.

 

Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anunțat rezultate financiare record pentru trimestru întâi, încheiat la 31 martie 2010.

 

„Am obținut rezultate record în primul trimestru, atingând previziunile noastre atât pentru venituri, cât și pentru câștigurile per acțiune, obținând o creștere puternică în toate regiunile”, a declarat Gil Shwed, președinte și CEO Check Point Software. „Software Blade Architecture de la Check Point continuă să influențeze cota pentru blade-urile de software, ajutând la obținerea veniturilor din servicii. Având în vedere aceste rezultate excelente, am obținut lichidități din acțiuni în valoare de 218 milioane $ pentru acest trimestru și acum avem balanțe de casă care depășesc 2 miliarde $.”, a  mai spus Shwed.

 

·         Venituri totale: 245,1 milioane $, cu o creștere de 26% în comparație cu 195 milioane $ în primul trimestru al anului fiscal 2009.

·         Venitul operațional GAAP: 115,9 milioane $, cu o creștere de 26% comparativ cu 92,3 milioane $ în același trimestru al anului 2009. Venitul operațional GAAP din primul trimestru al anului 2010 a inclus amortizarea suplimentară dată de taxele nete pentru bunurile materiale în valoare de 3,3 milioane $ - achiziția dispozitivelor de securitate de la Nokia, care a fost finalizată în al doilea trimestru a anului 2009.

·         Venitul operațional non- GAAP: 137,6 milioane $, cu o creștere de 26% de la an la an, în comparație cu 109,0 milioane $ în primul trimestru al anului fiscal 2009. Limita operațională non- GAAP a fost de 56%, la fel ca în același trimestru al anului 2009.

·         Venitul net și câștigurile per acțiune diluată – GAAP: Venitul net GAAP a fost de 98 milioane $, cu o creștere de 21% în comparație cu 80,9 milioane $ în primul trimestru al anului 2009. Câștigurile per acțiune diluată GAAP au fost de 0,46 $, cu o creștere de 21% comparativ cu 0,38 în același trimestru în 2009. Venitul net GAAP în primul trimestru al anului fiscal 2010 a inclus amortizarea suplimentară a taxelor nete pentru bunuri materiale în valoare de 3,3 milioane $ (care au reprezentat 0,02 $ în câștiguri per acțiune diluată – GAAP) – legat de achiziționarea dispozitivelor de securitate de la Nokia, care a fost finalizată în al doilea trimestru al anului 2009.

·         Venitul net și câștigurile per acțiune diluată – Non-GAAP: Venitul net non-GAAP a fost de 116,8 $, cu o creștere de 22% în comparație cu 95,5 $ în primul trimestru a anului 2009, iar câștigurile per acțiune diluată – Non-GAAP au fost de 0,55, cu o creștere de 22% în comparație cu 0,45 $ în același trimestru al anului fiscal 2009.

·         Venituri întârziate: la 31 martie 2010 aveam venituri întârziate de 419,8 milioane $, cu o creștere de 29% comparativ cu 325 milioane la 31 martie 2009.

·         Lichidități din acțiuni: 217,8 milioane $, cu o creștere de 27% în comparație cu 171,8 milioane $ în primul trimestru al anului 2009.

·         Programul de răscumpărare al acțiunilor: În primul trimestru al anului 2009, Check Point a răscumpărat 1,5 milioane de acțiuni, la un cost total de 50 milioane $.

 

 

 

De la începutul anului, Check Point a lansat o serie de produse și tehnologii noi:

 

Soluția Check Point pentru Prevenirea Pierderii de Date (DLP) – o soluție bazată pe rețea care ajută afacerile să schimbe accentul în ceea ce privește pierderea de date, de la detecție la prevenire prin protejarea prealabilă a informațiilor sensibile – regulamente, informații confidențiale și private – ferindu-le de pierderi accidentale.

 

Noua SmartEvent Software Blade – o soluție de management unificat al securității pentru vizibilitate în timp real la nivelul mai multor sisteme de securitate, inclusiv Firewall, Prevenirea Intruziunii (IPS), Prevenirea Pierderii de Date (DLP) și puncte de lucru finale.

