.

 

Maguay, companie ce activează pe piața din România ca furnizor de soluții complete în segmentul IT, lansează astazi noile servere din linia PowerServer, cu procesoare din seria Intel Xeon 7500, simultan cu lansarea în România a acestor procesoare pentru server, fabricate de Corporația Intel.

 

Noul Maguay PowerServer ER4 cu procesoare Xeon din seria 7500 lansat astăzi este atât de performant, încât poate înlocui 20 de servere uniprocesor din oricare Data Center. Un singur PowerServer! Cantitatea de memorie maximă a crescut la cote fără precedent: o configurație cu patru procesoare Intel Xeon 7500, așa cum este Maguay PowerServer ER4, poate suporta până la 512GB de memorie. Performanțele noului PowerServer sunt incomparabil mai mari decât cele ale vechilor PowerServere, lucru explicat de arhitectura Intel Nehalem.  

 

După ce anul trecut Intel a completat rând pe rând majoritatea seriilor de procesoare Xeon cu noi membri cu arhitectura Nehalem, astăzi a venit rândul procesoarelor Xeon din seria 7XXX să primească noii membri cu cea mai nouă și mai performantă arhitectură, ocazie cu care Intel finalizează complet trecerea tuturor procesoarelor Xeon la acestă arhitectură. După cum a reieșit deja cu ocaziile lansărilor anterioare, arhitectura Nehalem de la Intel produce un salt al performanțelor mult mai spectaculos decât cel inițial așteptat, iar facilitățile inteligente introduse în această arhitectură oferă o nouă perspectivă asupra puterii de calcul aflată la dispoziție.

 

De acestă dată, noile procesoare Intel Xeon 7500 aduc beneficii noi, cum ar fi accesarea memoriei pe o lățime de bandă de opt ori mai mare, sau scalabilitatea configurației – care este fără precedent: procesoarele Intel Xeon 7500 pot lucra pe platforme proiectate de la 2 procesoare, până la 256 de procesoare. Maguay lansează astăzi, simultan cu lansarea procesoarelor Intel Xeon 7500, primul PowerServer care le folosește. Powerserver ER4 este noul vârf al performanței între serverele Maguay. În același timp, Maguay PowerServer ER4 reprezintă o premieră, pentru că este primul server construit cu procesoarele Intel Xeon 7500 produs în România și totodată prezentat în România.

 

 

Adresate companiilor medii și mari, serverele
Maguay includ toate aceste noi facilități și fac dovada expertizei tehnice avansate, certificate de companii precum Intel sau Microsoft. Noul PowerServer ER4 va fi disponibil spre vânzare în cursul lunii iunie. Împreună cu serverele sale
Maguay oferă o platformă completă de servicii, produse hardware și software care vin să completeze oferta pentru soluții complete de infrastructură IT, comunicare și colaborare, securitate, stocare și back-up date.

 

Configurația PowerServer-ului lansat astăzi de Maguay este:

PowerServer ER4 – server tip quad-procesor cu suport pentru Xeon 75xx, 512GB DDR3 maxim instalabili în 64 sloturi, 6 x SATA 2.0 / 8 x SAS/SATA hot-swap, 6G SAS RAID HBA cu RAID hardware, 11 sloturi PCI (incluzând 1 slot pentru SAS RAID), 2 x Dual Gigabit Ethernet, 4 ventilatoare hot-swap / 8 ventilatoare hot-swap redundante, 2 x 850W PSU, high efficiency, opțional 4 PSU redundante 3+1 / 2+2, opțional Intel Remote Management Module.

 

“Serverul este centrul structurii IT dintr-o companie. Serverele
Maguay PowerServer construite cu noua platformă Intel Nehalem rămân la același “down-time” maxim de 0.01% la nivel de an, adică mai puțin de 3 ore de nefuncționare (2.7 ore) în 3 ani de zile. Acestă valoare este potrivită perfect cu orientarea serverelor
Maguay PowerServer, și anume segmentul mission-critical al unei companii mijlocii sau mari.”, a declarat
Eduard Pughin, Manager Operațional
Maguay.

 

“Serverele
Maguay sunt produse consacrate pe piața românească. Noile servere
Maguay PowerServer, bazate pe procesoarele Intel Xeon 7500, reprezintă soluția optimă pentru operațiunile de cea mai mare importanță ale unei companii. Pe lângă saltul imens al performanței, noile platforme eficientizează și reduc costurile de operare pentru infrastructura IT hardware. În plus, cele 16 thread-uri pe procesor oferă siguranța de a avea tot timpul cele mai critice operațiuni gata la timp.”, a adăugat
Eduard Pughin.

 

Tot cu acestă ocazie, seriile de servere Maguay eXpertServer au cunoscut o reîmprospătare. Astfel, în configurațiile acestora au fost introduse procesoarele Intel Xeon 56XX (cea mai nouă iterație a arhitecturii Nehalem pentru seria de procesoare Intel Xeon 5000, cu nume de cod Westmere), precum și noi revizii ale plăcilor de bază, pentru a asigura acomodarea noii serii de procesoare.

 

 

Despre Maguay

Înființată în 1997, Maguay a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 12 milioane euro. Prioritatea noastră  pentru 2010 este creșterea eficienței economice și consolidarea poziției de leader al pieței  locale de servere, în paralel cu o extindere a competențelor.

Acumularea unui nivel ridicat de expertiză a permis companiei îndeplinirea condițiilor de certificare impuse de programe de parteneriat: Intel Channel Partner Premier Member, Microsoft Direct OEM si Gold Certified Partner și Symantec Gold Partner. Maguay are implementat un sistem de management integrat calitate – mediu ISO 9001 + ISO14001 și este certificată de TUV Thüringen.

Maguay a obținut in noiembrie 2008, eticheta ecologică europeană din partea Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, fiind prima firmă românească din domeniul IT care deține această certificare, pentru toate notebook-urile și sistemele produse.

Maguay a realizat proiecte de infrastructură complexe pentru companii ca Interbrands Marketing & Distribution, Augsburg International, G4S / Group for Securicor,  sau Conpet SA.

 

Maguay oferă pieței românești o paletă completă de sisteme IT sub marcă proprie înregistrată – începând de la cele mai mici notebook–uri, continuând cu stații desktop pentru birou sau pentru jocuri și până la cele mai performante servere Intel cu 16 nuclee de procesare.

Maguay

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C