.

Cifra de afaceri a furnizorului de servicii informatice IIRUC Service, parte a grupului IT austriac Raiffeisen Informatik, a înregistrat o creÅŸtere de 84% în primele ÅŸase luni ale anului 2009, comparativ cu aceeaÅŸi perioadă a anului trecut. Motorul principal al acestui avans a constat în majorarea cererii pentru segmentul serviciilor de outsourcing.

 

Pentru întreg anul 2009, IIRUC Service estimează depăşirea pragului de 10 milioane de euro ca cifră de afaceri, faţă de valoarea de 7,8 milioane de euro înregistrată în 2008.

 

“Serviciile de outsourcing ar putea ocupa un sfert din totalul veniturilor obÅ£inute de companie anul acesta. Perioada de criză a determinat foarte multe companii să îÅŸi externalizeze serviciile de IT ÅŸi să caute furnizori care pot garanta eficientizarea costurilor, fără a face compromisuri legate de calitatea oferită. O altă oportunitate de creÅŸtere reprezintă noul model de business pe care îl aplicăm – cel de contractor general, o nişă încă neexploatată în piaÅ£a românească a integratorilor de servicii”, a declarat Călin Rangu, director general al IIRUC Service.  

 

Toate segmentele principale de business ale IIRUC Service au înregistrat creÅŸteri ale veniturilor în primele ÅŸase luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, pentru segmentul de service, IT ÅŸi retail, veniturile s-au majorat cu 31 %, iar cifra de afaceri din comerÅ£ a crescut cu 132 %.

 

IIRUC Service este lider de piaţă în România ca furnizor de servicii IT, outsourcing, asistenţă tehnică ÅŸi suport, precum ÅŸi terminale tranzacÅ£ionale. Compania asigură servicii pentru peste 25.000 de clienÅ£i, oferind suport tehnic pentru mai mult de 70.000 de sisteme ÅŸi având cea mai extinsă reÅ£ea locală, cu peste 60 de puncte de lucru în principalele oraÅŸe ale ţării. SpecialiÅŸtii IIRUC Service garantează, pe baza SLA (service level agreement) contractat, un timp de intervenÅ£ie de până la 2 ore, în orice punct al ţării fără a apela la subcontractori, ceea ce îi diferenÅ£iază de orice alt furnizor de servicii IT de pe piaţă. Compania IIRUC Service a fost preluată la începutul anului 2008 de către grupul Raiffeisen Informatik GmbH, al doilea furnizor de servicii IT de pe piaÅ£a austriacă, cu o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. Pentru mai multe informaÅ£ii, vizitaÅ£i http://www.iirucservice.ro

IIRUC

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C