.

 

Power Net Consulting, unul dintre cei mai importanți integratori de pe piața de IT din România, a declarat recent că strategia stabilită pentru anul 2010 vizează obținerea unei cote  de minim 4% din piața IT dedicată segmentului privat, valoarea acesteia fiind de aproximativ 7 milioane euro.

Claudia Ilina, Sales Manager, Power Net Consulting: „O cotă de piață importantă la nivelul integratorilor IT în segmentul privat este o prioritate încă din 2009. Cu toate acestea, rezultatele de anul trecut ne indică faptul că doar 25% din venituri au fost obținute din colaborarile cu mediul privat, restul provenind de la clienții publici. Anul acesta, am definit o strategie mai clară in acest sens, ce cuprinde elemente complete de marketing, vânzări și servicii specifice, pentru a putea obține rezultate clare în ceea ce privește atragerea segmentul privat. Ne dorim să încheiem 2010 cu o pondere de 35% a clienților din domeniul privat, ceea ce ne-ar permite să ne menținem la nivelul financiar al anului 2009”.

Până în prezent, compania Power Net Consulting a fost recunoscută pe piața de specialitate ca integrator de soluții IT, în special pe segmentul instituțiilor publice. Printre clienții din sectorul public se numără: Administrația Naționala a Vămilor, Inspectoratul General al Poliției Române, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse.

Claudia Ilina, Sales Manager, Power Net Consulting: „În condițiile economice actuale, când nu putem vorbi de creștere, ci doar de menținerea și dezvoltarea clienților din domeniul public, este necesară orientarea business-ului către segmentul privat. Extinderea ponderii de business în rândul clienților privați este o necesitate impusă de piață. Deși avem și în prezent clienți importanți din mediul privat, dintre care menționăm Romtelecom și Elmec România, numărul acestora și ponderea lor sunt încă reduse. Este critic să ne dezvoltăm în această direcție. De aceea, am operat o serie de modificări care să ne permită o evoluție optimă și în condițiile administrării unui portofoliu mai extins de clienți din domeniul privat”. 

Pentru perioada următoare, planurile companiei  vizează orientarea către clienții din industriile active și dinamice, cum ar fi domeniul financiar-bancar, cel farmaceutic sau FMGC. Strategia Power Net Consulting pentru 2010 se orientează către constituirea unei echipe adaptate la cerințele specifice ale nevoilor acestor industrii și către dezvoltarea unor pachete de servicii solicitate și realizarea unor acțiuni dedicate acestor segmente de piață. În acest scop, la sfârșitul lunii martie, Power Net Consulting, împreună cu unul dintre partenerii săi, va organiza un prim eveniment dedicat instituțiilor financiar-bancare. Seria de conferințe va continua cu alte evenimente similare.

 

Despre Power Net Consulting

Înființată în 1999, compania Power Net Consulting este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții informatice integrate. Serviciile companiei se adresează unui spectru larg de structuri comerciale, industriale, servicii publice, instituții guvernamentale și educaționale. Aria de expertiză a Power Net Consulting acoperă aproape întreaga zonă de nevoi specifice la nivel de IT, de la servere, stații de lucru, rețele, stocare date, până la solutii de management si securitate a infrastructurii. De asemenea, prin parteneriatele cu liderii modiali din domeniul IT, Power Net Consulting pune la dispoziția clienților din România pachete complexe de ultimă generație pentru managementul eBusiness, atât din punct de vedere al echipamentelor hardware necesare, cât și al produselor software.

 

Power Net Consulting

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C