de la 16 la 48 de porturi folosind licențe de upgrade la cerere pentru opt porturi. Noile legături Fibre Channel 8GB pentru acces la server au fost de asemenea adăugate la Nexus 5000 Series și la UCS 6100 Series.

 

   Cisco Services: Cisco introduce un portofoliu actualizat de Servicii de Virtualizare pentru a ajuta companiile să adopte și să integreze cu succes soluțiile Cisco pentru centre de date, incluzând Cisco Unified Computing System, astfel încât să poată realiza mai rapid beneficiile arhitecturii Data Center 3.0. Capabilitățile extinse de servicii pentru aplicații oferite de Cisco, furnizate împreună cu partenerii noștri, ajută companiile să-și migreze aplicațiile de la arhitecturi învechite către o arhitectură de calcul unificată.

 

Citate relevante:

 

“Cisco este hotărât să livreze inovații arhitecturale și valoare clienților noștri, în același timp crescând implicarea partenerilor noștri în acest proces”, a spus Sni Jiandani, Vice Președinte, Cisco Server Access and Virtualization Technology Group. “Inovațiile Cisco Unified Computing System, precum expansiunea memoriei și Virtualized Network Interface Card, combinate cu puterea procesoarelor Intel Xeon 5600, au făcut ca Cisco Unified Computing System să fie platforma lider pentru rularea celor mai importante aplicații de afaceri.”

 

Despre Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente și soluții pentru rețele de comunicații, ce transformă modalitățile în care oamenii interacționează, comunică și colaborează, sărbătorește anul acesta 25 de ani de inovație tehnologică, excelență operațională și responsabilitate socială corporatistă. Informații despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru știri, vă rugăm vizitați http://newsroom.cisco.com.

 

 

Cisco

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C