.

 

1.Instrumentele de implementare sunt mai bune (Microsoft Deployment Toolkit)

Toate instrumentele de implementare ale Windows 7 pot fi cam confuze, asa ca daca ai de gand sa le folosesti solutia este downloadarea „Microsoft Deployment Toolkit 2010”. Este un pachet de „instrumente” gratuit, care are resurse pentru ajutor, mai multe scripturi utile, scenarii si exemple sau console.

Windows 7 poate fi implementat utilizand instrumentele gasite in cea mai recenta versiune a „Windows Automated Installation Kit” sau WAIK, iar downloadul gratuit cuprinde ca solutii de implementare:

ImageX – pentru capturarea, montarea si aplicarea imaginilor instantanee folosind noul format de imagine „WIM”.

System Image Manager, folosit pentru crearea de „fisiere raspuns” nesupraveheate, in situatii in care ai nevoie de ceva mai multa flexibilitate dar nu vrei neaparat sa creeze fisiere multiple de imagine.

Deployment Image Servicing and Management sau „DISM”, care iti ofera posibilitatea de a adauga noi drivere de sistem, pachete de limba si actualizari ale sistemului de operare unei imagini deja existente.

User State Migration Tool sau „USMT”, o functie cu care utilizatorii avizati sunt familiarizati de mai multi ani, si care ajuta la migrarea informatiilor unui profil de utilizator catre alt sistem.

Daca implementarea prin retea nu este asa de comoda exista bineinteles si posibilitatea implementarii „clasice” cu ajutorul mediilor optice, memorii flash sau hard-discuri externe.

Formatul WIM este deosebit pentru ca este bazat pe fisier mai degraba decat pe sectorul de baza, ceea ce inseamna ca poti reface o imagine a sistemului fara sa fie nevoie de distrugerea integrala a datelor de utilizator existente deja pe acel sistem.

Deasemenea, WAIK include tot ce ai nevoie pentru a crea imagini de boot folosind „WinPE” (Windows Preinstallation Environment – sau mai exact grafica pornita in momentul in care se incepe o instalare curata a Windows 7).

 

http://www.hit.ro/review/10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stiti-despre-Windows-7-vs-Windows-XP

Hit

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C