 

Îmbunătățirea semnificativă a performanțelor programelor antivirus și a filtrării adreselor URL – utilizarea unei tehnologii de lucru în flux crește spectaculos performanța software blades, iar porțile de securitate Check Point sunt actualizate fără niciun cost adițional. În plus, Check Point a extins tehnologia sa brevetată de accelerare SecureXL și la dispozitivele UTM-1, crescând semnificativ performanța echipamentelor de tip firewall.

 

Check Point Abra – o soluție pentru un mediu de lucru virtual sigur, care se instalează de pe un stick USB criptat și  care oferă companiilor o alternativă sigură și convenabilă pentru asigurarea accesului la rețea a PC-urilor terțe.

 

Criptare automată ZoneAlarm DataLock pentru întreprinderi mici și consumatori – echipat cu autentificare pre-boot, ZoneAlarm DataLock previne accesul utilizatorilor neautorizați la informațiile stocate, criptează automat tot conținutul hard drive-ului pentru a proteja datele private confidențiale de pe laptopuri și agende electronice.

 

 

De-a lungul primului trimestru, Check Point a câștigat o serie de premii și distincții în industrie:

 

Pentru a șasea oară, Check Point a câștigat premiul „SC Magazine Reader Trust Award for Best Enterprise Firewall”. În Marea Britanie, Check Point a primit un important premiu de la CRN: “Security vendor of the year”.

 

În regiunea Asia Pacific, Check Point a câștigat cinci premii – două „PC Market Hong Kong Best of I.T. Awards”, unul pentru securitatea punctului final de lucru de la Check Point și unul pentru dispozitivele de securitate completă Check Point UTM-1; CRN India a numit Check Point Channel campion la securitatea generală de rețea; și PC3 Platinum Brand Election 2009 din Hong Kong a apreciat atât securitatea punctului final de lucru de la Check Point, cât și soluțiile SSL VPN Check Point.

 

Amnon Bar-Lev, vicepreședinte operațiuni de teren globale, Check Point, a fost numit în 2010 „Channel Chief” de către Everything Channel’s CRN pentru al treilea an consecutiv.

 

„Primul trimestru a marcat un început foarte bun al anului. Am înregistrat rezultate record și ne-am extins și mai mult piața căreia ne adresăm prin intrarea pe două segmente noi: mediu virtual securizat cu Abra și prevenirea pierderii datelor cu soluția noastră DLP. Prin introdocerea celor mai recente inovații tehnologice și soluții de securitate, Check Point este poziționat astfel încât poate răspunde cerințelor de securitate ale unei afaceri, indiferent de mărimea acesteia”, a concluzionat Shwed.

 

 

 

Despre Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) este lider mondial în soluții de securitate internet. Este lider de piață pentru enterprise firewall, personal firewall și VPN. Check Point se axează doar pe securitate. PURE (protecție, unificare, fiabilitate, extensibilitate) este un concept Check Point de focus pe securitatea IT prin portofoliul larg de soluții de securitate a rețelei, a datelor și a managementului securității. Prin platforma sa NGX, compania oferă o arhitectură unitară de securitate pentru o gamă amplă de perimetre, soluții interne și web care protejează comunicațiile și resursele, aplicațiile, angajații, birourile externe și rețelele partner extranet. Familia de produse Zone Alarm este cel mai apreciat pachet de aplicații de securitate pentru computerele personale, pachet compus din soluții de securitate premiate care protejează milioane de computere în fața hackerilor, spyware-ului și furtului de date. O dovadă a extinderii capabilității soluțiilor Check Point este Open Platform for Security (OPSEC), platformă dezvoltată de compania Check Point. Este o alianță, un cadru de lucru al industriei pentru nu mai puțin de 350 de companii lider în domeniu. Soluțiile Check Point sunt vândute, integrate și asistate tehnic de peste 2.200 de parteneri în 88 de țări, iar clienți noștri includ toate cele 100 de companii din Fortune 100, împreună cu mii de afaceri și organizații de toate dimensiunile. 

 

Check Point

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C